Vertti

Rouva
 • Content count

  176
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vertti

 1. Heti alkuun "tuplasorittelut": en keksinyt tälle aiheelle parempaakaan voorumia, enkä ainakaan äkkiseltään löytänyt tällaisesta aiheesta aikaisempaa ketjua, joten oikaiskaa minua jos on aihetta. Ollaan miehen kanssa saatu kutsu kreikkalais-brittiläisiin häihin, jotka kuitenkin ovat Kreikassa, joten tavat ovat varmaankin suurelta osin kreikkalaisia. Onko kellään kokemusta ja/tai tietämystä kreikkalaisista häätavoista? Kyselen tietysti hääparilta itseltäänkin aiheesta, mutta ovat niin kiireisiä, etteivät varmaankaan kovin syvällisesti ehdi meitä valistamaan. Olisi kiva tietää edes jotain etukäteen, ettei sitten tule mokattua ihan täydellisesti. Myös linkkivinkit ovat tervetulleita!
 2. Täällähän olikin jo vaikka mitä hyviä vinkkejä Madeiran matkaajilta. Olemme menossa nyt jouluksi Madeiralle, ja olisi kiva kuulla erityisesti joulun tienoilla siellä matkailleilta vinkkejä joulun viettoon. Uudenvuodenaattona Funchalissa on kuulemma hieno ilotulitus, se pitää tietysti nähdä, mutta muutkin vinkit ovat tervetulleita. Miuta kiinnostaisi käydä Porto Santossakin, vaikka mitään rannallalekottelua ei välttämättä jouluna pääsekään harrastamaan. Miten pitkä laivamatka sinne mahtaa olla? Onnistuuko päiväretki?
 3. Sisille kiitokset vinkeistä! Sen verran jo niistä tulevista kekkereistä tiedänkin, että iltajuhlathan niistä on tulossa. Vihkiminen oli muistaakseni klo 18. Se tapahtuu kuitenkin kirkossa, tai niin ainakin olen käsittänyt. Juhlat on sitten jossain hotellissa meren rannalla... kuulostaa mahtavalta. Niin, ja ne häät on siis lokakuussa. Ei silloin varmaan enää kauhean kuuma ole, mutta jostain olen kuullut, että häitä yleensäkin juhlitaan illalla. Jos on tiedossa jotain, mikä on absoluuttisen huonoa käytöstä tms., niin sellaiset vinkit ottaisin mielellään vastaan.
 4. Ortodoksihäissä olenkin kertaalleen ollut Suomessa, ja seremonia kirkossa on sitä kautta jollain tavalla tuttu. Aion toki luottaa siihen, että paikalliset ymmärtää "tyhmiä ulkomaalaisia", ja varsinkin siihen ettei me olla ainoita sellaisia... Britanniastakin kun on tulossa liuta vieraita. Mutta silti olisi mielenkiintoista tietää jotain etukäteen. Kiitos Orkidealle vinkistä, kyselenpä tuolta Suomi-Kreikka-yhdistyksistäkin. Lisää tietämystään ja kokemuksiaan saa toki kirjoitella tännekin!
 5. Miulla oli kanssa niitä helmoja jonkun verran ja vannealushame myös. Kaason kanssa piti käydä vessassa. Onneksi meidän juhlapaikalla oli inva-WC, oli vähän enemmän tilaa. : Kaaso kasasi kaikki helmat ja liehukkeet kasaan ja siinä sitä sit kökittiin. ;D Yksi kaverini oli joutunut joka vessareissulla riisumaan koko hääpukunsa, kun sitä helmaa oli ollut niin paljon... :
 6. Tää nyt ei ole varsinaisesti häävalssi, mutta me tanssittiin omamme sen tahtiin. Kyseessä siis Sir Elwoodin Hiljaisten Värien biisi Neiti Kevät. Ei tosin ehkä sovi kesä-, syys- eikä talvihäihin. ;D Meillä olikin keväthäät...
 7. Jossain ketjussa taisin sanoa että meille ei tule valssia ollenkaan, mutta jos tulisi niin se olisi Neiti Kevät. No, meille nyt sitten kuitenkin tuli valssi, ja juurikin tuo kyseinen biisi. Tykkään siitä kovasti, ja se sopi meidän hääpäivään tosi hyvin - aurinko paistoi, lumet suli ja purot lorisi.
