Serena

Aktiivijäsen
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

About Serena

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 1. Moi herne! Me oltiin vuonna 2003 toukokuun alussa Thaimaassa ja ilmat oli tosi hyvät. Välillä satoi, mutta se kesti yleensä vain hetken. Kiertelimme eri puolilla Thaimaata, joten saattoihan olla, että meille vain osui aina hyvät sääolosuhteet. Thaimaassahan saattaa olla niin, että vaikka itäpuolella on huonot ilmat, kun taas länsipuolella aurinko paistaa. Hua Hinissä olimme muutaman päivän loppulomasta (n. kolme viikkoa) ja mielestämme paikka oli ihan kiva. Rannoista en kauheasti kyllä pitänyt. Etelämmässä ne ovat mielestäni paremmat. (matkakertomuksenikin löytyy jostain tuolta, mutta sen kuvalinkit ovat jotenkin menneet pieleen...)
 2. Meillä meni vajaan kolmen viikon omatoimisella Thaimaan matkalla rahaa noin 1000 € yhteensä. Sillä rahalla maksoimme kaikki hotellit, ruuat+juomat, matkustukset Thaimaan sisällä sekä kaikki muut ostokset, joita siis tehtiin aika paljonkin. Teetin myös itselleni jakun ja housut, noin 60 € muistaakseni, ja räätäli teki sen kahdessa päivässä.
 3. Catriina, STA Travelsin ikärajat yms. ehdot on samat kuin Kilroylla. Eli jos on opiskelija, niin ikäraja on kai jotain 30 kieppeillä ??? ja jos ei ole opiskelija, niin silloin pitää olla alle 26 muistaakseni. ??? Nämä oli sit tosiaan ihan muistikuvia. Kannattaa kaydä tarkistamassa netistä noi ikärajat. Sekä Kilroylla että STA:lla pitää olla myös ne ISIC- tai IYTK-kortit, mutta ne ei maksa kun 10 € ja on vuoden voimassa. Mä muistelisin, että kokeilin tuota, että ottais suoraan lennot Samuille (vaikka välilasku onkin Bangkokissa) niin tulis kai kalliimaksi, kuin että varaa erikseen HKI-BKK-HKI ja BKK-Samui-BKK. En oo kyl varma... : Paikan päältäkin saa kyllä tosi hyvin varattua lentoja, vaikka ei niitä olisi etukäteen tilannut. Yksi enemmän seikkailuhenkisempi vaihtoehto, jota me ollaan käytetty, on kulkea Bangkokista Surat Thaniin bussilla ja sieltä ottaa lautta Samuille. Bussi lähteen illalla Bangkokista ja on aamulla aikaisin Suratissa. Sieltä laivamatka Samuille kestää muistaakseni tunnin kaksi, riippuen tietti paatista. Bussit on siistejä ja tilavia ja ilmastoituja ja matkalla pysähdytään taukopaikalle. Laivamatkakin on mukava. Hinta on todella edullinen, bussi+laiva yhdistelmä muistaakseni noin 450 B eli noi 9 €.
 4. Hei Catriina! En muista olenko tähän ketjuun kirjoitellut omia kokemuksiani omatoimimatkailusta Thaimaassa, mutta suosittelen sitä todellakin! Jos olette opiskelijoita, niin kannattaa katsoa lentotarjouksia Kilroylta ja STA Travelsilta. Viime vuonna toukokuussa meidän lentoliput HKI-BKK-HKI maksoi 560 euroa per henkilö. Käyttörahaa lähes kolmen viikon reissulla meni kaiken kaikkiaan noin 1000 euroa. Siihen sisältyi siis kaikki hotellit, ruuat, matkustelut ja ostokset. Emme olleet varanneet ainuttakaan hotellia etukäteen, vaan etsittiin hyvä hotelli aina paikan päältä. Näin saa parhaat tarjoukset, eikä osta "sikaa säkissä", kun pääsee ensin katsomaan huonetta tai bungalowia. Hyvänä puolena on myös se, että ei tarvitse etukäteen päättää kauan on yhdessä kohteessa, vaan voi ihan mielen mukaan sitten reissata ympäriinsä. Laita kyssäreitä privana, jos on jotain mikä kiinnostaa. Vastailen mielelläni, jos osaan.
