Gamka

Morsian
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

About Gamka

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Itse en olisi halunnut äitiä mukaan polttareihini. Saunapaikaksi oli kuitenkin valikoitunut äidin taloyhtiön sauna. Äidin piti olla poissa tuo viikonloppu, muttei sitten malttanut. Saunalla ollessamme kävi siellä useampaan otteeseen. Päätin kuitenkin, etten anna äidin pilata polttareitani ja annoin olla. Osasi (onneksi) sentään käyttäytyä, eikä tehnyt itsestään illan keskipistettä. Siskoni ilmeestä kyllä näin, että sitä harmitti myös kun äiti tuppautui mukaan, mutta riita äidin kanssa olisi ollut pahempi vaihtoehto.
 2. Mulla oli polttarit nyt lauantaina. Tuleva mieheni oli laittanut herätyskellon soimaan ennen klo 9, kun kuulemma hänellä meni joku huuto umpeen huuto.netissä (ja mä uskoin täysin). No, heräilin itsekin siinä puoli 9 maissa ja söin aamupalaa. Kun kello tuli 9, ihmettelin jotain sireeniulinaa (pohdin, että mikä laite meillä hajosi). Ulina loppui ja alkoi todella huono saksalainen marssimusiikki. Tajusin cd-soittimen olevan päällä, kysyin mieheltä, että miten tuo itsestään päälle meni. Ja suljin soittimen. Mies sitten totesi, että jos kuitenkin kuunnellaan. Marssimusan jälkeen alkoi tulla tekstiä Linnunradan käsikirjasta liftareille, ja ihmettelin vain, että onko siitä tehty suomiversiokin.. Kunnes havahduin oman nimeni sanomiseen, mulla oli puoli tuntia aikaa pakata tavarat. Siskoni, miehen sisko sekä kaaso tulivat hakemaan mut. Lähdimme autolla ajelemaan ja ensimmäiseksi pääsin käsihoitoon. Tämän jälkeen matka jatkuin mäkiautoilemaan (voitin tietysti!) ja piknikille. Jokilaivojen kautta menimme flamencotunnille, sitten syömään hyvin ja saunomaan. Ja illaksi vielä baariin. Kavereita liittyi pitkin päivää mukaan, osa koko päiväksi, osa osaksi päivää. Päivä oli just ihana, sellainen jota toivoinkin: hemmottelua (käsihoito+piknik), vauhtia (mäkiautoilu), tanssia (flamenco+baarissa) sekä musiikkia (lauloimme ja soitimme porukalla saunalla), saunaa unohtamatta. Sunnuntai menikin sitten toipuessa...
 3. Siskoni sanoi aikanaan 3 kertaa 'tahdon' (tai oikeastaan 2 kertaa 'tahdon' ja kerran 'lupaan'). Varsinaiset häät olivat Ranskassa, ensin virallinen osuus maistraatissa ('tahdon') ja sitten avioliittoon siunaus pienessä kirkossa ('lupaan'). Suomessa oli muutaman viikon kuluttua siunaus ('tahdon'). Vanhempani järjestivät Suomen häät (siunaus+hääjuhla), ja meitä suomalaisia oli Ranskassa häissä n. 15 henkilöä.
 4. Suunnitelmissa olisi saada häämarssit joko saksofonilla, kahdella saksofonilla taikka saksofoni + säestys (urut/piano). Onko kellään ollut muuta soitinta kuin pelkät urut? Mikä on ollut marssina? Itse en haluaisi niitä kaikkein perinteisimpiä (Prinsessa Ruusunen, Kuula, Mendehlsson). Pitäisi varmaan vierailla kirjastossa...
 5. Mä olin jo unohtanut olla vainoharhainen. Kunnes bestman kyseli multa yhdestä viikonlopusta tuon sulhon polttareita silmällä pitäen. Sitten muistin, että ai joo, onhan ne mullakin tulossa. Vaihtoehtoja ei ole enää kuin 7 vkl tai jotain siihen suuntaan. Kun tuskin juhannuksena sentään järjestävät. Taikka mistäs sen tietää.
 6. Mä kun luulin keksineeni itselleni jo täydelliset polttarit, mutta täältähän löytyi lisäideoita, mikä vois olla hauskaa.. Toivottavasti kaasonikin lukee (ja oivaltaa samat kohdan kuin minäkin). Voisin lisätä vinkkeihin vielä: Kuralan kylämäessa joku keskiaikaseura (löytyy varmaan googlesta) harrastelee jousiammuntaa, kirveenheittoa, keskiaikaista miekkailua ainakin. Sieltä oli yhden kaverin polttareissa pari mukavaa nuorta miestä opastamassa jousiammunnassa (olisko ollut pitkäjousi) ja olivat pukeutuneet kivasti silleen keskiaikaisesti tjsp (mä en oo hyvä historiassa). Meillä koko seurue sai kokeilla ja oli hauskaa (ammuttiin puisia peuroja).
 7. Kiitokset vastauksesta Kevään Morsian ja kaikille muille myös! Meillä on nyt varattuna reissu MSC Melodyllä. Valintaan vaikuttivat reitti, lähtökaupunki ja lähtöpäivä. Laiva ei ole uusimpia, eikä hienoimpia, mutta toisaalta ei myöskään kaikista kalliimpia. Koko vaikutti vähän samalta kuin tuo Thomson spirit (mitä netistä katselin). Tulispa jo kesä!
 8. Hidasta wienin valssia? Mä olen luullut, että kilpatanssin lajit on Hidas valssi (tai valssi tai englantilainen valssi) sekä wieninvalssi (joka on sitten taas nopea). Kyselin tuolta ammattilaisten puolelta itsekin hidasta valssia (ns. tavallinen valssi aiheuttaa meillä yleensä vain riitaa), ja sain seuraavia ehdotuksia: Akselin ja Elinan häävalssi Moon river(elokuvasta Aamiainen Tiffanylla) Tänään ruusut nää kukkii vain sulle(Kari Tapio) Koskaan et muuttua saa(Pasi Kaunisto) Nuotio tunnelma (Elokuvasta Jäniksen vuosi) True Love(Elton John) Ruusujen aikaan(Reijo Taipale) Valse Lente Me todennäköisesti päädytään kuitenkiin Lumous(engl.Fascination) -kappaleeseen, kun se miellyttää enemmän. Löysin ihan perinteisesti googlettamalla.
 9. Hei Kevään Morsian! Miten risteily sujui? Tai onko jollain muulla vielä kokemuksia Välimeren risteilystä?
 10. Natalie & Kevään morsian: Voisitteko laittaa hintatietoja (vaikka sähköpostitse)? Katselin nettisivuilta, enkä löytänyt edes mitään suuntaa-antavaa. Itseämme kiinnostaisi enemmän tuo Musica, mutta jos edes tietäisi missä hintaluokassa toimitaan.
 11. Juu, mä ainakin olen kiinnostunut kuulemaan lisää. Tuollainen risteily kiehtoisi paljon. Ongelmana on vain mun erittäin herkästi tuleva matkapahoinvointi (lentokone on tuskaa, ja Ruotsin laivoillakin tulee huono olo, jos laiva keinuu). Ja kun matkapahoinvointilääkkeiden kanssa ei saisi kai alkoholia nauttia. Onko kellään muulla vastaavalla kokemusta risteilyistä? Kuulostaisi niin kivalta, kun pääsisi tutustumaan kaupunkeihin samalla... ja lemmenlaivaa lapsena telkkarista kun on katsellu =)