tamtam

Rouva
 • Content count

  87
 • Joined

 • Last visited

About tamtam

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  the land of beer and chocolate
 1. Silkki, ei kannata odottaa liian pitkään lentojen kanssa, koska yleensä lentoliput eivät halpene, mitä lähemmäksi lähtöpäivää mennään. Me aikanaan varattiin lentoliput San Juaniin melkein vuotta ennen ja hinta oli uskomattomat 420e. Taitaa olla vähän tuuristakin kiinni. Pudde, Summit on ihana laiva, me vietimme siellä unohtumattoman häämatkan, juurikin eteläisen Karibian risteilyn. Muistelen matkaa tosi lämmöllä ja lähtisin heti uudelleen!
 2. ^Kartanollahan on myös tila, missä vihkimisen voi suorittaa, jos vierasmäärä ei ole kovin suuri.
 3. ^^ Vaatikaa tuo kukkien hintaan sisältyminen kirjallisena. Meille sanottiin, että meidän hankkimat kukat korvataan, mutta tuo ei sitten pitänytkään enää paikkaansa juhlien jälkeen enkä jaksanut asiasta alkaa tappelemaan. Nykyään on siis mahdollista vuokrata vain juhlasalit? Silloin kun me juhlimme häitämme, koko kartano piti vuokrata. Meille se sopi hyvin, koska tarvitsimme ulkomaan vieraille kuitenkin yöpymispaikan. Ihana paikka tuo Hirvihaara on, lämmöllä muistelen omaa hääpäivää vieläkin.
 4. Adelheid, me juhlimme häitämme jo vuonna 2008 Hirvihaarassa, mutta eiköhän periaate ole edelleen sama. Kartano piti vuokrata lauantaiksi kokonaan, mutta siihen hintaan kuului sitten tietenkin kartanon 10 hotellihuonetta, joten vieraat saivat jäädä yöksi. Ruoka oli ravintolahinnoissa (40-50euroa riippuen menusta) ja siihen eivät kuuluneet ruokajuomat. Koska kyseessä on ravintola, tulee alkoholi ottaa heiltä ja viinit olivat myös normaaleissa ravintolahinnoissa, samoin kahvin avecit. Paikka on ihana ja meidän juhlat olivat niin onnistuneet, että paikan hinta ei harmittanut yhtään . Kannattaa olla heihin rohkeasti yhteydessä, tosi hyvää palvelua heiltä saa. Täältä voi käydä katsomassa tarkemmin Hirvihaaran vuokra- ja ruokahintoja.
 5. Kannattaa kysyä omasta maistraatista millä kielillä hyväksyvät todistukset. Me jouduimme käännättämään omamme englanniksi virallisella kääntäjällä, kun hollanninkielinen ei kelvannut.
 6. ^Musta toi taas vaikuttaa aika kalliilta, ihan saman pelkän risteilyn hintoja näkee täältä. Lennot Miamiin löytää varmasti alle 1000 euron Itse maksoimme n.1500 euroa aikanaan omasta risteilystämme, sisältäen lennot ja 4 yötä korkeatasoisessa hotellissa. Laivalla meillä oli lisäksi parvekkeellinen hytti ja risteily oli vähän parempitasoinen muutenkin. Tietysti valmis paketti on helpompi, mutta vähällä vaivannäöllä säästää jo useamman satasen, tai sitten vastaavasti saa parempitasoisen loman samalla hinnalla . Ehdottomasti suosittelen ottamaan parvekkeellisen hytin, oli ihana istua parvekkeella ja katsoa illalla viinilasillisen kera laivan lähtöä. Tai aamulla nauttia hyttitarjoilun aamupalaa ihan omassa rauhassa.
 7. Me risteilimme vuonna 2008 Eteläisen Karibian risteilyn, joka lähti San Juanista. Soitin Kaleva Travelsille Suomessa, josta sai upeaa palvelua. He varasivat risteilyn ja lennot varasin sitten itse. Jos risteilylle lähtee pidemmälle, niin kannattaa varata alkuun/loppuun muutama ekstrapäivä. Meidän menolento oli melkein vuorokauden myöhässä teknisten ongelmien takia ja oli mukava, kun ei tarvinnut stressata ehtiikö laivalle. Me risteiltiin Celebrity Cruisesilla ja oltiin tosi tyytyväisiä. Mieletön palvelu ja hyvä ruokaa, upeat kohteet. Me teimme myös varustamon järjestämiä retkiä ja ne olivat kaikki tosi onnistuneita. Retket varasin suoraan varustamon nettisivujen kautta. Retket pystyi varaamaan tosin ihan kätevästi laivallakin, mutta silloin riskinä oli tietenkin se, että parhaimpien paikat olivat jo täynnä. Meidän risteily oli tosi onnistunut ja tarkoituksena on mennä uudelleen, vain reitti on hakusessa.
