Silkkimekko

Aktiivijäsen
 • Content count

  15
 • Joined

 • Last visited

About Silkkimekko

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Suuremmat pesulaketjut kuten SOL säästävät kustannuksissa ja siksi työn laatu saattaa eri syistä kärsiä. Olen useammalta eri taholta kuullut valituksia huonosta laadusta, joten en aio todellakaan viedä käsintehtyä silkkipukuani sinne :-/ Vien mieluummin johonkin pieneen pesulaan, jossa asiat hoidetaan kunnolla, vaikka maksaisi enemmän.
 2. Kamalin lahja meillä oli visakoivusta tehty koukeroinen lämpömittari, jossa kulllanvärinen mittariosio. Ei siis todellakaan tule meillä esille mihinkään, mutta ajattelimme viedä se mökille. Sinne se varmasti sopii ihan mainiosti ;D Kaiken huippu on se, että lahjasta oli pakatessa pudonnut kortti pois, joten emme tiedä, ketä voimme tästä ihanuudesta kiittää Emme siis keksi ketään, sekin ainoa mahdollinen epäilty on eliminoitu vaivihkaa kyselemällä. Muuten häät olivat kyllä ihanat ja muut lahjat kivoja. Lahjoja tuli kumminkin yllättävän paljon, vaikka meillä oli toiveena 'häämatkarahasto', koska kahdella aikuisella ihmisellä on kumminkin kotona jo kaikkea tarpeellista ja tarpeetontakin.
 3. Meillä on itselle ostettuna sekä myös kirjaston levyjä poltettuna, erilaisia kokoelmia eri vuosikymmeniltä kuten Finnhitsit ja Suomipopit. Lisäksi on tanssimusiikkiväkeä varten myös humpat, valssit ja tangot sarjasta 20 suosikkia. Finnhitsejä kuunnellessa ainakin meillä on ollut tosi hauskaa. Sitten on olemassa myös Euroviisu-koosteita vuosien varrelta ;D Googlettamalla löytyy ja vaikka Helmetistä lisää.
 4. Meillä on alkoholillisena alkumaljana hyvää venäläistä kuohuviiniä, puolikuivana. Alkoholiton malja on raparperijuoma makukivennäisvedellä terästettynä.
 5. Alkoholin puuttuminen ei todellakaan pilaa tunnelmaa, hauskaa on ollut erilaisissa juhlissa sekä ilman alkoholia että myöskin sen kera. Omissa häissämme tarjoamme onnittelumaljaksi kuohuviiniä, sekä alkoholittomana maljana raparperijuomaa kuplilla terästettynä. Ruoan kanssa tarjotaan sekä viinejä että olutta. Käytämme itse aika vähän alkoholia, mutta hyvälle juhlavalle aterialle kuuluu mielestämme kyllä viini tai kunnon olut. Sulho pitää ehkä vielä enemmän oluesta ruokajuomana. Olemme varanneet viinejä ja olutta hiukan reilummin, jos jollekin alkoholi vielä maistuu ruokailun jälkeenkin. Onhan siinä kumminkin koko pitkä ilta aikaa. Monet ystävämme käyttävät alkoholia vähänlaisesti ja vieraissa on myös paljon lapsiperheitä. Booli on alkoholitonta, jotta kaikki voivat sitä juoda. Myöhemmin illalla saatamme terästää hiukan boolimaljan sisältöä, mikäli sitä kaipaillaan ja ihmiset jaksavat juhlia. Itse en ole mikään erityinen alkoholillisen boolin ystävä, harvoin on viinabooli ollut mikään erityinen makuelämys ;D Mutta jos joku tietää jonkun oikein hyvän ohjeen, niin mielellään otetaan vastaan.
 6. Meidän menu on seuraava, ruokien ja alkoholittomien juomien hinnat 25 e/henkilö, lapset tietty puoleen hintaan. Appelsiini-sipulisalaattia Vihersalaattia Fetaa & oliiveja Välimeren kasvismarinadia Karibialaista papusalaattia Thaimaalaista katkarapusalaattia Savustettua lohta Purjokastiketta Riistapyöryköitä Kasvisruokailijoille elokuun kasvisgratiinia Tilliperunoita Vaaleata ja tummaa leipää Juomina vesi, mehu, maito (viinilista alempana) Vadelmakakkua Kahvia & teetä & mehua Frascati Superiore Rione La Vigna Chianti La Valette Olutmerkki vielä auki???