 8. Meille pitopalvelu ehdotti että laitetaan valkoviiniä ja lämmitettyä omenamehua totiksi. En vielä tiedä miltä maistuu.
 9. Minäkin pari kuukautta sitten pähkäilin tätä sinettiasiaa ja sainkin hyviä vinkkejä. Niitä voi lukea tästä ketjusta: http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb/YaB...39273143;start= Mutta vastailenpa vielä tässäkin. Minä löysin sinettileimasimia vain Akateemisesta kirjakaupasta ja Sinooperista, mutta eivät oikeen olleet kivoja. Niinpä sulho väkersi pultista sinettileimasimen, jossa oli meidän nimikirjaimet. Yksi sinetti taidettiin saada kutsuun asti, sitten meni hermo sen lakan kanssa. ;D Laitettiin se yksi sinetillinen kutsu kaasolle ja bestmanille, ja sekin sinetti oli rikkoutunut postissa. Eli sekin kannattaa ottaa huomioon, varsinkin jos meinaa kuoren sinetöidä, että se sinetti voi olla aika hauras. Mutta lukaiskaapa tosiaan vinkkejä tuosta aiemmasta ketjusta.
 10. Ev.lut. kirkon sivuilta löytyy avioliittoon vihkimisen kaava kaikkine vaihtoehtoineen pdf:nä (tarvitaan Acrobat Reader) tämmöisen urlin takaa: http://www.evl.fi/kkh/to/kjmk/toim-kirja/avvih.pdf Tuossa on myös niitä eri Raamatun kohtia esiteltyinä, mutta mikään pakkohan niistä ei ole valita. Tuo kaava löytyy ko. sivuilta myös word-dokuna.
 11. Me ollaan yritetty miettiä kanssa jotain vaihtoehtoa perinteiselle häävalssille kun ei olla perinteisten tanssien ihmisiä ollenkaan. Jos osais niin olis aika kuul vetää vaikka jiveä tyyliin Pulp Fiction (kai se nyt oli jiveä se tanssi mitä ne siellä ravintolassa vetää? 8)) mutta kun ei osaa. Joku tollanen yhteistanssi tyyliin "Mörkö se lähti piiriin" olis varmaan aika hauska, mutta 150 hengen porukassa sekään ei varmaan kovin helposti onnistu. Eli vinkkejä vastaanotetaan.
 12. Meillä on parhaillaan oma lahjavinkkilista hääsivuillamme. Sieltä voi valkata tai sitten olla valkkaamatta. Sulho väkersi hienon tietokantasysteemin siihen niin, että valitsemansa/ostamansa lahjan voi "ruksata pois", niin että muut vieraat tietävät että ko. item on jo varattu. (Ihmeen hyvin ovat ihmiset systeemin toimivuuden hokasseet. ) Asiat ovat siellä tyyliin "kippo, 1 kpl", "kuppi, 2 kpl" - nyt tekis mieli laittaa sinne kohta "kattoremontti, 1 kpl". 8) Eli minun mielestäni voi oikein hyvin laittaa rahaakin toivelistalle, varsinkin siis jos on joku isompi hankinta tulossa, johon sitä rahnaa tarvitsee. Esim. sohva, sänky, häämatka, remontti, tms.
 13. Jep, näin mekin päädyimme ajattelemaan ja varasimme tuossa justiinsa minisviitin Tampereen kylpylästä hääyöksi ja sitä seuraavaksi yöksi. Sen verran kuitenkin päätettiin säästää, että ei otettu sitä hääsviittinä vaan ihan tavallisena. Mutta kyllähän siinäkin jo on meille hemmottelua.
 14. Tampereen kylpylää mekin siis ollaan ajateltu, ja olla siellä myös kaksi yötä. On vaan niin hullun kallis paikka, että pitää harkita vielä ainakin kaksi kertaa onko meillä varaa. Kun olis kait se kiva jos huoneistossa olis se poreamme, että sais kylpeä ihan kahdestaan. Onhan siellä nyt niitä ihan "tavallisiakin" huoneita uudella puolella, mutta tahtoo sen poreammeen. On varmaan sen rahan arvoista?
