Leevi

Aktiivijäsen
  • Viestit

    54
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Leevi kaikki viestit

  1. Leevi

    Aruban kokemuksia?

    Juu elikkäs Divi Arubam honeymoon pakettiin kuuluu parempi huone eli uppgreidaus tasoa parempaan.. Lennoilla oli niin täyttä että yrityksestämme huolimatta emme saaneet vaihdettua paremmille paikoille..
  2. Leevi

    Aruban kokemuksia?

    Me oltiin Helin matkojen kautta syyskuussa häämatkalla.. Curacao-Bonaire-Aruba 6+6+6vrk.. Hotellit oli Marriott-Plaza resort ja Divi Aruba..koko lysti alle 2900€ per hlö.. Me liikuimme taksilla lentokentältä hotellille ja maksu oli aina jotain 10 ja 20$ paikkeilla..Tosin Bonairella Plaza resort on näköyhteyden päässä kentältä joten lähtiessä kun oli reilusti aikaa niin reippaana kävelimme laukkujen kanssa kentälle.. ;D Aruballa saimme tosiaan upgreidauksen huoneen suhteen mutta merinäköala oli aika rajoittunut..talo oli sen verran viistossa että rannan näki juuri ja juuri kun olimme juuri siinä kauimmaisessa huoneessa.. Toinen suomalaispariskunta jonka reissussa tapasimme olivat huoneessa jossa oli poreamme ja kaikki että tasoeroja tosiaan löytyy.. Meidän aikana juuri ne Divin ja Tamarjnin väliset huoneistot olivat remontin alla.. Itse olin tyytyväinen valintaamme Divin ja Tamarjnin välillä..Divin puolen ranta on parempi ja ehkä hieman suojaisampi kuin Tamarjnin edessä oleva.. Huoneissa tuskin on paljoa eroa mutta ainakin meidän huone oli siisti ja viihtyisä.. All inclusive on siellä hotellilla todella toimiva ja hyvä..Ruuat ovat vaihtuvia ja monipuolisia samoin juomapuoli.. : Golfkärryllä pääsee Divistä Tamarjnin puolelle ja toisin päin vaikkakin matka on välillä myös ihan mukava kävellä.. Aruballa on tosiaan paikkoja joissa shoppailla mutta aika paljon on tarjolla merkkikamaa..se on varmasti halvempaa kuin suomessa mutta aika pullea lompakko saa olla jos oikeasti ostoksille aikoo.. Curacaolla puitteet olivat hotellin osalta aivan loistavat ja palvelu todella hyvää..ehkä eniten häiritsi sijainti joka oli aika kaukana muusta liikenteestä..keskustaan kyllä kävelimmekin mutta on se siinä helteessä jo aikamoinen matka..Hotellilta oli päivittäin kyyti keskustaan ja takaisin joten sitä käytimme välillä ja jos ei aikataulut sopineet yhteen niin taksilla takaisin.. Mitähän vielä aiemmin oli kyselty..nooh palaan asiaan jos jotain tulee vielä mieleen..
  3. Leevi

    ABC-Saaret

    Nellinoora: Itse kyllä suosittelen kun noin kauas lähtee niin käymään vähintään parissa paikassa samalla.. Curacaoa kehuivat paikalliset parhaaksi ja onhan se isoin..Aruballa on sitten sitä ostettavaa ja ehkä enemmän sitä "jenkkimeininkiä" mistä monet puhuvat.. Meillä oli Bonairella auto vuokralla joten siellä me nähtiin eniten..Mutta vaikka kaikki ovat aika saman kaltaisia niin vaikea sanoa mikä olisi se paras..
  4. Leevi