 7. Niin tämähän tosiaan riippuu kirkosta, mikä käytäntö kussakin seurakunnassa on. Koskaan en ole kyllä kuullut, että ketään morsianta olisi käännytetty takaisin ovelta tai alttarilta Olkaimettomat hääpuvuthan ovat olleet jo jonkin aikaa suosittuja. Itselläni ei ole tätä ongelmaa mietittävänä, koska puvussani on pitkät hihat. Lue siis tosipiiitkät, koska ne ovat keskiaikatyyliset ja yltävät melkein maahan asti.
 8. Me aiomme järjestää heille kivat pikkujuhlat jonkin ajan kuluttua, kun pöly on hiukan laskeutunut ;D Kaaso ja bestman ovat aviopari. Teen itse meillä kotona ihkun juhlaillallisen tai sitten viemme heidät syömään johonkin mahtavaan paikkaan. Ja heidän lapset laitetaan hoitoon siksi viikonlopuksi. Muistellaan, nauretaan ja pidetään hauskaa. Käydään ehkä Tornissa (meidän tuleva häähotelli) näköalabaarissa juomassa pullo kuoharia yhdessä. Siellä varmaan luovutetaan joku pieni muisto, joka on ostettu häämatkalta heille, jos löydetään sieltä jotkut sopivat. Tai jotain muuta tuon tapaista jos keksitään.
 9. Ei studiokuvia, ei. Ystävä ja ammattilainen kuvaa meitä kirkon jälkeen kirkon edessä ja metsikössä, kun vieraat siirtyvät juhlapaikalla ja tarpeen mukaan myös kauniilla juhlapaikalla jossain välissä. Voipi olla myös, että hän saa tuttuna ihmisenä meistä ihan parhaat puolet esille valokuvissa
 10. Meillä on 'potrettikuvaajana' valokuvauksen ammattilainen, joka on myös sulhasen hyvä ystävä. Hän ottaa miljöökuvia sekä vihkimisen jälkeen kirkon luona, jossa on ihana ympäristö, että kauniilla juhlapaikalla. Hän on aivan innoissaan kuvaamisesta. Hänelle oli kunnia-asia saada ottaa hääkuvat. Lisäksi hän ehtii vielä juhlia runsaasti, koska kuvauksiin menee ehkä yhteensä max 1-1,5 h. Juhlapaikalla taas kuvaajana toimii tuttavamme, jota voisi luonnehtia lähes ammattilaiseksi. Hän on niin pitkäaikainen asian harrastaja ja ottanut esim. lehtiin kuvia. Ja hänkin on innoissaan kuvaamisesta. Meillä on tainnut käydä tuuri Kumpikaan ei suostu varsinaista palkkaa ottamaan vaan kuvauskulut, mutta aiomme todella järjestää heille jotain kivaa jatkossa.
 11. Päähän tulee mantillahuntu, joka on väriltään luonnonvalkoinen ja hunnussa on puvun värinen pitsi reunassa (oranssi/kulta/kupari). Hunnun otan pois kirkon jälkeen ja pitkät hiukseni ovat 'kiharaisella' löysällä nutturalla.
 12. Sulholla on tumma pystykauluspuku ja liivi, jossa kulta/kuparisävyisiä kuvioita, oranssikultainen solmio sekä valkoinen paita. Tosi hieno!
 13. Mitä kangasta olette käyttäneet Mantilla-hunnun ompelussa? Vai onko joku nähnyt morsiusliikkeissä? Tylli lienee siihen melko jäykkää? En oikein saanut nettisivuilta selvää, ovatko mantillat matskultaan shifonkia vaiko organzaa :-/
 14. Uutta: hääpuku ja kengät Vanhaa: perintösormus sulhasen suvulta, josta on tehty mulle vihkisormus Lainattua: luultavasti tulee korvakorut kaasolta Sinistä: sininen minikristalli ommeltuna sukkanauhaan
 15. Häät ovat Espoossa meille sopivasta juhlapaikasta johtuen. Asumme kyllä pääkaupunkiseudulla, mutta emme ole espoolaisia