 15. Me ollaan ajateltu viettää häitä seuraava päivä kylpylähotellissa oleillen, lilluen ja syöpötellen. Tämä siksi koska emme lähde häämatkalle laisinkaan, otetaan sitten hääyöstä vähän pidennetty versio. Tämä siis on vielä suunnitelma, koska mitään ei ole varattu - pitäis aika pian jo varata... Toisekseen, meille tulee vieraita ulkomailta, joten ollaan ja tehdään jotain niiden kanssa varmaan jo silloin häiden jälkeisenä päivänä ja koko seuraavalla viikolla. Siinä on meille häämatkaa kun käydään niiden kanssa kattomassa kaikki Tampereen nähtävyydet missä ei olla itekään koskaan käyty. Bit, en nyt varmaan kovin hyvin vastannut kysymykseesi, mutta teidän tilanteessanne minä ainakin menisin ulos syömään jotain tosi herkkua. Ei sitä varmaan sen enempää jaksakaan tehdä.
 16. Meille ei papin sukupuolella ole mitään merkitystä. Kunhan on fiksu ihminen. Tosin ajateltiin ensin pyytää tehtävään yhtä sulhon tuttavapappia, joka on nainen, mutta siinä ajatuksessa oli eniten takana se tuttavuus. Kyseinen tuttavapappi ei kuitenkaan ole töissä meidän kotiseurakunnassa, ja loppujenlopuksi tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että joku kotiseurakunnan papeista saa vihkiä meidät. Onpahan sitten sieltäkin joku tuttu pappi, jos vaikka hänen palveluksiaan tarvitaan joskus myöhemminkin. Vielä ei tosin ole tiedossa, kuka meidät vihkii. Kotiseurakunnassamme on sekä mies- että naispappeja, saa nähdä kuka heistä on häittemme aikaan työvuorossa.
 17. Minua harmittaa, kun juhlapaikassamme ei saa polttaa kynttilöitä. Ymmärtäähän sen kyllä, kun kyseessä on 100-vuotias puurakennus, mutta silti. Mitään sähkökynttilöitäkään en haluaisi. (Meillä alkukodissa käytetään joulukuusessakin vielä ihan aitoja kynttilöitä!) Muuten juhlan väreiksi on muodostumassa vihreä ja vaaleanruskea (tai mikä beessi nyt lieneekään oikea ilmaisu). Meillä on kevättalvihäät, joten ajateltiin että vihreä on ihan jees väri vaikka silloin on kyllä vielä lunta maassa. Ainakin toivottavasti!
 18. Kypsä on myös se tuolileikki, tai mikä "12 kuukautta" sen nimi onkaan. Eli leikkijöitä on 12, tuoleja 1 vähemmän, musiikki soi ja kun se loppuu, ilman tuolia jäänyt saa tehtävän. Ja hääparin ensimmäisen yhteisen vuoden jokaiselle kuukaudelle tulee joku tehtävä. Ja voi että kun on hauskaa kun yhdeksännen kuukauden tehtävä on aina kantaa se vaippapaketti hääparille. Ja kukaan ei kuitenkaan niitä tehtäviään muista suorittaa.
 19. Kylpylähän on ihan loistava häämatkakohde! Saa vaan olla ja rentoutua. Ja jos kylpylä sijaitsee vielä entuudestaan vieraammassa paikassa niin tulee samalla tutustuttua uuteen paikkaankin. Kantsii miettiä, millaiseen kylpylään haluaa: sellaiseen, missä on vesiliukumäkiä yms. vauhdikasta (ja tästä johtuen paljon menoa ja möykkääkin) vaiko sitten rauhallisempaan paikkaan. Kummankinlaisiahan riittää. Hinnat vaihtelee varmaan paljonkin, mutta aika auliisti kylpylät niistä www-sivuillaan kertovat. En tiedä mistäpäin olet ja minnepäin haluaisitte mennä mutta tässä pari linkkiä: http://www.naantalispa.fi/ http://www.rantasipi.fi/ (tuolta Nokian Eden ja Vaasan Tropiclandia) http://www.holidayclub.fi (mm. Oulun Eden ja Tampereen kylpylä) Matkaopas-lehdessä muuten oli jotain kylpylävertailua justiinsa, olikohan numero 6/2002, toiseksi uusin kuitenkin. Itse olen käynyt mm. tuolla Naantalissa, oli kyllä herkkua. Se kuuluu sarjaan rauhallisemmat. Oulun Edenissäkin olen joskus käynyt, mutta siitä on sen verran aikaa että koko paikka on voinut muuttua ihan täysin sen jälkeen. Silloin se ainakin oli sellainen vähän menevämpi mesta.
