Kata-78

Rouva
  • Viestit

    46
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Kata-78

  • Taso
    Juniori

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. No joo, sitä se vähän oli, miehellä oli välillä pasmat vähän sekaisin (ja mä meinasin tukehtua nauruun siinä vieressä) mut ei mulla ollut mitään ongelmia... Hyvin se menee !! Vieläkin hauskempaa oli itse asiassa siellä virastokierroksella tämä "vala" (?) jossa nostettiin käsi pystyyn ja sanottiin Yes tietämättä/ymmärtämättä edes mitä kysyttiin... Meidän opas vaan sanoi että teette sitten näin tossa seuraavassa paikassa - ja mehän tehtiin. Eikä vieläkään ole selvinnyt mitä me oikein luvattiin!
  2. ^Kyllä se mun mielestä kannattaa, ja jos ei virastoissa istumiseen ja jonottamiseen halua ylimääräistä aikaa tuhlata (siis siellä menee aikaa joka tapauksessa, mutta meneekö siihen koko päivä järjettömän stressimäärän kera vai vaan pari, kolme tuntia tyyliin sisään-ulos on ihan itsestä kiinni...) niin kannattaa maksaa tuo ylimääräinen raha. Näin me teimme - aamulla 8.30 kyyti tuli hakemaan, takaisin hotlalla lounaalla 11 jälkeen. Hääyön järjestämisestä teidän tapauksessa en osaa sanoa mitään käytännön vinkkejä, mutta voipi olla että saattaisitte saada lapsen muutamaksi tunniksi hotellilla hoitoon eli pääsisitte viettämään laatuaikaa hetken ihan kahdestaankin... Kannattanee selvittää vähän asiaa etukäteen, otatte vaan yhteyttä hotelliin!
  3. Me oltiin siinä naapurissa Le Canonnierissa ja meille sanottiin että ovat muuttaneet systeemiä hieman ennen meidän sinne menoa juuri sen vuoksi, että siihen sitoutuu niin paljon aikaa. Ihan ymmärrettävää, Canonnierissakin oli häitä parin päivän välein... Eli samasta syystä mekin jouduttiin pyytämään paikallisen matkatoimiston apua asiassa, kun oma matkatoimisto ei niitä oikein voinut hoitaa. Täälläkin on noita nimiä vilahdellut, esim. Mautourco, joka meillä muistaakseni oli tuo paikallinen "avustaja". Nettisivujen kautta vaan kysymään tarjouksia heiltä ja otatte sitten sen parhaan.
  4. Wow, olipas tuossa litania kysymyksiä, Marre82 ;D !! Veikkaisin että suureen osaan noita kysymyksiä löydät vastaukset tätä ketjua lueskelemalla, mutta tässä pariin sellaiseen, jota kukaan ei aiemmin ole kysellyt, lyhyet vastaukset: Onko mistään matkatoimistosta suomalaista henkilökuntaa mauritiuksella auttamassa häiden järjestelyissä? En usko, kaikki on paikallisia. Matkatoimistojen ihmisillä on hyvä englannin kielen taito, eli jos epäilee omaa kielitaitoaan niin kannattaa ottaa sanakirja mukaan (näin meillä oli, ei sitä tosin tarvittu kertaakaan). Saako sen hääseremonia paikan valita itse? Kyllä saa, noin yleisesti ottaen. Hotelleilla on kylläkin ne omat paikat (gazebot, puutarhat tms.) mitä suosittelevat. Entäs todistajat? Meillä oli todistajina hotellin johtajatar ja häiden organisoinnissa auttanut henkilö, eli järjestävät ne siellä sitten "viran puolesta" kunhan mainitsette asiasta.
  5. Herranjestas sentään, ei meillä noin paljon ne 36 kuvaa maksaneet. Muistaakseni oli luokkaa parisataa-kakspuolsataa (kaikki yhteensä). Ja niiden kautta otettiin valokuvauskin...
