Jasmiini

Jäsen
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

About Jasmiini

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Karibian risteilyitä luullaan yleensä tosi paljon kalliimmiksi. Kyllä niille tosin hintaa saa, jos varaa kovin myöhään, haluaa hytiltä paljon tai käyttää matkatoimistoa. Ja hinta siis riippuu myös ajankohdasta, reitistä ja laivasta (ja tietenkin pituudesta). Meidän risteily kesti 7 yötä ja oli vastaava kuin Sisillä, jonka matkakertomus täältä jo löytyykin. Toiset asiat tehtiin erilailla ja jotkut samalla tavalla. Sisin kertomuksesta saa kyllä todella hyvän kuvan, että mitä risteilyllä oikeasti tapahtuu ja mitä siltä voi odottaa. Me pidimme paljon siitä, että laiva on niin iso että sieltä löytyy kaikkea ja tekeminen ei loppunut kesken. Noilla Voyager-luokan aluksilla on mm. oma uima-allasalue ainoastaan aikuisille, jossa oli ihan käydä rentoutumassa. Siellä oli todella hiljaista ja vähän porukkaa!!! 8) Olihan siellä toisella uima-allasalueella aika paljon porukkaa varsinkin meripäivinä, mutta tilaa ja hiljaisia nurkkia löytyi aina. Floridan oleskelu tehtiin niin, että menimme ensin 2 yöksi ystäväpariskunnan luokse. Jos ei olisi ollut tuota majapaikkaa olisimme varanneet valmiiksi hotellin (netistä) Miamista muutamaksi yöksi, jotta saa rauhassa rentoutua ja totutella aikaeroon. Muuten oli ihanaa, kun ei ollut mitään aikataulua tai lukkoon lyötyä suunnitelmaa, mihin mennään ja kauanko ollaan. Oltiin valmiiksi suunniteltu, että Key Westissä, Disney Worldsissä sekä Universal Studiosilla halutaan käydä. Vasta paikanpäällä näki kauanko aikaa missäkin paikassa haluaa viettää. Hotellit sai tosi helposti ja suhteellisen halvalla eli se ei ole ongelma, kun Floridassa ja varsinkin Orlandossa on tarjontaa pilvin pimein. Key Westissä on aika vähän hotelleja ja se on suosittu, joten sinne voisi ehkä varata hotellin etukäteen. Noiden hotellien kustannuksia en enää muista, mutta Key Westin huone taisi maksaa jotain reilut $100 / yö ja Orlandossa taas sai tosi suuren huoneen n. $50 / yö. Auton vuokraus oli helppoa sekä edullista. Otimme sen Aviksen kautta ja heti lentokentältä oli kuljetus niiden toimistolle, josta sai auton alle (olimme varanneet valmiiksi netistä). Nythän taas kannattaa varata hotellit ja risteilyn mm. netin kautta tai paikanpäällä, jotta voi hyödyntää dollarin kurssia. On tosi edullinen meille! Taitaapa meillekin käydä niin, että risteily kutsuu vielä talven aikana. ;D Ei kyllä ainoastaan dollarin kurssin takia vaan oikeasti pidimme ja ihastuimme tuohon loman viettotapaan.
 2. Kirjoitin tänne jo yhden risteilyjen hintoja koskevan viestin, mutta se tuhoutui tuon palvelimen kovalevyvian takia... :-/ Yritetäänpä uudelleen: Me olimme siis häämatkalla myöskin itäisen Karibian risteilyllä (lisäksi 2 viikkoa Floridassa) tämän vuoden helmikuussa. Laiva oli RCCL:n Explorer Of The Seas. Lensimme Hesasta Finnairilla Lontooseen, josta matka jatkui British Airwaysin koneella Miamiin. Risteily alkoi Miamista ja satamia olivat Puerto Rico/San Juan, St.Maarten/Philipsburg, St.Thomas/Charlotte Amalie ja Bahama/Nassau. Me varasimme sekä lennot (eBookers) että risteilyn suoraan netistä, sillä näin pääsee sekä helpommalla että halvemmalla, kun ei maksa erikseen matkatoimistolle. Risteilyjen hintoja löytyy netistä monen nettitoimiston kautta ja etsimällä löytää sen parhaimman tarjouksen. Hytiksi valitsimme monesta muusta poiketen sisähytin, sillä matkailutyylimme tietäen emme juurikaan vietä ikinä aikaa hotellihuoneissa ja tuo valinta oli oikea meille. Risteily kannattaa varata mahdollisimman aikaisin, koska hinnat nousevat ajan kuluessa. Meidän risteily varattiin loppukeväästä -03 ja