 20. En kirveelläkään nyt muista sen paikan nimeä, mutta kun lähdetään ajamaan Kuopiosta Siilinjärvelle päin, matkan varrella on Kehvon ja Räimän ramppi. Siitä rampilta kun noustaan ylös ja ajetaan vasemmalle jonkun matkaa, niin jossain vaiheessa tulee vastaan kaunis kartano, joka on vielä järven rannalla. Olin ko. paikassa kesähäissä jokunen vuosi sitten, ja se oli kyllä kaunis. Siellä oli kohtuuiso sali sekä pienempiä huoneita. Tästä ei nyt varmaan kauheasti ollut apua? ;D Jos Lisbet asut siellä suunnalla niin saatat tosin tietääkin/löytääkin paikan? Mitenkäs sitten Rauhalahden Kartano? Tai Väinölänniemen Kasino? Nämä ovat ihan vaan heittoja, en ole käynyt kummassakaan missään juhlissa. Hinnat voi tietty ainakin tuolla Rauhalahdessa olla hunajaiset.
 21. Tampereen kylpylä ainakin kuulostaa tosi hyvältä! Tosin tuo hinta on ihan järkyttävä ;D, mutta pakkoko sitä tietty on tuota hääsviittiä ottaa. Muutkin huoneet vaikuttavat kohtuutasokkailta. Mikähän vaan tosiaan mahtaa olla se huoneen luovutusaika? Kai sen saa sovittua myöhemmäksi kuin klo 12? Eihän siitä huoneesta (ja kylpylöinnistä ) ehdi nauttia yhtään jos tuohon aikaan jo pitää lähteä.
 22. No hyvä ettei herneenpalot kasva keuhkoissa asti! ;D Joo, tulleehan näitä, väärinkäsityksiä puolin ja toisin. Itelle tosiaan nuo erikoisruokavaliot on vähän ropleema häätarjoiluissa. Tai siis ite kyllä niistä selviäisin kun läheisillä on näitä intoleransseja ja keliakioita, eli totuttu ollaan, mutta kun tosiaan epäilyttää nuo pitopalvelut. No, viikon päästä mennään juttelemaan kahdenkin puljun kanssa, pitää sitten takoa niille kalloon laktoosittoman ja hylan ero.
 23. Aamu, sorppa jos jotenkin koit että arvostelin teidän menua, en tosiaankaan sitä tarkoittanut. Siis ihan yleisellä tasolla vaan kommentoin, kun tuolla ketjussa aikaisemmin oli laktoosi-intoleranssista puhe. Tietenkään ei tarvitse omassa menussaan tuollaisista huolehtia jos on niin onnekas että kukaan vieraista ei harrasta erikoisruokavalioita. Yritän jatkossa kohdistaa kommenttini oikein. - Vertti, joka pahoittelee sössötyksiään
 24. Tätä viestiketjua ei olisi pitänyt tulla lukemaan nälkäisenä. Kuola valuu näppikselle... Mutta pakko kommentoida erikoisruokavalioiden huomioonottamista. Taisin jo jossain toisessa viestiketjussa mainita, että meillä on muutama vieras niin pahasti laktoosi-intolerantikkoja, että hylakaan ei käy vaan täytyy olla täysin laktoositonta. Ne "pierunehkäisypilleritkään" kun ei kaikille tuo apua. Mutta sitten kun tarttis vielä gluteenitonta ja kasvisruokaakin vieraille niin taitaa olla pitopalvelut helisemässä. :-/ Olisi ihan mahtavaa, jos saisi sapuskat suunniteltua niin, että kaikki pystyisivät syömään kaikkea, tai ainakin melkein. Olen tämän suhteen kyllä vähän pessimistinen, mutta saapa nähdä kuinka nuo pitopalvelut selviävät haasteesta. - Vertti