    ABC-Saaret

    Me lennettiin Curacaolta Bonairelle ja sit Bonairelta Aruballe, mut sillä lennolla tehtiin välilasku Curacaolle.. Lennot on tosi nopeita ja meil oli yhtiönä Dae.. Lennot oli jotain 50-100€luokkaa muistaakseni kahdelta mut halvemmallakin uskoisin niitä saavan..Me tykättiin kyl täst yhtiöstä eli kone oli ihan ok..joku reilu 40paikkanen ja oli jopa ajoissa aina.. Me oltiin 6vrk joka saarella ja en kyl lähtis lentämään noin pitkiä lentoja 8päivän takia..*tälläkin hetkellä unirytmit aikas sekaisin* Me oltiin reissus 11.9-30.9 ja säät oli loistavat..pari pientä safepisaraa tuli joku päivä, yhtenä päivänä oli Bonairella kova ukkonen ja sato pari tuntia..iltapäiväl pääs kuitenki viel ottaa aurinkoa..Paikallisetkin ihmettelivät sadetta kun ei siel kai yleensä juuri pitäs sillon sataa.. Muuten melkein toivoi et olis pari pilvenhattaraa taivaalla ku mitä me nähtiin mittaria ni päiväl oli korkein 37 ja iltapäivällä neljän mais viel 32 ja yölläkin 26-28astetta koko ajan..
  5. Leevi

    ABC-Saaret

    Aivan loistava loma takana..Puitteet noilla saarilla ovat aivan taivaalliset juuri häämatkalle.. Meillä oli siis Curacao-Bonaire-Aruba 6vrk kullakin..tultiin tänään joten nyt en liiemmin jaksa kirjoitella.. Saa kysellä niin yritän vastata jos pystyn..Kirjoittelen jossain välissä matkakertomusta.. Bonairella meil oli päivän auto..Aruballa pysyteltiin aika visusti hotellialueella ja Curacaolla liikuttiin se mitä liikuttiin taksilla tai jalan..että siltä pohjalta osaan kertoa.. Yllättävin pointti oli se et meil meni yhteensä melkein kolmes viikossa vain n.1000dollaria.. ;D 8-)
  6. Tänäänhän oli tosiaan ensi kesän varauspäivä..En ollenkaan tässä häitä odotellessa asiaa muistanut..Onpa vuosi mennyt äkkiä.. Vastaus tulee siis myöhässä kun en täällä ole usein vieraillut..enemmän tuolla päiväkirja puolella.. Me mentiin jonottamaan muistaakseni 05.30 ja oltiin n.10pari.. Me ei aiottu edes pyytää kirkkoharjoitusta..eiköhän me selvitä kun pappi voi kuitenkin sanoa jos haluaa jonkun polvistuvan tai tuovan sormuksia tms..me tapaamme pappimme ens torstaina.. VIIKKO VIELÄ!!!
  7. Leevi

    ABC-Saaret

    Meidän matkaliput tuli tänään!!!! Ja täytyy kyllä kehua Helin matkoja..on nimittäin aika kasa tietoa mukana niin saarista kuin matkanteostakin..
  8. M@rtzu: mistä noita pelejä löytäisi ja tiedätkö hintaa?
  9. Meillä molemmilla oli oikein rattoisat polttarit ja omalta osaltani voin vain kiitellä porukkaa kun saivat niin hienosti kaikki järjestettyä ja jokainen kynnelle kykenevä pysyi vauhdissa mukana mahdollisimman pitkään... Siltikin olisi kiva järjestää jotain ekstraa niille..ja vaikka niin et pyydettäs lavalle molemmat polttariporukat..ei mitään nolausta vaan jotain hauskaa..siis heillekin.. ideoita...voi laittaa myös yksityisviestinä mikäli mun kaaso sattuu eksymään samalle sivulle.. ;) ;)
  10. Eiköhän joka vuosi ole sama juttu eli jono pitkälle oven ulkopuolella ja puhelimet käy kuumina..Suosittelivat miettimään jo valmiiksi ainakin pari vaihtoehtoa jos SE päivä ei sovikaan.. Me oltiin jonottamassa ehkä kymmenentenä vuorossa mut pääsinkin yllättäen puhelimella läpi jonossa joten saimme haluamamme ajan ja pääsimme lähtemään iloisina kotiin.. Jos pitäisi uudelleen varata niin toimisin samalla lailla..
  11. Leevi

