Suunta

Aktiivijäsen
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

About Suunta

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  Helsinki
 1. Meille tulee hääkarkkien sijasta kukan siemeniä. Kukkia en ole vielä päättänyt mutta ajatuksena on antaa jokaiselle kauniissa rasiassa siemeniä (pienen viestin kera) jotka sitten voi istuttaa joko purkkiin tai penkkaan muistuttamaan häistä.
 2. Virsikirjan liitteestä löytyy tosiaan kauniita virsiä/lauluja häihin (numerot 816 - 824). Näitä ei ole painetussa virsikirjassa mutta sanat voi katsoa netistä osoitteesta http://evl.fi/Virsikirja.nsf/Etusivu?OpenPage. Meille tulee virsi 822.
 3. Meillä kutsu oli avattava kortti jossa itse kutsu oli painettu oikealle sivulle ja vasemmassa sivussa luki pienemmällä , että "tärkeintä meille on, että pääsette juhlimaan tätä päivää kanssamme ja koska kotimme on valmis emme kaipaa lahjoja. Halutessanne voitte auttaa meitä saamaan unohtumattoman häämatkan ja tilinumero...". Mielestäni tilinumeron ilmoittaminen ei ole millään tavalla mautonta. Kyllähän virallisissa kutsuissakin huomionosoitukset pyydetään tilille esim. Sotainvalidiliitto tilinumero XXX. Tilinumero kutsussa vain vähentää virheitä.
 4. Minun sulhaseni on kyllä aivan ihanan paljon mukana kaikissa jutuissa ja on alusta saakka tehnyt selväksi, että haluaa osallistua kaikkiin asioihin (joskus jopa liikaakin ). No rehellisyyden nimissä on sanottava, että kyllä minä varmasti enemmän käytännössä hoidan asioita, soittelen, varaan ja varmistan mutta hän kyllä aktiivisesti osallistuu näiden asioiden miettimiseen ja suunnitteluun. Kutsujakin väsäsimme yhdessä muutaman päivän ja hän ehdottomasti halusi tehdä niitä kanssani. Sanoi tosin jälkeenpäin että jos olisi tiennyt kuinka iso homma siinä on hän olisi mielellään jättänyt sen minulle ja kaasolle . On kyllä tosi mukava, että on sellainen kumppani joka haluaa osallistua eikä tarvitse pakottaa siihen. On noissa järjestelyissä muutenkin ihan tarpeeksi töitä.
 5. Mielestäni pukukoodin laittaminen kutsuun on hyvien tapojen mukaista. Jo etikettikin määrittää, että kutsussa kuuluu lukea pukeutumiskoodi. Minun mielestäni kenelläkään ei ole syytä loukkaantua tällaisesta asiasta, vaan sen tarkoituksenahan on ainoastaan selkeyttää, että minkälaiset juhlat on kysymyksessä. Esimerkiksi häiden suhteen pukeutumiskoodia voi olla hyvin vaikea päätellä kellonajasta koska juhlat usein alkavat päivällä ja jatkua iltaan. Meidän häissä on pukeutumiskoodina saketti ja sen ilmoittamisen tarkoitus on varmistaa, että myös vieraat osaavat varautua siihen että juhla-asu on nimenomaan päiväjuhlapuku (eikä esim. frakki, smokki tai iltapuku). Täällä on ollut paljon keskustelua siitä, että naisille ei ole pukeutumiskoodia. Tuo ei varsinaisesti pidä paikkaansa koska etiketti määrittää melko tarkkaan myös minkälainen puku naisella tulee olla jos pukeutumiskoodi on saketti, frakki, smokki tai tumma puku. Pukeutumiskoodi on vain katsottu helpommaksi ilmoittaa miehen asusteen nimellä. Ihmiset ja vieraat ovat kuitenkin erilaisia joten mielestäni tämänkin asian suhteen ei ole yhtä oikeaa ratkaisua. Jokainen morsian/sulhanen varmasti tietää parhaiten, että sopiiko heidän tilaisuuteen pukeutumiskoodi ja toimii sen mukaan. Tarkoituksenahan on, että kaikilla (ja ennen kaikkea morsiusparilla) on mukava päivä joten mielestäni tärkeintä on että ratkaisu on itselle sopiva - oli se sitten etiketin mukaista tai ei.