  6. Katjula: Nyt kysyt niin vanhoja asioita etten kyllä hintoja osaa enää sanoa (ei paljon kuitenkaan). Mut otettiin hääkimppu ja valokuvaus (muistaakseni 36 kuvaa) ja samppakaljaa vähän, kakku ja illallinen tuli hotellin puolesta onnitteluina. Musiikkia ei otettu ollenkaan, seremoniaosuus kun oli käytännössä 1 h valokuvausta ja vajaa puolikas vihkimiseen ja kakun nauttimiseen. En kai valehtele paljon jos sanon että kukat oli n. kolmekymppiä (euroina), muista en osaa enää kyllä sanoa mitään varmasti...
  7. Katjula: Me mentiin naimisiin Le Canonnierissa, kertomuksen löydät kyllä tästä ketjusta. Kysy vaan vapaasti lisää, mikä tahansa mieltä painaa, koetan auttaa parhaani mukaan! Muuten, me kysyttiin kanssa hotellin hääkoordinaattorilta suoraan apua, ja sanoi ainakin silloin (keväällä 2006 oltiin reissussa) etteivät auta, suosittelivat ottamaan paikallisen matkatoimiston apuun. Näin sitten tehtiin, ja ihan hyvä niin. Toivottavasti teitä onnistaa paremmin, mutta varaudu siihen että eivät suostu suoraan avittamaan...
  8. Heippa Orkidea! Kaikissa papereissa pitää olla apot, eli kun otatte molemmille esteettömyystodistuksen sekä väestörekisteriotteen kyseisellä "tarralla" niin niillä pärjäätte. Meillä riitti se, että papereista otti valokopiot, samoin passien 3 eka aukeamasta ja laittoi ne menemään (eli ei tarvinut olla oikeiksi todistettuina, voihan se olla että systeemi on muuttunut sen jälkeen...), viralliset piti tosin olla sitten mukana siellä virastokierroksella. (Nämä samat ohjeet sain silloin aikaisemmin matkassa olleilta, laitetaan ne nyt sitten julkisestikin näkyville)
  9. Heippa Orkidea! Tässä joitain vastauksia: - Papereiden toimituksessa maistraatista menee viikko. - Vihkitodistus pitää käydä henkkoht näyttämässä maistraatissa, ottavat siitä itselleen kopion ja toteavat apostillen mukanaolon. Mulla meni 5 minuuttia kun olin rouva Suomessakin. Niin ja samalla sinne viedään se paperi jossa valitaan sukunimet, itse kirjoitin sen paikan päällä ja kirjoitin oman nimeni puolisoni puolesta lappuseen (kuulemma ok). - Paperit saatiin Maurilta mukaan pois lähtiessämme, eli reilun viikon kuluttua vihkimisestä. Voihan se olla että sen saa nopeamminkin, mutta meillä kun ei ollut mikään kiire... Turha on jännittää (tai oikeastaan, turha sanoa sellaista, koska se on varmaan ihan luonnollista), kaikki sujuu kyllä hienosti. Turistien häät kun on siellä ihan jokapäiväinen juttu, eli usko pois ettei kannata ottaa stressiä! Meillä ei siis ongelmia ollut, muista en osaa sanoa ... Jaa mitä etukäteen Suomesta käsin? No paperit vaan ajoissa liikkeelle, ja hääpuvustus mukaan, muut hoituu paikan päällä! (Siis voihan näiden kanssa stressata paljonkin etukäteen, muttei kannata, eikös sitä vähän niinkuin siitä syystä karata ettei ole turhia stressin aiheita) Suunnittelun iloa, meillä odotetaan jo yksivuotishäämatkaa Lapin suuntaan!
  10. Mulla taas kun on/oli lyhyet hiukset niin kiinnilaitto ei juuri ollut vaihtoehto... Ensin meinasin föönata hiukset nätisti mutta tulin kelistä johtuen toisiin ajatuksiin, eli siis en käynyt kampaajalla.
