Bubbis

Aktiivijäsen
  • Viestit

    19
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Bubbis

  • Taso
    Untuvikko

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Niinkö tajuaa ??? mulla ei sytytä ollenkaan... Miksei keskellä merta voisi olla pieniä vehreitä ja trooppisia saaria? Varsinkin Tyynellä valtamerellä on kyllä toinen toistaan vehreämpiä paratiisisaaria, jotka ovat kooltaan vain parikymmentä neliökilometriä. Pienempiä siis, kuin esim Aruba. Minusta tähän keskusteluun on tullut hieman omituinen äänensävy. Enkä ymmärrä yhtään, miksi. No mulle sama; matka joulukuussa Aruban kautta Bonairelle jo varattu 8)
  2. Aruballa ei muistaakseni ole mitään julkista kulkupeliä, paitsi veneet (Muistitieto vuodelta 2001). Taksilla siellä pääsee täysin normaalisti ja joillain hotelleilla on omia kuljetuksia. Siellä on myös hyvin tavallista vuokrata auto. (Muoks. Me olemme pikapysähdyksillä Aruballa olleet aina pääkaupungissa Oranjestadissa, joka on lähellä lentokenttää. Sieltä olemme ottaneet auton ja kiertäneet mm. Huliba luolilla ja rakkauden tunnelissa ja upeassa Arikokin luonnonpuisossa. Aruban ja Bonairen flora ja fauna poikkeavat kyllä mielestäni suuresti Aruban ollessa lähinnä vihreä ja rehevä ja Bonaire pääasiassa karu ja puuton.) Bonairella on kyllä hiekkarantoja, kuten esim lentokentän edustalla sijaitseva Pink Beach. Ja mitä etelämpään mennään, sitä enemmän tulee rantaa. Monet etelän sukelluspaikoista, kuten Alice in Wonderland tai Angel City ovat hiekka (ja sora) rantaisia kaksoisriuttoja. Mutta tosiaan Bonaire ei ole kuuluisa hiekkarannoista, kyllä niitä siellä kuitenkin ihan luonnonvaraisenakin pitkiä pätkiä on Bonaire on siitä epätavallinen Karibian saari, että se on kokonaan korallisaari. Kasvusto on siellä erittäin niukkaa, lähinnä erilaisia kaktuksia. Onhan se kyllä ihan nähtävyys, mutta en ehkä välttämättä suosittelisi sitä ihmisille, jotka eivät sukella. Kuten Bonairen autojen rekkareissakin lukee on saari "Divers paradice". Muille löytyy sieltä melko vähän viihdykettä. (Muoks: Piti vähän muokkailla, kun tarkoitukseni ei ollut aiheuttaa noin agressiivisia reaktioita. Mielipiteitähän on monia ja ihmiset myös kokevat asioita, kuten tässä "rehevyys" ilmeisesti eri lailla. Siitä pyydän anteeksi, etten ollut tietoinen bussisysteemistä Aruballa. Jos olen sen siellä nähnyt, niin olen sen tehokkaasti unohtanut, kun en sitä koskaan tarvinnut. Ei ois pitäny sanoa asiasta mitään ;D )
  3. Tämä on tyytyväisen asiakkaan vinkki; African Safari Clubin (ASC) kesäkuvastot tulivat juuri postista ja heillä olisi aika upea tarjous: Neljä viikkoa yhden hinnalla!! Maksat yhden viikon normaalisti ja yhden lisäviikon rahat saat paikanpäällä takaisin vähennettynä hotellilaskusta, kaksi lisäviikkoa saa lahjana. Tarjous on voimassa 9.9.2005-5.10.2005 ja 14.9.2005-12.10.2005 Valitettavasti meillä ei riitä lomat tänä vuonna Afrikkaan... p.s. ASC on suurin Keniaan matkoja tekevä matkatoimisto, joka lentää omilla koneillaan Monbasaan useista Keski-Euroopan kaupungeista.
  4. Optimaali vaatetus riippuu hyvin paljon alueesta ja vuodenajasta. Etelä-Afrikassa tarvitsee kunnon Suomen välikauden vaatteet Suomen kesän aikana samoin Kenian ylängöllä on pitkähihaiset/lahkeiset välttämättömät suurimman osan vuodesta. Mombasan rannikolla taas on aina enemmän tai vähemmän kuuma ja ohuin mahdollinen vaatekerta jos sekään on paikallaan. Tansaniassa luulisin t-paita + shortsit+hyvät kengät+lierillinen päähine, olevan hyvät safarille. ÄLÄ UNOHDA kiikareita ja kameraan filmejä ja varapattereita sekä aurinkovoiteita. Itse ottaisin myös pienen taskulampun, sillä illat ovat sysimustia eikä leireissä ole joka paikassa katuvaloja.
  5. Hei moi, Oltiin häämatkalla helmikuussa vuosi sitten Keniassa ASC:n järjestämälle reissulla. Varattiin kaikki etukäteen (vk rantaloma, vk safari, vk rantaloma) ja oltiin kaikin puolin 100% tyytyväisiä ASC:iin. Etelä-Afrikassa olen myös käynyt, mutten safarilla. En ole kuullut kovin positiivisia kommentteja E-A:n safareista niiltä, jotka ovat olleet sekä Keniassa että E-A:ssa ja jotka voivat näitä kahta verrata. Jos ei ole koskaan käynyt safarilla on E-A:kin vaikuttava, mutta Keniaan varrattuna siellä on vähän eläimiä. Kenian puistoista Masai Marassa on eniten eläimiä. Se on itseasiassa pieni osa valtavaa Tansanian puoleisen Serengetin kansallispuistoa. Masai Marassa on joki, jonne etenkin kuivaan aikaan suuri osa Serengetin eläimistä vaeltaa. Nairobin kansallispuistossa on nähtävänä paljon sarvikuonoja, joita en sitten muissa puistoissa nähnytkään. Tzavo-Eastissa näimme mm. gepardeja ja "punaisia" elefantteja, Kilimanjaron juurella Kenian puolella teimme kävelysafarin. ASC:n matkalla Keniassa oli myös Ruusa, mutta hän on jo poistanut matkakertomuksensa.
