Jump to content
Naimisiin.info

Tuulenvire

Rouva
  • Viestit

    128
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Tuulenvire

  1. Kyllä pohjalla on muitakin syitä. Oikeastaan pitkän suhteen jälkeen tuntuu, että avioliitto on osittain järkiratkaisu - osapuolten etu ja taloudellinen turvahan sen on tarkoitus olla yhteiskunnan silmissä ja lain edessä.

    Avopuolisoina emme ole virallisesti toisemme lähiomaisia. Emme peri toisiamme lainkaan ilman testamenttia ja testamentin olemassaollessakin perintövero on kolminkertainen verrattuna siihen, jos olisimme naimisissa. Jos meille joskus tulee lapsia ja olemme vielä avoliitossa, mieheni joutuisi sosiaalitoimistossa tunnustamaan ne. Ja tietysti haluamme olla virallisesti perhe ja tuntea henkisellä tasolla vielä tiiviimmin kuuluvamme yhteen  :D

  2. Meillä siviilivihkiminen tapahtuu maistraatissa ja vieläpä niin, että paikalla ei ole kuin maistraatin kaksi työntekijää todistajina. Eli sinällään menee vähän kysymyksen vierestä, mutta vastailen kuitenkin  :)

    Varasin vihkimisajan sähköpostitse, sain tosi nopeata ja hyvää palvelua sekä vastauksen kaikkiin kysymyksiini. Missään vaiheessa ei kuitenkaan ollut mitään mainintaa siitä, että vihkijän tapaisi etukäteen. Tosin emme sitä ehdottomasti halunneetkaan.

  3. Kihloihin mennessä sovittiin, että kumpikin käyttää sormustaan sen verran kuin hyväksi kokee (perusoletuksena kuitenkin, että "maailmalla ihmisten silmissä"). Niinpä mieheni pitääkin omaansa enemmän kuin minä. Meillä molemmilla on sormus esim. töissä, kyläillessä, kaupungilla käydessä. Lisäksi mies pitää omaansa lähes aina kotonakin. Nukkuessa, saunassa, uidessa, kotitöissä jne. säästelemme korujamme. Eli olen käyttänyt kihlasormusta samaan tapaan kuin aiemmalla iällä luokka- ym. sormuksia. Sama tulee luultavasti pätemään vihkisormukseenkin.

×
×
  • Create New...