fragolina

Rouva
 • Content count

  120
 • Joined

 • Last visited

About fragolina

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Pohjois-Italia
 1. Meidankin haiden jarjestelyt onnistui erinomaisesti ulkomailta kasin. Haapaikaksi kannattaa tosiaan valita ravintola, kartano tms. "tayden palvelun" paikka, joka hoitaa myos kukat ja koristelut. Selviaa ainakin vahemmalla stressilla. Itse en halunnut valjastaa kaasoja tai vanhempianikaan toihin meidan puolesta, joten juhlapaikka hoiti lahes kaiken. Itse tulin Suomeen kk ennen haita, jolloin tein sitten jotain persoonallisempia juttuja haapaikalle ja varmistelin, etta kaikki sahkopostilla tai puhelimitse sovitut jutut oli niinkuin pitaakin. Haat oli taydelliset ja meidan nakoiset
 2. Ihan OT, mutta Italiassa uskonto ja valtio on taysin erotettu toisistaan, joten vaikka paavi majaileekin Roomassa niin aika maallistuneita ollaan talla saralla taallakin Itse menimme katolisen mieheni kanssa naimisiin luterilaisin menoin Suomessa vaikka asummekin Italiassa. Tuleva lapsi kastetaan kuitenkin katoliseksi ja niin halutessamme han voi myos kayda katoliset koulut jne. joten kovin tiukkapipoisia taalla ei olla.
 3. Häät on onnellisesti ohi ja voin todella lämpimästi suositella Katajiston kartanoa juhlapaikaksi. Kaikki hoitui erinomaisesti, paikka on upea ja tila juuri passeli meidän n. 60 hengen häihin. Ruoka vei kielen mennessään ja palvelu oli ensiluokkaista. Vihkiminen oli Vanajan kirkossa, joten matka juhlapaikalle oli kivan lyhyt. Lisäksi kaukaa tulevat vieraat majoittuivat Rantasipiin, jonka yökerhossa juhlat jatkuivat valomerkkiin asti (hääpari oli tosin jo sviitissä nauttimassa hääyöstä )
 4. Me ei missään vaiheessa tehty hääbudjettia. Oltiin varauduttu siihen, että häät tulee maksamaan jotain kymppitonnin paikkeilla ja sitä luokkaa kulut taisi loppujen lopuksi ollakin (tosin en ole kyllä summaa laskenut). Saatiin haluamamme häät, mistään ei tingitty, eikä rahanmeno kaduta tippaakaan. Jos nyt saisin valita uudelleen, niin valokuvaajaan käyttäisin enemmän rahaa, tuttu valittu kuvaaja oli pettymys. Onneksi monet muutkin ottivat kuvia, joten muistot on ikuistettu
 5. Laura060206: Ravintolat Malcesinessä ja yleensäkin Italiassa ovat halvempia kuin Suomessa. Koska kyseessä on suosittu turistikohde, niin hinnat on kuitenkin Italian mittakaavassa korkeahkot. Piti vielä sanoa, kun huomasin, että joku oli edellisellä sivulla mainostanut mun kotijärveä Lago Maggiorea, että suosittelen lämpimästi sitäkin, jos haluatte "aidomman italialaisen" kokemuksen Itse asun Aronassa, järven eteläpäässä, joka on todella idyllinen ja lukuisilla "silmäätekevillä" onkin villa täällä (mm. Berlusconilla). Pohjoisessa järvi jatkuu Sveitsin puolelle ja sitä ympäröivät Alpit. Lisää vinkkejä saa minulta Terveisin valentina, jonka ikkunasta näkyy Lago Maggiore 8-)
 6. Häät oli 1,5 viikkoa sitten ja kaikki kiitoskortteja lukuunottamatta on maksettu. Jopa valokuvat on maksettu vaikka niitä ei ole vielä edes nähty. Niin, ja häämatka tehdään vasta joskus hamassa tulevaisuudessa kun on aikaa.
 7. Meillä ei ollut lahjalistaa eikä toivottu rahaa(kaan). Saatiin rahaa noin 5000 € ja iso kasa lahjoja. Vieraita oli noin 50.
 8. Itse olen varmaankin paljassäärisenä hääpäivänä. Hääyöksi hankin kuitenkin jotain kivaa Sukkiksia en pidä muutenkaan, musta stay-upit on mukavammat päällä, mutta mietin että kesällä voi kyllä olla kuuma hääpuvussa, jos alla on myös sukat? Mun puku on silkkiä, joten hengittää kyllä ja on kevyt, mutta en silti haluais ottaa sitä riskiä että olen ihan punainen ja hikinen :
 9. Meille on varattu juhannuspäiväksi Katajiston kartano Aulangolla. Vihkiminen on Vanajan kirkossa. Itse olen alunperin Hämeenlinnalainen, vaikka olenkin asunut jo yli 10 vuotta muualla. Vanhemmat ja puoli sukua asuu kuitenkin siellä edelleen. Hääsviitti otettiin loogisesti Aulangon Rantasipistä, johon majoittuu myös meidän ulkomailta tulevat vieraat. Jos en ihan väärin muista, niin saunallinen sviitti tulee maksamaan 270 euroa per yö.