    ABC-Saaret

    Minäkin kyselin rokotteista mut olivat sitä mieltä et jos aikoo poiketa Venezuelaan ni sit tarvii muita mut muuten riittää voimassa olevat jäykkäkouristus ja suositellaan hepatiittirokotetta..Me on aiemmin otettu havrix ja nyt päätettiin ottaa viel Engerix(?) ni on A ja B hepatiittia vastaan suoja.. Kyllähän ne myrskyt mietityttää mut toisaalta on monta paikkaa joista ne ovat pyyhkäisseet suoraan ylitse joten uskon noiden saarien säilyvän kuitenkin vähän vähemmällä.. Kyllähän sitä puhutaan et mannerlaatat saattaa jossain vaiheessa heilahtaa kanarian alueella ja silloin on vaarassa niin monien turvallisena pitämä lomakohde..koskaan ei voi tietää... Itse odotan todella kovasti reissua... ;D 8-)
  12. No niin reissu takana..Aivan mieletön keli..koko tulomatka otettiin kannel aurinkoa(joten palovammoja täytyy lähteä kohta tutkailemaan) Ensin muutama sananen reissusta mikäli jotain kiinnostaa..Saa kysyä lisääkin.. Eli mentiin Rosella:lla yli ja yö laivassa, aamulla 07 satamaan ja sit viiden mais illal takasin kotiin päin.. Käytiin eka aamupalalla Viruhotellissa(11€hlö ja parkkihalli ihan vieressä) Siitä sit Prismaan ja Rimiin ja minne lie kiertelemään.. Lopulta mentiin Alcoexpress tukkuun josta katsoin et kaikkea löytyy..Sieltä saa 2%alennuksen mikäli ostaa isommalla summalla..Oikein mukava myyjä ja neuvoi kaikissa mahdollisissa mitä kysyin..Myös viinimaistiaisia!! No mun suunnittelemaa vinkkuvalikoimaa ei ollu mut olis voinu tietty vaihtaa joksku muuks.. No päätettiin mennä viel superalkoon..Siellä näytti olevan kans kaikkea ja aika moni tuote just hieman halvemmal.. Kello oli sen verran vähän et lähdettiin viel kahville ja kun palattiin ni tupa oli niin täynnä ettei sisään mahtunu heti(no se ruuhka hälveni jonku ajan kuluttua ku turistibussi starttas pois) Myyjät lupasivat hoitaa tuotteet myös valmiiksi kahvittelun aikana mut koska halusin olla ihan varma et tuotteet on oikeat ja et päivämäärät riittää ni mentiin itse kärryinemme keräämään.. No skumppapulloja ei ollu tarpeeks ja huomasin et Baileys pullojakaan ei oo ku yks eli kaikki muut ostettiin Superalkosta ja sit haettiin 5skumppapulloa ja baileysit alcoexpressist.. Superalkosta saa yli 1000€ ostoksesta 3% alea mut meillä ei se täyttyny ihan.. Just laskeskelin et meil meni karvan alle 800€ kaikkinensa ja siihen kuuluu jo muutama lahjapullo, breezereitä ja olutta itselle.. Alkon sivujen kautta vertasin kokonaissummaa mut en löytäny konjakin, kirkkaiden ja whiskyjen hintoja eli oikeastaan kalleimmat jää siitä nyt pois mut summa hääviinojen osalta olis siis ilman noita Suomi 1183€ - Tallinna 551€!!! Eli vaik matka makso 159€ ja muuhun naposteluun, syömiseen, hajuveteen ym. meil meni molemmilta ehkä 150€ ni silti ollaan voitolla ja samalla tuli hoidettua muitakin asioita..Ja noista summista nyt tosiaan puuttuu vielä aika paljon.. esimerkkejä hintaeroista.. -skumppa Törley charmant rouge Tallinnas n.40€ halvemmal 15plo -punkku Frontera ja valkkari samaa merkkiä yhteensä 10x3litraa säästö n.100€ -koska oluet on vahvempaa ni niis tulee huimia eroja eli melkein pari kymppiä laatikkoa kohden Alkoon hintoihin nähden.. -samoin siidereis säästää n.puolet eli n.15€ laatikko.. -metsmaasika 10x0,5litraa on säästö myös n.puolet eli 30€ -puhumattakaan kirkkaan viinan hinnasta.. Kaikenkaikkiaan hieno reissu ja jos ei tunnu tuollaisen investoinnin jäljiltä olo sen rikkaammalta ni voi ainaki ajatella et johonki muuhun jää enemmän rahaa.. Myös se et jos laskee 100hengen häissä tarjoavansa baarista jokaiselle YHDEN juoman ni samantien on jo 500€ selällään ja meillä pitäs ainaki juomien riittää..