 5. En ole varannut hotellia netin kautta, kun meillä ei ollut silloin luottokorttia, niin ei onnistunut... :-/ Hintoja kuitenkin vertailin paljonkin. Välillä paikallisten matkatoimistojen sivuilla on todella hyviä tarjouksia, jolloin saattaa saada edullisesti. Halvimmat hinnat taitaa kuitenkin saada ihan paikanpäältä, eikä silloin ainakaan osta "sikaa säkissä", kun pääsee aina katsomaan huonetta/bungalowia ennen kuin päättää ottaako sen. Kuvat saattavat valitettavasti joskut valehdella.. > Jotkut hotellit/bungalowit olemme saaneet lähes puolet halvemmalla paikan päällä, kuin mitä ne olisivat olleet netin kautta varattaessa. Tämä tietty vaihtelee low- ja hihgseasonin aikaan kysynnän mukaan.
 6. Hanna, olimme Samuilla lokakuun lopulla 2001, jolloin piti myös olla sadekausi. Eipä satanut kuitenkaan koko reissun aikana kuin kaksi kertaa! 8) Johanna, omatoimimatka tulee todellakin halvemmaksi ja mielenkiintoisemmaksi! Kannattaa käydä useammassakin kuin yhdessä kohteessa. Hotellit ja bungalowit saatte helposti varattua vasta paikan päällä.
 7. Hei! Kiva jos jutuistani on ollut teille jotain hyötyä. Tuohon sanoisin, että onhan se ehkä vähän rasittavaa pitkän lennon jälkeen istua vielä bussissakin pitkän aikaa (yleensä kestää noin 10-12 tuntia.. ). Bussimatkat lähtee useimmiten Bangkokista iltapäivällä tai illalla ja ne on perillä Surat Thanissa aikaisin aamulla. Sieltä lähtee sitten lautat Samuille. Eli bussimatkankin pystyy hyvin nukkumaan, siis jos vain saa unta... Hyvä vaihtoehto on tosiaan viettää vaikka pari yötä ensin Bangkokissa, jos ei halua lähteä heti reissaamaan. Tai sitten menee ensin vaikka muutaman tunnin bussimatkan Hua Hiniin, josta voi sitten jatkaa parin päivän päästä Samuille. Näin pääsisitte olemaan useammassa kohteessakin! 8) Omasta kokemuksestani voin ainakin sanoa, että mieheni kanssa pidämme kiertelystä, emmekä voisi kuvitellakkaan olevemme kahta viikkoa samassa kohteessa... Noista lennoista vielä.. Se on tosiaan ongelmana noiden lentojen kanssa, että tarjouksethan tulevat myyntiin vasta viime tingassa ja silloinkin pitää olla varaamassa niitä kärppänä, jos meinaa ehtiä saamaan liput. Meillä kävi häämatkan kanssa siten, että olimme varanneet liput Kilroylta Bangkokiin jo marraskuussa (häät ja matka siis toukokuussa) ja silloin saimme liput muistaakseni hinnalla 620€/hlö. Joskus maaliskuussa näimme sitten Kilroyn mainoksen, jossa luki lennot Bangkokiin 560€. Soitin sitten Kilroylle ja sain vaihdettua liput halvempiin ja ne palautti erotuksen tililleni. Hauskinta tässä kaikessa oli se, että lennot pysyi täysin samoina, kuin ennenkin. Eli hinta vaan muuttui! ;D Ja sain tosiaan vaihtaa nuo liput täysin ilman välimaksuja jne.
 8. Me olimme hotellilla puolenyön aikoihin. Hääyömme oli ihana ja täytti odotukset! Joimme huoneessä kuohuviiniä, saunoimme, hellimme toisiamme jne.... Sama jatkui tietenkin myös aamulla...
 9. Me ei harjoiteltu häävalssia kertaakaan ja tosi hyvin meni! Kaikki kysy oltiinko harjoiteltu, kun niin hienosti osattiin.. Mun kannalta häävalssissa ei ollut mitään ongelmia, kun olen tanssinut pienestä pitäen vaikka mitä. Sulho taas ei pidä lainkaan tanssimisesta, joten hänen osaltaan jännitin hieman sitä. Mutta onneksi turhaan...
