JohannaDee

Morsian
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

About JohannaDee

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Helsinki
 1. En parhaalla tahdollanikaan tunnu löytävän Googlenkaan kautta Pekka Simojoen Ruutin laulun sanoja..osaisiko joku auttaa? Ja olisi kiva noiden hää"laulujen" lisäksi kuulla mitä virsiä olette valinneet?
 2. Käytiin katsomassa Tuomiston tilaa Muuramessa. Aivan ihana vanha pihapiiri ja jos sulho olisi ollut myöntyväinen oltaisiin ehkä itse valittu tuo. Teidän listaan muutoin sopiva, mutta vesistöä ei ole lähellä eikä astioita talon puolesta. Hinta taisi olla koko viikonlopulle 1100€. Pienimuotoista majoitustakin sieltä löytyi.
 3. Voi miten kiva kuulla! Soittelin itsekin tuonne ja samoja tietoja sain. Meilla on nyt kolme vaihtoehtoa, joista ollaan vasta yhta kayty katsomassa. Savutuvan apaja (kayty katsomassa) +ihana ihana paikka, omanlaisensa, mahtava ulkomaalaisia seka kotimaisiakin vieraita ajatellen, ehdoton ykkonen tassa suhteessa +jarven rannalla +paljon kokemusta haiden jarjestamisesta +ruuat ilmeisesti todella hyvia +hyvin sujuneet haat -ruoka hyvin perinteista (ymmarrettavasti, mutta olisi kiva saada edes vahan modernisoituja versioita) -hinta, lahinna alkoholien takia Waentalo/Taulun kartano +herkulliset ja meille mieleiset menuvaihtoehdot +alkoholit edullisemmat kuin Savutuvan apajalla +paljon kokemusta haiden jarjestamisesta +hyvin sujuneet haat +kuvissa ainakin ihanan nakoinen tila (ei koivua vaan esim. valkoiseksi maalatut poydat ja ihanat tapetit, hip hurraa!) -ei veden aarella -ei omia alkoholeja/lisayksia ruoka/kahvipoytaan (karkit sallitaan) ? onko tila ja paikka niin erityinen kuin oletamme Salvia +veden aarella +saa vieda omat juomat seka oman pitopalvelun ts. paasee paattamaan kaikesta itse ja etenkin juomien takia tulee selkeasti edullisemmaksi -em. tuo lisastressia koordinoinnista -tila on ainakin kuvissa aika tavallinen, vaaleaa puuta/koivua ympariinsa Joulun aikoihin menemme katsomaan naita paria muuta, toivottavasti selkeyttavat ajatuksia! Kokemuksia otetaan mielellaan vastaan!!
 4. Onko kellään kokemuksia Taulun kartanosta? Miten kaikki on sujunut, mihin saakka juhlat saavat kestää, minkähintaista alkoholi on, ovatko ruuat olleet hyviä jne? Entä onko kukaan käynyt katsomassa uutta Wäentaloa? Näyttäisi kuvista päätellen tosi kivalta (vihdoin jotain muuta kuin koivuparkettia ja -kalusteita..tuntuu että kaikki Suomen juhlapaikat on kuorrutettu koivulla seiniä, lattioita ja kalusteita myöden
 5. Kiitos tiedoista Soitinkin tuonne Savutuvan Apajalle ja isäntä sanoi kaikkiin toiveisiini, että "kaikki on sovittavissa". Eli hyvältä vaikuttaisi Samaten tuolta Majakoskelta tuli kovin kattavat vastaukset, ainoa mitä sen kohdalla vain pelkään on se, että riihi olisi liian pieni meidän reilulle sadan hengen porukalle (tämä ei ole mitenkään varma luku suuntaan eikä toiseen), koska toiseen tilaan siellä en haluaisi.
 6. Täällä Belgialaisen (Kontich, Antwerpen) kanssa Suomessa elävä Tavattiin ollessani Antwerpenissä vaihdossa v.2003, 2004 hän muutti Suomeen, 2005 kihlauduimme ja nyt suunnittelemme häitä kesälle 2010. Häät tulevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä olemaan Jyväskylän seudulla. Osaako joku suositella hollantia/flaamia osaavaa pappia tuolle alueelle?