risteily tosiaan alkoi helmikuun puolenvälin jälkeen -04. Onhan varustamoilla kaikkia "hot dealsejä" ja "last minute cruiseja", mutta ne eivät ehkä ole käteviä häämatkaksi. Meidän lennot+risteily maksoi suurinpiirtein 1100 e/hlö. Ei ollut meidän mielestä paha hinta, kun tuota vertaa viikon matkaan all inclusive-hotellissa ja kaupan päälle sai vaihtuvat satamakohteet. (Tuon lisäksi olimme vielä viikon ennen risteilyä ja viikon sen jälkeen Floridassa mm. Key Westissä, Miamissa, Disney Worldissä ja Universal Studiosilla.) Me pidimme risteilystä todella paljon ja uusi risteily on jo haaveissa. ;D Koska varustamoja ja laivoja on suuri määrä sekä eri risteilyreittejä, löytyy sieltä varmasti jokaiselle mieleinen. Itse en juurikaan pidä ruotsinristeilystä ja minusta noita ei voi verrata siihen: aivan erilainen laiva, todella erilainen ympäristö (harvoin ainakaan itse olen maanut Tukholmaan mennessä yläkannen uima-altailla Karibian lämmössä drinksuja nauttien...), ihan erilainen ruokatarjonta, mielenkiintoiset satamakohteet jne. (Jonkin verran on tullut kyselyitä risteilyjä koskien ja maileja saa pistää jatkossakin.)
 3. Olimme risteilemässä itäisellä Karibialla RCCL:n Explorer of the Seas -laivalla helmikuussa. Voin suositella ;D Ruoka oli hyvää (ja sitä oli paljon!), tekeminen ei todellakaan loppunut kesken ja kokemuksia kertyi... Me varasimme myöskin matkan netin kautta ja viimeisenä päivänä pyysimme varustamoa veloittamaan tipit (suositusten mukaan) suoraan luottokortilta. Helppoa
 4. Mä suosittelen kyllä tota kakkossuunnitelmaa. Hotelleja on tosi helppo bongata edulliseen hintaa esim. sellaisten "kuponkivihkojen" avulla, joita on monessa paikassa jaossa. Ja hotelleja Floridassa riittää!!! Nähtävää on mm. Key West, Ft. Lauderdale, Disney World ja Universal Studios Orlandossa, risteilyt, jne. Eli kohteita on varmasti tarpeeksi! Pistä mulle vaikka mailia [email protected] jos haluat lisätietoa. Palattiin just nimittäin Floridasta.
 5. Jees, turkulaisuusketju! Mun sydämessä sykähti heti Eli oon paljasjalkainen turkulainen ja rakastan tätä kaupunkia! Siis turkulainen henkeen ja vereen Yllätys, yllätys... Turussa vihitään myös ja h-hetkeen on nyt niukasti alle 2 kk aikaa
 6. Juu, mulla kanssa tietoa ja kokemusta ainoastaan Ala-Lemun kokouskartanosta. On tosi kaunis ja siihen saliin mahtuu n. 60 hlö muistaakseni. Sitten siellä on muutama muu huone, joista yhteen suosittelevat seisovaa pöytää. Jotkut ovat kuulemma järjestäneet koko häät ulkonakin ruokailua myöten. Puutarha on todella kaunis Tossa on niiden nettisivut ja kannattaa käydä katsomassa http://www.alalemu.com/ Halpa paikka se ei kyllä oo, kun vuokra oli suurinpiirtein 500e plus ALV ja siellä on A-oikeudet.
 7. Pari asiaa tuli mieleen... Ensinnäkin kaikille tiedoksi, että Hirvilammen sivuilta löytyy nykyään myös lista varatuista päivistä (http://www.hirvilampi.com -> "palvelut" -> "juhlatilaisuudet" -> "varatut viikonloput"). On näköjään päivitetty viimeksi 5.5. eli siis eilen. Tietoihin voi siis näköjään luottaa hyvin Aika täydeltä toi kesä 2003 näyttää ja tila on ehkä liian suuri n. 30 hengelle. Y-Hovi on ihanalla paikalla ja Turun Upseerikerho tosi kaunis sisältä. Myös Liedon Vanhalinnassa voi järjestetää pienelle porukalle häät Juhlasalissa. Siitä ei peritä vuokraa, mutta ruuat täytyy ottaa heiltä (Maija Laine hoitaa). Myös Ala-Lemun Kartano (http://www.alalemu.com/) on hieno paikka kesällä, kun ruokailut voi hoitaa esim. ulkona ;D Paikka tosin perii tilavuokran ja ruuat tulee heiltä. Mutta puutarha-aluetta löytyy Liedon Lujala perii tosi pienen tilavuokran ja mitään catering-kytköksiä tai A-oikeuksia ei ole (http://www.tulturku.com/liedonluja/tilat.html#lujala)