 6. Esterillos, minä en sinuna huolehtisi panikoinnista. Itse olen menossa naimisiin elokuussa ja minulla on ainakin ollut "kriisi" näiden häiden kynnyksellä siitä että onko tämä nyt ihan varmasti oikea ratkaisu ja haluanko ihan oikeasti viettää loppuelämäni mieheni kanssa. Samankaltaisesti kuin sinä kuvaat, huomaan itsekin miettiväni kaikkia mahdollisia pahimpia skenaarioita mitä voisi tapahtua ja mikä johtaisi eroon. Olen itse myös kokenut syyllisyyttä ja huonoutta näistä epävarmuuden tunteista. On tuntunut siltä, että sitä on ainut joka kokee epävarmuutta. Itsekään en halua missään tapauksessa erota enkä peruuttaa häitä. Naimisiin meno vain hieman pelottaa, kun se kuitenkin on niin iso ratkaisu. Mielestäni tuollaiset tunteet ovat aivan luonnollisia ja ovat osoitus siitä, että asiaan suhtautuu vakavasti. Avioliitto on kuitenkin iso lupaus siitä, että tahtoo rakastaa ja yrittää. Joillekin huolehtijoille ja kontrollifriikeille (kuten itse ehdottomasti olen) tällaiset isot päätökset aiheuttavat epävarmuutta, mutta se ei missään nimessä ole osoitus suhteen tai oman itsensä huonoudesta. Epävarmuus ja pieni panikointi pitää vain hyväksyä osana elämää Eräs ystäväni kertoi kokemuksesta hyvän vinkin millä tavalla hän itse ajatteli kun panikoi omista häistään. Mieti mikä se toinen vaihtoehto on. Jos ette mene naimisiin niin mitä suhteellenne tapahtuu? Haluatko jatkaa sitä ja onko sitä mahdollista jatkaa sen jälkeen? Mitäänhän ei tässä maailmassa voi tietää varmaksi, eikä kukaan meistä voi olla varma siitä että mitä meidän avioliitollemme tapahtuu. Kysymys kai onkin enemmän vain siitä, että haluaa rakastaa ja uskoa suhteeseen ja haluaa rakentaa sitä. Se on ainut kysymys mihin täytyy tietää vastaus tällä hetkellä. Tsemppiä kaikkiin noihin tunteisiin ja viime hetken valmisteluihin. Oikein ihanaa hääpäivää teille, olen varma että kaikki menee aivan loistavasti.
 7. Minullakin on häihin vielä aikaa kolme kuukautta ja olen nähnyt näitä painajaisia jo muutaman kuukauden. Huvittavinta mielestäni on, että en millään tavalla koe olevani stressaantunut häiden järjestämisestä. Minulla näissä unissa toistuvat samat teemat kuin muillakin kirjoittaneilla: -Puku minkä olen ostanut osoittautuukin aivan kamalaksi ja epäsopivaksi -"Unohdamme" mennä häihin ja sitten tulee aivan kamala paniikki kun ei ole muistanut käydä kampaajalla ja meikissä.
 8. Minulla on vanhaa mummon helminauha, uutta puku, kengät ja laukku. Sinistä olen ajatellut sukkanauhaan, mutta lainattua en ole viellä keksinyt. Täytyy yrittää ehkä lainata kaasolta pinnejä tai jotain.
 9. Hinta on n. 2800€ per hlö. Vietämme 12 vrk Malesian itärannikolla ja 2 vrk Kuala Lumpurissa. Hinta sisältää resortissa kaikki ruokailut ala carte listalta alkoholittomine juomineen.
 10. Todella romanttinen idea . Tosin siinä täytyy kyllä sitten olla melko varma, että kosittava vastaa kyllä eikä kosimisesta julkisella paikalla aiheudu kenellekään kiusallista tilannetta. Ja kaikkein tärkeintä tietysti, että sen pitää olla hääparille ok juttu (mikä ei ilmeisesti ole ongelma )
 11. Helsingin kaupungin nettisivuilta löytyy aikamoinen lista linkkejä erilaisiin juhlatiloihin työväentaloista kartanoihin. http://www.hel2.fi/convention/fi/bankettipaikat.asp Vastaavat listat Espoosta ja Vantaasta löytyvät osoitteista http://www.espootravel.com/xsl_taso1.asp?path=2357;2370;2371 http://www.vantaa.fi/i_perusdokumentti.asp?path=1;219;1154