Pave

Rouva
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

About Pave

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Tässäpä vähän vinkkejä azoreille matkustaville... Itse Ponta Delgadan kaupunki on varsin pieni eli kannattaa mennä retkille tai vuokrata itselleen auto. Myös busseilla on helppo kulkea lähimmissä kaupungeissä. Bussilla retkeily on myös edullista. Esimerkiksi matka saaren yli Ribeira Grandeen maksoi 2,08 euroa, matka kesti n. 20 minuuttia. Meillä oli auto vuokrattuna kaksi päivää ja siinä ajassa ehdittiin kiertää kaikki saaren kolme isointa järveä. Vain saaren kaikkein itäisin osa jäi katsomatta. Ruoka saarella on yksinkertaista mutta hyvää. Kannattaa kokeilla erilaisia kalaruokia. Ja ehdottomasti pitää syödä saarella kasvavaa ananasta. On aivan ihanan makuista... Shoppailijalle suosittelen Parque Atlânticoa, sillä sieltä löytyvät kaikki parhaimmat liikkeet. Liikkeet ovat avoinna koko päivän aina iltaan asti. Sieltä löytyy myös iso ruokakauppa sekä paljon hyviä pikaruokapaikkoja, josta löytyy jokaiselle jotakin.
 2. Meillä vieraskirja toteutettiin niin, että sivussa olevassa pöydässä oli lappusia, joissa luki terveiset hääparille ja alla tyhjää tilaa omille kirjoituksille. Pöydällä oli lappu jossa luki "Piirrä, kirjoita tai runoile - terveiset kootaan kuvien kera vieraskirjaksi". Lisäksi bestman muistutti asiasta pari kertaa illan aikana. Pöydissä oli kertakäyttökameroita, joilla vieraat ottivat kuvia toisistaan. Lähes kaikki vieraamme olivat kirjoittaneet meille terveisiä. Lapset olivat piirtäneet, jotkut keksineet omia runoja jne. Tosi omaperäisiä ja vieraidemme näköisiä kirjoituksia (ei niin virallisia tekstejä kuin onnittelukorteissa). Halusimme tehdä lappusista tällaiset yksinkertaiset versiot, jotta kaikki innostuvat kirjoittamaan eli ei tule rimakauhua siitä mitä kirjoittaa ja halutessaan pääsi myös helpolla (ei pitkiä kysymyslistoja). Myös kertakäyttökameroilla otetut kuvat olivat tosi hauskoja, ihmiset olivat rentoja ja tilannekuvat hauskoja. Näistä kuvista ja lapuista kokoan vieraskirjan, jossa henkilön kuva ja terveiset ovat aina samalla sivulla.
 3. Palauduttiin juuri häämatkalta Azoreilta. Matka oli ihana ja ilmatkin suosivat meitä. Kaikille azoreille lähtijöille suosittelen auton vuokraamista. Ajoin itse ensimmäistä kertaa ulkomailla ja hyvin sujui. Liikennettä oli tosi vähän ja matkanteko sujuvaa. Tietkin olivat suht hyvässä kunnossa. Omaan tahtiin liikkuen on vapaus pysähdellä milloin tahansa ja ihania pysähdyspaikkoja tien varsilla riittää. Meillä oli auto vuokrattuna kaksi päivää, mutta pidemmänkin ajan olisi voinut olla. Ponta Delgadassa voin suositella ravintolaa Fair Play. Katu oli muistaakseni Diario dos Azores.
 4. Samaa mieltä edellisten kanssa. Vieraat ovat jo laittaneet aika tavalla rahaa lahjaan + muuhun, joten rahan kerjääminen on jo liikaa. Häissä jossa olen ollut on morsiamen/anopin/boolimaljan tms. ryöstö toteutettu niin, että puoliso on joutunut tekemään jotain hauskaa. Rahaa ei ole kerätty...
 5. Vaskion Pukkila nuorisoseurantalo, mutta varsin viihtyisä sellaiseksi. Vieraita mahtuu jopa pari sataa. Tilan saa kätevästi jaettua ovilla, joten esim. kahvipöydän kattamisesta tuleva kilinä ei kuulu saliin. Pukkila on remontoitu muutama vuosi sitten eli on hyvässä kunnossa..
 6. Ihania kuvia Bagel! Varasin tälla viikolla häämatkan Azoreille kesäkuun alkuun. Nyt tuli hirvittävä matkakuume Olisi kiva kuulla lisää matkakertomuksia eli mitä kaikkea nähtävää Sao Miguelin saarella on? Lisäksi olen kiinnostunut auton vuokraamisesta. Emme ole kuitenkaan ennen autoilleet ulkomailla eli miten liikenne sujuu siellä? Kertokaa, kertokaa kaikki....