 7. Mä olen aika aikaisin liikkeellä, mutta parempi se kai näin päin Häät siis suunnitteilla kesälle 2010. Meille tulee kaksikulttuuriset häät, varmaankin joku 100-150 henkeä ja näistä täällä kerrotuista paikoista eniten viehättäisivät Savutuvan apaja sekä Majakosken riihi. Sen verran mitä olen nyt näitä lueskellut, näyttäisi siltä että vierasmäärä olisi liian suuri tuonne Majakosken riiheen ja nimenomaan siihen siellä haluttaisiin, eikä siihen isompaan tilaan. Vierasmäärähän ei ole ollenkaan varma vielä millään muotoa, olemme lähinnä listanneet omat ystävämme, lähimmät sukulaiset jne., ne ihmiset keitä vanhempamme haluavat kutsua puuttuvat vielä. Olettaisin kutsuttujen määrän menevät aika lähelle 150 henkeä, mutta osa putoaa pois jo sillä että eivät ole valmiita tulemaan Keski-Euroopasta tänne, joten vielä on tosi hankala tarkkoja määriä sanoa. Haluaisin kuitenkin teidän apuanne seuraavien seikkojen selvittämiseen (olen jo laittanut viestiä paikkoihin, mutta näitä en muistanut vielä kysyä): Savutuvan apajalla: -Joku sanoi, että olivat saaneet viedä omia leivonnaisia ja yöpalaa? Haluaisimme itse erilaisen kakun (emme siis marja-kermakakkua) sekä tietyn yöpalan. Onkohan se mahdollista? Mitenköhän ylimääräisten saunajuomien kanssa? Haluaisimme tuoda omia oluita, sulhasen kotimaasta. -Onko siellä mahdollista olla bändiä? Miten tanssi on hoidettu? Onko siellä siis lava vai miten? -Mitä tuo "loppuilta proomulla 200€" käsittää? Mikä on loppuilta? Saako tuonne jäädä vielä sen maksimi klo 1.30 jälkeen? Majakoskella: -Milloin sieltä täytyy lähteä? -Miten navetta toimii tanssin kanssa, jos paikalla on toinenkin hääporukka? Kiitos kovasti jo etukäteen vastauksistanne!
 8. Kihlassa 18 pikkiriikkistä timanttia, yhteispaino 0,09ca.
 9. Minun kihlassani lukee: Jij & Ik, kultani äidinkielellä minä & sinä. Kullan kihlan kaiverrusta ei tiedetä vielä, kun nyt löytyisi se sormus ensin :-/
 10. Hmh. Oma kihlani (toissapäivänä saatu ) on parhaillaan pienennytettävänä. En ole sitä vielä ehtinyt tosissani tuijottaa, joten tuo timanttien määrä tässä alkoi mietityttää. En tiedä mistä netistä löytäisin kuvan tuosta sormuksesta, mutta jos joku tunnistaa niin osoitetta kehiin! Eli keltakultainen sormus, jossa edessä menee tuo keltakulta ja tuplarivi (siis aina kaks timanttia päällekkäin omissa "lokeroissaan") timantteja ristikkäin. Muistaakseni noita oli jotain 9paria tm. Mahto olla kohtuu loistavasti selitetty :-[ Siis tästä päästään siihen, että kihlani on siis kivellinen Äitini heti sanoi tuosta "perinteisesti Suomessahan on..." ja sai minutkin miettimään, että olisko se nyt sitten pitänyt olla erilainen, mutta teidän jutut tyynnyttää vellovaa mieltäni (olipas nyt runollista ). Nyt kun luen näitä sormusosioita täältä harmittaa vähän, että kulta oli valmiiksi ostanut sormuksen (älkää käsittäkö väärin, sormus on tosi kaunis) sillä en olisi luultavasti itse sellaista valinnut. Toisaalta sitten ajattelin tässä, että voinhan sitten vihkisormukseksi ostaa sellaisen keltakultasormuksen jossa on vähän isompi timantti "ulkona", jollaista