  13. Me lähdetään huomenna..Olen kirjoitellut paperille eri viineistä makukuvaelmia alkon sivuilta ja katsonut parin eri paikan hinnat Tallinnasta et näkee helposti onko hyvän hintaista vai ei.. Varmaan ensin kierrellään ja lopuks ostetaan kaikki kerrallaan..Aikaa kuitenkin on ja pojat on sitä mieltä et viinalastin kans ajetaan sit suoraan laivaan turvaan ryöstäjiä.. : Mies ei oo ikinä käyny Tallinnas ja se luulee sen olevan paikka mis kaikki ryöstetään ja pahoinpidellään..No onhan siellä sitäkin mut on meidän omassa pääkaupungissakin..Eiköhän me selvitä.. ;D
  14. Me lähdetään huomenna Tallinnaan viinanhakureissulle ja vaihtoehtoina on Odessa kuohari(n.4,7€) joku Duc de PAris(n.2,7€) tai joku Törley eli charmant doux, Gala, Charmant rose, Muscateller, Talisman tai tummanpunainen Charmant rouge..(n.3,2€) Viimeinen olisi aika jännä kokemus mut ihan kuivaa ei ainakaan..kaikkia vaihtoehtoja en edes löytänyt alkon sivuilta et olisin voinu etsiä makutietoja.. Jää varmaan vähän sen varaan et mitä siellä on varastossa..
  15. Me on laskeskeltu et 50litraa boolia johon laitetaan 5litraa 40% viinaa ja lisäks jotain likööriä+blandikset..OSAAKO JOKU LASKEA ALKOHOLI%MÄÄRÄN VALMIISSA JUOMASSA?Mielestäni se ei mene ihan suoraan tuosta jakamalla..(?) Mut meille tulee lisäks 10laatikkoo olutta, 5 siideriä ja kai 3lonkeroo+viinit,whiskyt ym.. Vieraita 96 listalla joista 17 lapsia ja osa kuitenki lähtee aiemmin..Luulis riittävän..
  16. Itse mietin tuota käsittelyä myös vaikka kesällä ehtii hieman väriä saamaanki, mut nyt jo on näkyvissä eri kohdissa rusketusraitoja jotka näkyvät puvun alta.. -Eli peittääkö/tasoittako suihkurusketus nämä kohdat kesän jäljiltä -entäs jos ottaa paria päivää ennen h-hetkeä nii hikoillessa sotkeeko hääpuvun?
  17. Itse ajattelin metsästää jostain varpaista avoimet stay upit..Seksin tappaja sukkiksia en aio laittaa.. Ainut mikä mietityttää on se kun mun kengät on avomalliset varpaasta eikä nilkan ympärikään mee mitään et tekeekö sukka ne niin liukkaiks etteivät tahdo pysyä vauhdissa mukana.. Ilman sukkia pysyvät hyvinkin.. Ajattelin koristella varpaankynnet joten joko oon ilman sukkia tai sit varpaista avoimella mallilla.. Haluaisin jonkinnäköisen sukkanauhasysteemin ku puvun alle ei tuu rintsikoita ni olis sit edes jotain alusvaatetta päällä pikkareiden lisäks..Siihen sit pitäis olla ne stay upit.. ;D
  18. Me varattiin Viking Rosellan reissu heinäkuuks..Aika isoja hintaeroja oli ja päädyttiin tähän vaikka se nyt viekin enemmän aikaa..Eli lähtö pe 21.00 ja Tallinnassa satamaan 07.00 sit takas kai 16.45 ja Helsingis 19.45. Kolme henkilöä ja pakettiauto maksaa 159€..siihen sisältyy hytti mennen tullen.. Meillä onki sit aikaa hieman kierrelläkin ja katsoa et kannattaako juosta bonuksen perässä prismaan vai ostaa tukusta..Mulla on y-tunnus joten se tukkukorttikaan on tuskin ongelma.. Alustavasti laskeskelin et ostetaan -10laatikkoo bissee -5sidukkaa -pari lonkeroo -viiniä 10kpl 3litran laatikoita -15plo skumppaa -booliin n.5litraa kirkasta -pari pulloo konjakkia -pari pulloo kermalikööriä -whiskyä kolmisen litraa väkeä tulee 90 mut osa ei kyl juo ja jää edes myöhempään et ainaki luulisin noiden määrien riittävän.. Esim.3litran vinkku on alkos 23,9 ja Tallinnas 11,6 ja bisselaatikos säästää n.8€ ja sidukas 15€ ni niillä on jo matkarahat tienattu..
  19. Leevi