  6. Sen maan lait on voimassa, missä mennään naimisiin. Tästä syystä minä esim olen virallisesti miehennimi-omanimi, vaikka Suomessahan tämä ei ole mahdollista. Naimisiin mentiin täällä Sveitsissä, joka ei ole kummankaan meidän kotimaamme. Käytännössä käytän vain miehen nimeä, joka on helppo, vaikka suomalaisilla on välillä vähän outoa lausua ranskalaista nimeä. Vain oleskeluluvassa ja passissa on se väliviiva ja tyttönimi.
  7. Ei se mistään valita, tosin emme asukaan siellä. Hän kyllä olisi suostuvainen asumaankin, minä taas en. Ei hänellä ranskalaisena ole mitään varaa valittaa ja mitä luontoon tulee, säähän, pimeyteen jne. hän pitää vain eksoottisena. Ja toisaalta on hänkin ymmärtänyt kotimaanrakkauden olevan molemmille (siis myös mulle) sen verran herkkä asia, ettei hän hienotunteisuudestaankaan arvostelisi negatiivisesti "minun Suomeani". Samoin en minäkään viitsi Ranskan epäkohtia kaivella. Mitä turhaan! Meillä tosin siitä helppoa, kun asutaan "neutraalilla maaperällä" eli ei kummankaan kotimaassa. Saattaisi puolin ja toisin muuttua sävel kellossa, jos saisi niitä epäkohtia nykyistä suurempina annoksina. Nyt siis pystymme ihan aidosti nauttimaan kotimaittemme "eksotiikasta"
  8. Juu ihan totta puhut. En muistanut ottaa tätä huomioon, sillä täällä A-hepatiitti kuuluu ihan perusrokotuksiin. Minulla on muutenkin kyllä niin mahtavat rokotukset päällä ihan kestona ja uusin kaikki kalenterin mukaan, en sen, mitä matkoja on tiedossa. Jotenkin sitten aina ajattelen, että kaikilla muillakin on :-[ Otan tästä nyt opikseni ja jätän rokotekommentit kokonaan väliin
  9. Sharm el Sheikh on Egyptin, jollei koko Afrikan suurin turistikeskus. Varmasti Afrikan suurin sukellusturismikeskus. Siellä tosiaan hotellit on ihan hyviä ja siistejä, muutenkin alue on ihan siistiä nykyään. Varmasti siis matkaesitteiden kuvat pitävät paikkaansa. Joskus vielä kymmenen vuotta sitten taso oli alhaalla, mutta nyt ei siitä voi mitään sanoa. Turvallisuudesta ei siellä ole oikeastaan mitään sanottavaa. Se on Egyptin ylivoimaisesti tärkein tulonlähde, että siitä pidetään kyllä tiukasti vartiossa. Ennemmikin näkisin suurempana vaarana saada joltain humalaiselta sakemannilta turpaansa. Saksalaisia turisteja siellä muuten tosiaankin on paljon. Samoin ruokaa on ihan eurooppalaista tarjolla. Saksalaisethan vaativat saada makkaransa, possunpaistinsa ulkomaillakin, eivät suostuisi syömään viikkoa mitään omituista. Vatsatauti - ripuli siis- on aika tavallinen vaiva Egyptissä. Tosin kesällä kuuluu sitä olevan enemmän. talvella sukeltajat valittavat vain merisairaudesta. Mitään rokotuksia sinne ei oteta, tai en tiedä, mitä Suomen viranomaiset suosittelevat, mutta täältä Keski-Euroopasta, mistä sinne suuret massat menee, ei tosiaankaan mitään rokotteita oteta. Jäykkäkouristus on kuitenkin tietenkin oltava, mutta sehän nyt pitäisi olla kotipohjolassakin. Egypti on Niilinlaaksoa lukuunottamatta aavikkoa. Siellä ei ole ötököitä mitenkään suuressa määrin, itse en ole edes mihinkään mainittaviin torakihinkaan törmännyt, jotkut kyllä sanovat nähneensä. Rottiakaan en ole nähnyt. Kulkukissoja kuitenkin on aika paljon, voiko ne laskea muihin mönkijöihin? Mitäs muuta : Niilinristeily on hyvin suosittu ja pyramiideillä käynti. Tosin nykyään Sharn el Sheikh on jo niin kehittynyt, että siellä riittää kyllä tekemistä viikoksi, vaikkei edes sukeltaisi. Snorklausmahdollisuudet on siellä paremmat, kuin muissa Punaisen meren kohteissa. Tai no Eilatissa olisi myös huippu, mutta kukapa menisi Israeliin. Sheikh on kuitenkin siinä iiiihan vieressä ja tosiaan korallit on upeat myös snorkalukseen. Sukelluskurssi on myös varmasti juuri siellä kiva tehdä, kuin myös muuten laitesukeltelu sanoisinko sinne AOWD:iin (Cmas**) asti valtavan mielenkiintoista ja sitä pidemmällä olevat vain siirtyvät vähän etelämmäksi. Enpä juuri muuta osaa sanoa