 10. En tiedä tuosta Coral Baystä mitään, mutta hienoltahan se näyttää ja sitä varmasti onkin. Hinta tuntuu kyllä minunkin mielestä silti kovalta, kun tuolla 1000B saa myös hienoja ilmastoituja hotelleja. Netistä niitä löytää pilvin pimein... 8) 1000B/yö hotellissa on mielestäni keskivertohinta, joka on ihan ok, jos huoneessa on ilmastointi ja aamiainen kuuluu hintaan. Siistejä bungaloweja tuulettimella saa myös helposti alle 500B. Kannattaa miettiä myös semmoisia vaihtoehtoja. Bangkok Airways lentää Samuille ja hinta edestakaisin on 7100B+verot/hlö eli on noin 140€/hlö. Bussi+lautta yhdistelmällä bääset edestakas alle 20€/hlö ja sekin on ihan mukava kokemus. Junien hintoja en muista.. Löytyy kyllä netistä nekin. Lentoja voi varata netin kautta etukäteen www.bangkokair.com tai sitten vasta paikanpäällä. Lentoja on useita päivässä, joten luulisi jollekkin lennolle löytyvän tilaa. : Jos ei tosiaan pääse enää kilroylla tms. niin kannattaa etsiä esim. ebookersin sivuilta lentoja. Tällä hetkellä siellä myydään 750€ hintaan edestakaisin lentoja Bangkokiin tuolloin kesä-heinäkuun vaihteessa. Ennen joulua oli myös SAS:silla se tarjous 593€ HKI-BKK-HKI, joten kannattaa kyttäillä ilmoituksia. Ilmoituksia oli silloin monena päivänä esim. Hesarissa ja myös netistä löytyi.
 11. Kiva, jos siitä oli apua. Aikaisemmasta matkastamme en ole kirjoittanut mitään matkakertomusta. Reissasimme silloin Bangkokista suoraan Koh Samuille ja sieltä Koh Phanganille. Sieltä jatkoimme Bangkokin kautta Pak Chongille (pieni paikka Bangkokista koilliseen) ja lopuksi vielä pari päivää Bangkokissa. Pidin silloin eniten juuri Samuista, mutta luultavasti sekin paikka on tässä parin vuoden aikana jo paljon enemmän turistoituneempi. Mutta voihan sitä aina valita jonkun kauempana sijaitsevan rauhallisen rannan ja sitten vain käydä lavatakseilla keskustassa tai vuokrata mopo, jolla liikkua siellä. Samuilla oli mielestäni kivat rannat, sopivasti iltaelämää, hyviä ravintoloita ja tarpeeksi nähtävää. Kävimme mm. ostoksilla Samuin pääkaupungissa Nathonissa sekä myös Chawengilla, vesiputouksillakin kävimme ja katsomassa Lamain rannalla "isoisää ja isoäitiä". Big Buddha on iso ja hieno myös. Samuilta löytyy myös perhosfarmia, apinanäytöksiä, elefanttisafaria jne... Koh Phanganilla emme olleet kuin yhden yön. Paikka oli selvästi nuorten reppureissailijoiden suosiossa ja sieltä pääsee hyvin myös sukeltelemaan. Parhaita sukelluskohteita on kuitenkin kuulemma Koh Tao tai toisella puolella Thaimaata sijaitsevat Similanin saaret. Phanganilla oli hyvä meininki rannalla iltapäivästä myöhään iltaan saakka. Joka kuukausi siellä järjestetään myös kuuluisat Full Moon Partyt, mutta silloin vapaita bungaloweja saattaa olla vaikea löytää, jos ei ole varannut etukäteen. Pak Chong oli pieni paikka, jonka lähellä sijaitsee yksi Thaimaan suurimmista (muistaakseni... ??? tai sitten vanhimmista..) luonnonpuistoista. Luonnonpuistossa on esim. se vesiputous, jossa The Beach leffan vesiputoukseen hyppääminen on kuvattu. Pak Chongin hotellin henkilökunta oli todella ystävällisiä ja ihania. Vaikka etelässäkin ollaan ystävällisiä, niin pohjoisessa se silti on jotenkin aidompaa. Bangkokista en viitsi tässä uudestaan kertoa, kun siitä kerroin jo häämatkakertomuksessani. Sen vain sanon, että mielestäni Bangkok on näkemisen arvoinen kaupunki. Se on vaan niin erilainen kaikkine miljoonineen ihmisineen, autoineen, mopoineen, kojuineen ja tuoksuineen.... Pidän siitä sykkeestä mikä siellä vallitsee. Varsinkin loppulomasta sinne on kiva mennä, kun on ensin viettänyt pari viikkoa rauhassa jollakin rannalla tms. Käytimme tuolla reissulla Thaimaan sisällä matkustamiseen busseja, lauttoja ja junaa. Niitä on helppo käyttää ja tulee halvaksi.