    ABC-Saaret

    Rampe:Ihania kuumeen nostatus kuvia!!! Ei taida olla kuvaaja ihan vasta-alkaja eikä kamerakaan ihan peruskamaa..Näytti sen verran hyviltä ja aiheetkin erikoisia..
  20. Leevi

    ABC-Saaret

    Nuppunen:Saako udella mihin aikaan tarkemmin olette reissussa jos vaikka samoihin aikoihin tuskaillaan lentojen vaihtoa.. ;D Meillä on onneks 7tunnin vaihto vaan tulomatkassa et mennessä menee vaan pari tuntia.. Reilu viis kuukautta vielä... 8-) En malta odottaa..
  21. Tänään vahvistin varauksemme ja seuraavaksi esteiden tutkinta..Aikaisintaan 4kk ennen mut viimeistään 7vrk aiemmin..Jos joku päivä sais sovittua oman seurakunnan papin kanssa tapaamisen ja hoitais paperihommat samalla..
  22. Meillä on varaus syyskuulle ja kun sen varasin ei mistään varmistuksesta ollut puhetta..No minä tällaisena varmistajan varmistajana soitin muuten vaan varmistaakseni että siinä ruuhkassa meille tuli varmasti oikea aika niin silloin se nainen sanoi että varmista sitten vielä huhtikuussa..Kun sanoin ettei sellaisesta ollut aiemmin puhetta niin hän sanoi että kyllä he vielä soittavat mikäli ei mitään kuulu..Eli tuskin niitä aikoja annetaan eteenpäin ennen kuin on varmistunut että pari on perunut.. Hän käski sitten soittamaan omaan seurakuntaan ja varaamaan sieltä papin..No kun soitin jo syksyllä niin nehän ihmettelivät että ollaanpas sitä ajoissa..Kysyi että onko toivomuksia papin suhteen ja koska olemma vasta muuttaneet tämän seurakunnan alueelle eikä ole minkäänlaista tietoa henkilökunnasta niin sanoin että saavat itse päättää..Ilmeisesti hän kuitenkin kirjasi meidät listoilleen ja pyysi vielä myöhemmin palaamaan muihin sovittaviin asioihin..
  23. Leevi

    ABC-Saaret

    Meille tuli Helin matkoilta nyt varausmaksu ja loppumaksulaput..ja tietopakettia saarista.. nyt tuntuu jo enemmän et jotain on luvassa.. 7KUUKAUTTA!!!
  24. ABC-saarille joka saarella 6vrk ja loistohotellit, Aruballa all inc ja Curacaolla sisältyy aamiaiset..Per nenä reilu 2800€.. ELÄMÄ ON!! ;D
  25. Leevi

    ABC-Saaret

    Marzupilami: Meijän matka on vähän reilu 2800€ näillä näkymin per nuppi..Tällä viikolla selviää varmaan loputkin muutokset, mikäli niitä vielä tehdään esim.huonetyyppien suhteen.. Meijän reissu on 6vrk joka saarella ja hotellit tasokkaammasta päästä ja huoneet rannan puolella ja myöskin tasokkaampia mikäli pääsi valitsemaan.. Hessu: Kaleva travelin tarjous tais olla noilla aiemmin mainitsemillani hotelleilla jotain reilu 2600€ per nuppi..