  11. MinttuLiisan kirjoitukseen kommenttina - mulla ei olis mikään meikki kestänyt hyvännäköisenä kamalan pitkään (olosuhteiden takia) eli jätin sen suosiolla vähemmälle... Sama juttu kampauksen kanssa, siinä tuulessa ei mikään olisi auttanut! (niin siis niille jotka ei kaikkia aikaisempia juttuja ole lukeneet, satuttiin reissuun pienoisen pyörremyrskyn aikoihin... Eli siis tuulta ja kosteutta ja lämpökin riitti muutaman päivän) Muutenkin mulla oli sama ongelma, eli rusketun kyllä mutta vasta sen ekan palamisen jälkeen eli joudun välttelemään auringossa oleilua ennen häitä jottei nahka olisi punoittanut kuvissa. Muutenkin meillä oli käytössä ensin sk 30 ja sitten kun se loppui niin käytettiin sk 15:ttä (joku tätäkin kyseli). Riitti hyvin, tosin yhtenä päivänä pidettiin molemmat t-paitaa päällä jotta punotus vähän laskisi...
  12. Heips! Varmista nyt vielä tuo esteettömyystodistuksen tarve, sillä meillä ainakin kaikki paperit käytiin virastoissa aikas tarkkaan läpi... Voisiko olla ettei englantilaiset sitä tarvitse, kun Mauritius on Englannin vanha siirtomaa? Mun suositus kyllä on että laita nyt kuitenkin se(kin) paperi menemään sinne - ikävää meinaan jos ei pääsekään vihille jonkun tuollaisen paperin puuttumisen takia... Suunnitteluiloa!
  13. Onnea MinttuLiisa myös meidän puolesta tuoreelle Mauritius -avioparille Lintukirppu ja Marisa: meillä reissun kokonaishinta oli vajaa 5000 euroa, oltiin 13 (vai 14, ei muista enää ) yötä hotelli Le Canonnierissa saaren pohjoisnurkalla (=Le Maurician sisarhotelli) ja paikka oli aivan mahtava, koralliriuttojen ympäröimät rannat, rauhallinen ja vain harvojen suomalaisten suosiossa!! Myös siellä oli oma Boat House, josta sai lainaksi kaikenlaisia vesiurheiluvälineitä, ja snorklauskamat hankkimalla päästiin tutustumaan ihan uudenlaiseen maailmaan jonne kaipaillaan yhä edelleen... Ja lähellä oli kaupunki jossa tutustumista olisi riittänyt enemmänkin (Grand Baie). Saarella riittää kyllä tekemistä niinkuin ML kirjoittelikin, itse en ainakaan enempää tekemistä olisi lomalle kaipaillutkaan. Isäntä oli ensin vähän huolissaan mahdollisesta tekemisen puutteesta mutta huomasi sitten itsekin siellä paikan päällä, ettei sitä lomalla tarvitse aina olla koko ajan jotain ihmeellistä tekemässä. Suosituksia: syvänmerenkalastusta kokeiltiin, ja trimaraanireissulla viihdyttiin päivä (siis nimenomaan hotellin järjestämällä sellaisella), niitä kannattaa harkita. Ja tuo saaren kiertoajelu on ihan must. Mulla on kanssa kuvia meidän reissusta netissä, laittakaa privaa jos haluatte linkin (en sitä nyt kuitenkaan sattuneesta syystä yleiseen jakeluun taida haluta laittaa...)!
  14. marisa: Tarkoititko matkan räätälöimisellä ihan koko matkaa vai vaan hääosuutta? No, koitan vastata molempiin, saa täydentää jos unohdan jotain! Koko matkan järjestäminen lienee suht helppoa, netistä voi varata hotellit ja lennot ja ilmeisesti säästääkin niissä jonkin verran. Häiden yksin hoitaminen voikin olla mielenkiintoisempaa kuten oletkin varmaan jo lukenut täältä - monet hotellit kun eivät itse halua asiassa auttaa (mm. paperitöiden osalta) vaan järjestävät vaan vihkimiseen liittyvän rekvisiitan toiveidenne mukaan. Vaihtoehtona onkin sitten (siis jos et halua itse järjestää kaikkea häihin liittyvää) se, että Mauritiuksella on monia paikallisia matkatoimistoja jotka auttaa mm. paperiasioissa ja virastokierroksissa. Eli rohkeasti vaan heihin yhteyttä, niin mekin tehtiin...
  15. Ikävä kuulla... Me tehtiin juuri niinkuin olit haaveillut, karattiin matkalle kahden ja mentiin paratiisissa meren rannalla palmujen katveessa naimisiin. Voin suositella lämpimästi!