 8. Shammy, me lähdettiin häämatkaristeilylle viime vuonna Puerto Ricosta. Missä teidän risteilyn pysähdyspaikat on? Meidän piti mennä myös ensin RCCL:lla, mutta laiva meni telakalla ja saatiin tavallaan upgrade Celebritylle, joka oli ainakin ihan huippuyhtiö, matka oli tosi ikimuistoinen. Ihanaa matkaa teille!
 9. ^Epäilen että tuo voi olla vaikeaa Euroopasta, uskon että isot yhtiöt ovat varautuneet tuohon, koska valuuttakurssit heittelevät aika paljon. Yksi voisi tietenkin olla varata matka amerikkalaisen matkatoimiston kautta, mutta voi mennä aika vaikeaksi. Valistakaa viisaammat jos asia on toisin.
 10. ^Ainakin tuolla Empty Boxin sivustoilla on versioita, jotka sopivat juuri matkustamiseen ja mä kuljetin oman hääpukuni ihan käsimatkatavarana ja laatikko mahtui hyvin lentokoneen hattuhyllylle. Miehen pukupussi kulki sitten businessluokan vaatekaapissa, mutta siellä se tosiaan roikkui. Musta tuo laatikko oli ehdottoman hyvä ratkaisu, siinä säilytän pukua nyt kotonakin.
 11. Meillä taas Belgiaan vaadittiin vihkitodistus apostillella vahvistettuna ja yleensähän kai apostille vaaditaan, jos toisesta maasta tuo ns. virallisia papereita. Kannattaa ehkä selvittää siellä Brittien päässä mitä vaatimuksia heillä on.
 12. Jos olette varanneet lennot ns. yhtenä lippuna esim. Helsinki-Frankfurt-NYC, eikä erikseen esim. Helsinki-Frankfurt ja Frankfurt-NYC, niin matkatavarat menevät automaattisesti perille asti, tietenkin tämä kannattaa vielä varmistaa check-in vaiheessa. Lufthansan reittilennoilla on ilmainen tarjoilu.
 13. Me vietimme häitämme helmikuussa Hirvihaarassa. Kaikki toimi hienosti, mutta kukista piti tulla hyvitystä ja tämä olikin muuttunut sitten loppulaskussa. Kävimme asiasta kädenvääntöä, mutta en jaksanut alkaa tappelemaan. Mutta, sopikaa kaikesta kirjallisesti, meillä oli kaikki muu, paitsi tuo paperilla. Henkilökunta on ammattimaista ja osaa hommansa, kaikki mitä pyydettiin, onnistui. Paikka on ihan mielettömän kaunis ja kaikki vieraat viihtyivät loistavasti. Me leikkasimme kakun pääsalissa, mutta meillä oli kohtuupienet häät, n. 50 henkeä. Tanssin hoidimme takkasalissa, mutta aulakin on kuulemma suosittu. Mä olen kyllä sitä mieltä, että sata henkeä on aika paljon, koska tuo 50 henkeä oli sopiva määrä, mahduttiin juuri kaikki siihen pääsaliin. Mäntsälän kirkko on mun mielestä kaunis, simppeli, mutta kaunis. Matka Hirvihaaraan on juuri sopivan pituinen. Mikäli on kysyttävää, niin kerron lisää .
 14. ^^ Kannattaa pakata hääpuku sitten mahdollisesti johonkin muoviin tms. Mulla on nyt jo kaksi kertaa käynyt niin, että jonkun toisen laukussa ollut punaviinipullo on hajonnut ruumassa ja sotkeneet mun vaatteet. Ettei tule ikäviä yllätyksiä. Mä kyllä luulen, että hääpuvun saisi kuljettaa millä tahansa lentoyhtiöllä, ainakin meillä suhtauduttiin todella hyvin kun vaan selitettiin tilanne.
 15. Kyllä mun mielestä hyviin tapoihin kuuluu tarjota valokuvaajallekin ruoka, varsinkin kun kyseessä on dokumentaarinen kuvaus. Jos valokuvaaja kuvaa koko päivän teidän häitä, niin täytyyhän hänen syödäkin välissä. Meillä oli myös dokumentaarinen kuvaus ja kuvaaja sai ruuan alehintaan, samoin kuin bändi. Kannattaa jutella juhlapaikan kanssa, voi olla että saisit järjestettyä edullisemman ruuan kuvaajalle.