nyt ajattelin että olisin ehkä halunnut kihlaksi..ja nyt sen vasta tajuan (kultanihan oli ostanut tuon sormuksen meidän puolen vuoden ikkunaostosreissujen jälkeen, jolloin en tosin itsekään tiennyt vielä millaisen haluaisin, enkä tajunnut olla suorasanaisempi sormuksia katsellessamme sillä en todellakaan tiennyt että kultani olisi kosinut nyt kun kosi). Voinhan sitten siirtää kihlani oikeaan nimettömään.. Tulipas nyt avauduttua Enkä tiedä mitä tällä nyt haen, piti vaan saada sanottua
 11. Valentinalle täytyy vielä sanoa sen verran, että tuo cafe americano-juttu osui silmään. Kaiken käsitykseni (baristakursseja käyneenä ja tuota työtä tehneenä)mukaan (en uskalla kovin vahvasti italialaisten kanssa alkaa väittelemään espresso-juomista, mutta..) cafe americano on kuumalla vedellä pidennetty espresso kun taas täällä Suomessa juomme ihan suodatinkahvia. Tämä käsitys ainakin Suomen kahdella vallitsevalla kahvila-ketjulla on.
 12. Puhumme sekoitusta englannista (pääkieli), flaamista sekä suomesta.
 13. Suomessa asuvan belgialais-suomalaispariskunnan elämästä.. : Ensimmäiset mieleentulevat koskevat ruokaa (keittiössähän sitä tavattiinkin). - Karjalanpiirakan päälle sopii kuulemma vallan hyvin vadelmahillo - Olipa kerran torstaina ollut töissä tarjolla hernekeittoa ja pannukakku perinteiseen tyyliin. Ruoka otettiin seisovasta pöydästä itse. Illalla kultani ihmetteli ääneen minulle, että "miksiköhän mua katsottiin niin pitkää lounastaolla?". Syykin selvisi..oli sitten päättänyt laittaa hernekeittoa pannukakun päälle. Tuli aika hervoton naurukohtaus kun tuon kuulin..voi toista - Ruisleivän päälle laitetaan meillä suklaalevitettä Mitäs muuta.. - Saimme menneellä viikolla loppujen lopuksi hyvinkin hupaisan tahtojen taiston aikaiseksi, kun halusin lähteä lenkille. Ihan peruskävelylenkille, urheilutarkoituksessa. Kultani oli lähdössä mukaan. Tämä veti päälleen farkut ja hyvän villakangastakkinsa ja oli valmiina lähtöön. Minä sitten siihen, että "ethän sä nyt noissa vaatteissa lenkille lähde" ja tämä, että "ai miksen?". Jonkin aikaa siinä väännettiin ja lopulta tajuttiin, että kultani ei oikeasti tiennyt, että kävelylenkki voi tarkoittaa, sitä että _liikutaan_ eikä mennä sunnuntaikävelylle ja että minä en tietenkään voinut tajuta, että "miten joku ei voi tietää sellasta??!!" Kyllähän se nyt hymyilyttää.. - Belgiassa limsapullot yms. heitetään roskiin..välillä niitä löytää meidän roskiksesta ryntättyinä (tai yriteltyinä) täällä Helsingissäkin jostain kumman syystä.. - Suomen "etko"-meininki. Ei Belgiassa mennä kenenkään kotiin "alottelemaan". - Kultani ei koskaan oikein tiedä, että ketä pitäisi halata ja ketä ei, ja milloin halaa jos halaa, poislähtiessä vai nähdessä vai miten. Tämä siis koskien minun ystäviäni nähdessämme. - Leipominen ja itsetekeminen kotona. Henk. koht. en voi sietää sitä, että ostetaan kaupan valmisruokia (lihapiirakat, karjalanpiirakat, pinaattiletut hyväksytään) kun taas Belgiassa ostetaan kovastikin eineksiä. Riippuu tietysti varmasti kovasti perheestäkin. Eiköhän tämä hetkeksi riitä