 10. Meille on nyt varattuna Katajiston kartano Aulangolla. Ei halvimmasta päästä, mutta helppo meille jotka joudutaan järjestämään häämme etänä täältä Italiasta. Menun hintaan sisältyy kaikki koristelut (pöytäkukat meidän toiveen mukaiset) eikä erillistä tilavuokraa ole. Halusin, että matka Vanajan kirkosta juhlapaikalle on lyhyt, eli en edes harkinnut Turengin, Lepaan, Kalvolan ja Hauhon paikkoja. Ulkomailta tulevat vieraat samoin kuin hääpari majoittuu Aulangon Rantasipiin, joten juhlapaikka on ihan vieressä. Meille on myös tärkeää, että ruoka on hyvää ja valinnanvaraa löytyy, joten Katajisto oli siinäkin suhteessa hyvä valinta. Tarjoamme alkumaljat, ruokaviinit ja konjakit, loput saavat vieraat ostaa itse baarista. Paikalle mahtuu hyvin myös bändi, joten tiedossa on rennot tanssihäät Aulangon upeissa maisemissa
 11. En minä ainakaan loukkaantunut, mutta nousen kyllä puolustuskannalle, jos joku minua tuntematta väittää että olen pinnallinen ja laskelmoiva vain koska en ole hankkinut lapsia ennen avioliittoa Se, että suunnittelen elämääni vähän pidemmällä tähtäimellä ei ehkä sitten joillekin sovi. Mun puolesta kaikki on vapaita tekemään omat valintansa. Mun tietoinen valintani on ollut suorittaa ensin tutkinto, hankkia työ, rakentaa talo, mennä naimisiin ja jos lapsia on tullakseen, niin mulla on sitten aikaa ja taloudellisia resursseja hemmotella ne piloille Jos suunnitelmallisuus tekee minusta huonomman äidin, niin olkoon sitten niin. T: tänään väärällä jalalla noussut Valentina
 12. Liina_2005: Missä päin Pohjois-Italiaa te asutte? Jos oltais vaikka lähekkäin. Mä olen täällä Milanosta luoteeseen Lago Maggioren rannalla.
 13. Meidän naimisiinmenolle on olemassa kaksi syytä: juridiset seikat ja kivat bileet Toisiimme ollaan ehditty sitoutua jo muutenkin, eikä avioliitto sinänsä ole kummallekaan mikään itseisarvo. Tipi-linnulta haluaisin kysyä, että miksi sitten menette naimisiin, jos avioliitto ei (omien sanojesi mukaan) muuta suhdettanne? Yhtä kivat bileet voi pitää jollain muullakin tekosyyllä kannattamatta tätä vanhanaikaista instituutiota Lisäksi olenko minä ainoa, jota hirvittää nämä "lapsen saanti muuttaa ihmistä, ja suhdekin muuttuu, joten tämä muutos on hyvä kokea ennen naimisiin menoa" tai "nyt kun meillä on jo lapsia, niin tiedän kuinka paljon miestäni rakastan" ja muut samantyyppiset kommentit? Noista kommenteista kun saa sen käsityksen että suhdetta on "testattu" hankkimalla lapsi(a) Avioero ei ole kiva juttu, mutta vielä huonompi juttu on musta jos tämä "testi" epäonnistuu, ei päästäkään naimisiin asti ja se hankittu lapsi jää ilman isää (tai äitiä). Av(i)oero voi valitettavasti sattua kenelle tahansa, mutta kyllä mä pyrkisin minimoimaan sen riskin että siinä eron keskellä on myös lapsi. Joku mainitsi, että tuntee useamman parin, jotka ovat olleet yhdessä pitkään, menneet naimisiin, hankkineet vasta sitte lapsen... ja eronneet. Juu, mäkin tunnen usean parin, jotka ovat hankkineet ensin lapsen, menneet naimisiin... ja eronneet pian häiden jälkeen. Vielä useampia pareja tunnen, jotka ovat hankkineet lapsen ja eronneet ehtimättä koskaan edes naimisiin asti :
 14. Mä ilmoittaudun kanssa tänne 8) Ollaan asuttu yhdessä täällä Pohjois-Italiassa reilu pari vuotta ja ens kesänä naimisiin.
 15. Garda ei ole pahimpia taskuvarkaiden suosimia alueita. Ihan normaali varovaisuus riittää, tyyliin ei kannata jättää arvotavaroita hotellihuoneeseen ellei ole lukollista säilytyslokeroa, eikä lompakkoaan/laukkuaan kannata jättää vartioimatta. Tällä hetkellä Italiassa on pahin lomakausi eli kannattaa varautua siihen että turisteja on todella paljon. Tehkää ajoissa pöytävaraukset ravintoloihin, että mahdutte syömään. Tosin italialaiset suuntaavat lähinnä meren rannalle (Versilia, Sardinia, Sisilia, Capri ja Elba jne.) eivätkä niinkään tuonne Gardalle, Garda taas on saksalaisten ja hollantilaisten suosiossa. Elokuussa palvelu voi tuntua suomalaisittain tylyltä, varsinkin jos ei puhu ollenkaan italiaa. Toivottavasti teille ei käy näin. Palvelusta olen kyllä kuullut valituksia eniten Riminin seudulla lomailleita, siis ihan italialaisilta. Garda on kaunis! Itse tykkään varsinkin Malcesinestä ja ylipäänsä pohjoisemmasta osasta ympäröivien vuoren rinteiden vuoksi (Riva del Garda, Limone jne), mutta Sirmione on myös kaunis paikka. Hyvää lomaa!