 12. Siruveera, minkä ikäisiä te olette? Jos olette vielä nuoria tai opiskelijoita, niin Kilroyn ja Sta Travelin kautta saa lentoja Bangkokiin jopa 500 € ajasta riippuen tietenkin. Mutta sesonkiaikanakin löytää 700 €. Eikä muuten kannata kammoksua niitä välilaskullisia lentoja. Olemme itse lentäneet Thaimaahan suoralla finskin lennolla sekä nyt häämatkallamme Sas:in lennoille, joissa oli välilasku Köpiksessä. Sas:in koneet olivat mielestäni paremmat kuin finskin. Meillä meni häämatkaamme Thaimaahan lentoihin 560€/per henkilö (liput kilroylta). Käyttörahaa meni koko matkan aikana yhteensä 1000€ ja siihen sisältyi hotellit, ruuat, matkat, ostokset jne. kaikki. Eli yhteensä häämatkaan meni reilut 2000€. Hotellit, joissa häämatkallamme yövyimme olivat hienoja, siistejä ja hyvätasoisia hotelleja tai bungaloweja. Häämatkastamme voi lukea tästä. 8)
 13. Suosittelen todellakin tuota omatoimisuutta Thaimahan matkustaessa. Kun ottaa etukäteen vähän selvää asioista ja kyselee paikanpäällä, niin pärjää todella hyvin. Paikalliset auttavat mielellään, vaikka eivät aina kovin hyvin englantia osaisikaan. Jos menee omatoimiselle matkalle, niin kannattaa harkita ainakin paria kohdetta kahdenkin viikon reissulle. Mielestäni Bangkokissakin kannattaa käydä, se on näkemisen arvoinen kaupunki. Helppo yhdistelmäreissu olisi esimerkiksi sellainen, että varaisi lennot Bangkokiin ja jatkaisi sieltä suoraan Samuille lentäen. Olisi vaikka viikon Samuilla ja lähtisi sieltä lautta+bussiyhdistelmällä vaikka Hua Hiniin. Hua Hinissä voisi olla muutaman päivän ja sieltä sitten bussilla Bangkokiin pariksi päiväksi. Kaikista pystyy helposti varaamaan hotellin joko etukäteen netin kautta tai sitten ihan vain paikan päällä kävelemällä sisään hotelliin tai paikalliseen matkatoimistoon. Lautta ja bussimatkat voi ostaa valiina paikallisista matkatoimistoista tai sitten ihan lautta-/bussiasemilta. Näin näkee vähän enemmän Thaimaata, kuin vain sen yhden paikan, mutta ehtii silti rauhoittua hyvin jokaisessa kohteessa. 8) Toinen vaihtoehto, jos ei halua lähteä bussilla liikenteeseen, on käydä Samuilta lautalla lähisaarilla.
 14. Thaimaassa hotellihinnat ilmoitetaan hinta yöltä/koko huone. Eli Coral Bayssa hotelli tulisi maksamaan teiltä molemmilta yhteensä noin 1000€. Eli hotelliin ja lentoihin menisi reilut 2000€ yhteensä eli 1000€ per nenä. Eli reilusti yli tonnin halvemmalla pääsisitte. Mutta ymmärrän kyllä, jos haluatte ottaa turvallisesti valmismatkapaketin häämatkallenne, niin ei tule yllätyksiä. Kaikki omalla tavallaan. Mutta toisaalta kannattaa muistaa, että Thaimaalaiset ovat todella huomaavaisia ja jos itse varaisitte hotellin ja ilmottaisitte, että olette häämatkalla, niin uskoisin, että saisitte extrahyvää palvelua.
 15. Olen kuullu kehuttavan paljon tuota Helin Matkoja, mutta minusta hinta kuullostaa aika paljolta. Oletteko miettineet sellaista mahdollisuutta, että varaatte itse pelkät lennot ja joko vain marssitte hotelliin paikan päällä tai sitten varaatte hotellin jo valmiiksi netin kautta. Esim. lentoja saa tuohon aikaan varmasti noin 600€:lla/hlö ja katsoin, että tuo Coral Bay hotellinkin saisi kahdeksi viikoksi 1000€:lla. Eli näin matkoihin ja hotelliin menisi reilut 2000€. Kannattaa harkita! Thaimaassa on todella helppo matkustella itsenäisesti. Samui on myös hyvä valinta, rauhallisia rantoja, mutta myös elämää ja shoppailumahdollisuuksia, jos niitä kaipaa. Olimme siellä omatoimimatkallamme vuonna 2001 lokakuussa. Vaikka silloin on vielä sadekausi, niin meillä kävi hyvä tuuri eikä satanut kuin kerran tai kaksi. Laita privaa, jos on jotain kysymyksiä. Vastailen mielelläni. En vain jaksa alkaa tähän kaikkea selostamaan... ;D