Diane

Jäsen
  • Content count

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Diane

  1. Tietääkseni noiden aineiden teho perustuu siihen, että ne muodostavat ohuen kalvon hikirauhasten päälle ja hiki ei pääse ulos kainaloista. Eli ihan sama kumpaa ainetta käytät (Absolut torr tai Triple dry) niin jostain se hiki kuitenkin ulos tulee, eli selästä jaloista päänahasta jne. Ei kuitenkaan tarvitse pelätä mitään valuvia noroja ohimoilla koska hiki "jakautuu pitkin kroppaa". Itse olen käyttänyt Tripple dryta ja voin vain suositella. Lisääntynyttä hikoilua muualla vartalolla en edes huomannut.
  2. No kyllä varmasti rahalahjan antanut vieras toivoo, että hänen antamansa rahat löytävät tiensä hääparille, eikä jollekkin väärälle tilille. Hääpari kuitenkin näkee tilitiedoista ketkä kaikki ovat muistaneet rahalahjalla ja jos listasta puuttuu joku sellainen vieras jonka tietää taatusti halunneen muistaa hääparia niin silloin asiaa kannattaa selvitellä. En suinkaan tarkoittanut, että jälkikäteen aletaan "karhuamaan" saamattomien lahjojen perään. Fakta on kuitenkin se, että suurin osa vieraista haluaa muistaa hääparia ja tietenkin haluaa että lahja löytää perille. Tähän liittyi kommenttini siitä, että jos rahaa toivotaan, niin tilitiedot on oltava niin selkeästi saatavilla, että virheitä ei pääsisi tapahtumaan. Tietenkin paras tapa eliminoida virheet numeroissa on pyytää lahja käteisenä tai lahjasekkinä kirjekuoressa, mutta itse pyytäisin tilille, jotta sieltä on helpompi maksaa esim. häämatka (kuulun pankkikortin käyttäjiin ja omistan itse harvoin lompakossa muutenkaan käteistä rahaa). Varsinkin isoissa häissä joissa hääpari on toivonut pelkästään rahalahjaa saattaa lahjasekkien ja käteisen määrä nousta jopa tuhanteen/tuhansiin euroihin ja sellaisen summan säilyttäminen turvallisessa paikassa juhlapaikalla on mielestäni epämieluisaa.
  3. Olen ehdottomasti samaa mieltä. Virheiden määrä on huomattavasti pienempi jos tilinumero on kutsussa kirjallisena, kuin että se sanellaan puhelimessa ja kirjataan ostoslistan reunaan. Jossain aikaisemmassa viestissä olikin viittaus siihen kuinka noloa on jälkikäteen selvitellä onko joku laittanut rahaa vai ei eli onko tapahtunut virhe maksutiedoissa vai eikö kutsuttu vieras ole antanut lainkaan lahjaa. Olen sitä mieltä, että raha-lahjan pyytäminen on aivan korrektia ja hyväksyttävää käytöstä. Suurin osa pareista on kuitenkin asunut jo pitkään yhdessä kun avioliitto solmitaan ja on suorastaan tyhmää kasata kotiin tavaraa jota ei oikeasti tarvitsisi. Mielestäni on kuitenkin kohteliasta ilmaista jollain tapaa mihin hääpari aikoo lahjarahat käyttää, jotta vieras tietää mitä projektia hän saa olla mukana rahoittamassa. Jos ei oikein löydä hyvää kohdetta mihin rahaa pyytää, eli ei ole mökkiä/remonttia/häämatkaa tms. kutsussa voi muotoilla vaikka: "Häälahjaksi toivomme rahaa unelmamme toteuttamiseen." Ja sitten alle tilinumero. Meillä tuo unelma on juuri ne häät... Eli tavoitteena on saada unelmien hääjuhla, josta jää mahdollisimman vähän velkaa jälkikäteen maksettavaksi.
  4. Voisiko joku ystävällinen Björkhemissä juhlinut kertoa, miten pitopalvelu hoiti hommansa keittiössä. Huomasin, että siellä oli "vain" pieni hella, mutta ilmeisesti sillä saa kuitenkin herkut lämpimäksi????
  5. Tässä vielä muutama todella helppo ja nopea ohje isojen erien tekemiseen. Sitruunan ja kookoksen ystävän pikkuleivät Kaura-muro taikina levyjä Lemon Curdia Kookoshiutaleita Kauli taikinalevyjä hieman pituus suunnassa. (suurin piirtein uunipellin pitkän sivun mittaisiksi). Painele taikina levyn keskelle sormella kolo, johon pursotat Lemon curdia. Ripottele päälle kookoshiutaleita ja tarkista taikina pakkauksesta oikea paistolämpötila. Leikkaa levyt kuumina vinottain sopiviksi viipaleiksi ja anna jäähtyä. Suklaa-kinuski ruudut (n.30 kpl) 1 pkt Kaura-muro taikinaa 3 dl Kermaa 3 dl fariinisokeria 1 pss Fazer Minut block suklaata. Kauli taikinalevyistä uunipellin kokoinen. (pakkauksessa on kaksi pientä levyä, jotka siis yhdistät yhden pellin kokoiseksi.) Paista kaulittua levyä pakkauksen ohjeen mukaisessa lämpötilassa niin, että se on vaalean ruskea. Keitä kinuski. Laita fariinisokeri ja kerma kattilaan ja keittele kokoajan sekoittaen, niin kauan, että kinuski alkaa jähmettyä. Oikean koostumuksen saat helposti selville, kun pudotat kuumaa kinuskia tipan kylmään veteen. Jos pisara hajoaa vedessä kinuski ei ole vielä tarpeeksi jähmeää, jos taas pisara kiinteytyy ja säilyttää muotonsa on kinuski valmista. Keittäminen vie aikaa ainakin 20 min, joten älä hätäile. Kaada kinuski paistetun keksipohjan päälle ja anna jäähtyä. Sulata minut Block suklaa pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä reippain ottein keksi-kinuskilevyn päälle. Anna jälleen jäähtyä. Leikkaa valmis levy annospaloiksi. Huomaa, että keksit ovat syntisen hyviä, mutta makeita joten ihan pienetkin palat tekevät kauppansa. Pellillisestä saat helposti 30 pientä palaa, ellei enemmänkin jos teet pienempiä.