JD

Rouva
 • Content count

  102
 • Joined

 • Last visited

About JD

 • Rank
  Vakkari

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

808 profile views
 1. Tämä osasto on omistettu vain ja ainoastaan häätarjoiluihin liittyville aiheille, on sitten kyse ruoasta, juomasta, resepteistä jne. Osastolta on karsittu ylimääräiset, häihin liittymättömät ketjut osastolle Arkisempi keittokirja. Osastolta löytyy paljon häihinkin soveltuvia reseptejä, joten kannattaa käydä vilkaisemassa
 2. Riippuu tietysti paljolti siitä, että miten pitkät välimatkat ovat, mutta tässä on yksi vaihtoehto - pitkä viitta. PS. Viitta vuokrattavissa http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb/YaB...;num=1096136967
 3. Isosta ulkotulesta?
 4. Piti tulla kertomaan. Luin tänään jostain lehdestä, jota en tietty enää muista, ekomallisista kynttilänjaloista; sienistä. Iso tatti tai vastaava, jalka pois ja kumolleen pöydälle tai astiaan kellukynttiläksi (lämpötuikku poistetun jalan koloon). Ilmeisesti sitten todellakin kelluvat, ei ole ikinä tullut mieleen testata. Syyshäihin kuitenkin aika kivan kuuloinen idea, tosin en kyllä tiedä, millaisena sienet siinä pöydällä pysyisivät päivän/illan ajan. Voiskohan niitä jotenkin käsitellä, etteivät esim. tummuisi? Lakalla tai muulla vastaavalla?
 5. Sannamarin sivut ovat muuttaneet, joten taikataikinan reseptin löytää nyt osoitteesta http://koti.mbnet.fi/anmatur/vatikuti/taikataikina.html Kopioin vielä varmuuden vuoksi tuon ohjeen suoraan tänne. Taikataikina Ainekset: 0,5 l vettä n.3 dl suolaa n.1,3 l vehnäjauhoja 20-30 tippaa ruokaöljyä Liuota suola kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä. Vaivaa jauhot vatkaimella joukkoon. Lisää öljy. Annan taikinan seistä vähintään seuraavaan päivään huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa. Paista "leivonnaiset" aluksi 50 asteessa noin tunti ja nosta lämpöä vähitellen 150-175 asteeseen, paista kolme tuntia, sammuta virta ja jätä työt uuniin yön ajaksi. Lakkaa spray- tai huonekalulakalla tai maalaa askartelumaaleilla.
 6. Osastoa selatessa tuli eteen kaunis meriteemaa sivuava teksti jäsen Heatherin tallentamana:
 7. Vaahteranlehtikranssi Kerää paljon lehtiä ja kuivaa ne sanomalehtien välissä, painon alla. Parin päivän päästä voi tehdä niistä kranssin koristamaan vaikka ulko-oveasi tai viedä tuliaisiksi kyläpaikkaan. Kranssin teko-ohjeet: Aloita kahdella lehdellä kranssin teko, aseta ne päällekkäin ja vie päällä olevan lehden varsi toisen lehden varren ali vasemmalle. Vedä sitten varsi ylös lehtien välistä ja tiukenna. Sitten kierrät varren alas oikealta ja tiukennat. Lisää lehtiä yksitellen ja muista aina tiukentaa varsien sidontaa joka välissä. Kierrä uusi varsi aina koko alla olevan nipun ympäri. Kun köynnös on sopivan pituinen laita köynnöksen päät yhteen ja pujota loppupään varret alkupään varsien väliin. Yhdistyskohta on hyvä sitoa ohuella narulla tai kukkasidoksella jotta se ei aukea tuulen tuiverruksessakaan.
 8. Siirretty toisesta ketjusta meriteemaan sopiva runo:
 9. Suosittelen vilkaisemaan osaston linkkivinkeistä, josko niistä olisi mitään apua? http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb/YaB...17441;start=4#4
 10. Kannattaa kysäistä Pirkanmaan käsi- ja taideteollisesta, Näpsä-käsityökoulusta http://www.taitopirkanmaa.fi/tanapsa.html Jos eivät pysty auttamaan muuten, niin luulisi heillä olevan ainakin tietoa, mihin kannattaa olla yhteydessä. Lisäys: Vesilahdella on Savipaja Samotti, Tampereelta löytyy Savipaja Päivi Väätäinen (Salotie 9, 33180 TAMPERE Puhelin:0400-626 381), Pälkäneelle päin mentäessä on Iharin Savipaja, (03) 3767 786. Kuurosokeiden toimintakeskuksessa Hervannassa on savipaja. Tampereen työväenopistossa järjestetään dreijauskursseja, sieltäkin voisi kysäistä.
 11. Onko Savossa/Pohjanmaalla jotkut omat urheilulajinsa? Jos on, niin niitähän vois käyttää suoraan. Järjestin meidän Julian häihin viestin, jossa oli kaks joukkuetta ja joukkue jaettiin vielä kahteen päähän. Toisesta päästä kuljetettiin tennispalloa jääkiekkomailalla (sulhanen entinen jääkiekkoilija) ja toisesta päästä lyötiin pesäpalloa (morsian entinen pesäpalloilija). Eli jos teillä on itsellänne jonkin sortin urheilutaustaa, voisi näitä lajeja hyödyntää myöskin. Erilaiset viestit toimisi varmaan parhaiten, niitä kun voi tehdä minkälaisia tahansa. Saappaanheitot, tikanheitto, syöntikisa... Onhan noita.
 12. Katsoithan jo ketjun Bändi vai DJ?
 13. NUORUUSMUISTOJA 1. "On arkea elomme tää, ja kaikki mi jäljelle jää - päivät sen, nuoruuden - usein muistoissa kimaltelee. Ei aina se ruusuja suo, ei aina se onnea tuo. Kuitenkin tiedän sen: nuoruuden aika on rakkauden. Kertosäe: Taas muistelen aikaa nuoruuden, kauneinta aikaa rakkauden. Kirkkainta päivää, yötöntä yötä kansssi viettää sain. Nuo kuvina silmissäni näin: häävalssit, hunnut ystäväin. Ilot ja surut, ne kullanmurut, kaikki on muistoja vain. 2. On elomme muistoja vain, on elomme haaveita vain. Päivät sen nuoruuden kulkee ohitse kimaltaen. Ei aina se ruusuja suo...."
 14. Jenin puolesta... Aiheesta löytyy valmis ketju, kurkkaapa siitä ohjeita. http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb/YaB...;num=1056211369