Curry

Rouva
 • Content count

  632
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Curry


 1. Kävin viikonloppuna katsomassa kukansidonnan SM-kisoja, missä yksi kilpailutöistä oli nimeltään Hääkimppu merirosvon morsiamelle. Tässä parhaat palat kilpailutöistä. Kuvien laatu ei ole ihan priimaa, kun jäi oma kamera kotiin...

  merirosvokimppu.JPG

  metallikimppu.JPG

  Tämän kimpun sitoja julistettiin Suomen mestariksi

  voittajakimppu.JPG

  Tämä puolestaan sai kunniamaininnan - tekijä oli juniorisarjassa ja nimeltään Roope

  viuhkakimppu.JPG


 2. Me vietimme hääyön juhlapaikalla erillisessä ulkorakennuksessa, jonne kaasot olivat koristelleet hääsviitin - ja vanhemmat nukkuivat paperinohuen seinän toisella puolella. Odotukset hääyöstä eivät olleet korkealla: tuumin etukäteen, että oletus on vaatteet päällä X -asentoon sammuminen tai sitten oksentaminen vessassa koko yön ajan. Kumpikaan ei toteutunut, mutta muutenkaan ei ollut hurraamista.

  Tanssimme puoli kahteen jolloin bändi lopetti, livahdimme "sviittiimme", joka oli ihan järkyttävän kylmä. Menin lämmittelemään suihkuun, jossa tajusin, ettei lentolaukkuni yöpukuineen, vaihtovaatteineen ja naamarasvoineen näy missään. Mies lähti etsimään laukkua ja minä hakkasin huoneen seinää kysyäkseni vanhemmilta onko laukkua ylipäätään näkynyt juhlapaikalla: ei ollut. Tuntikausien tanssiminen ja ilotulitusten katselu pakkasessa vähissä vaatteissa aiheutti pientä flunssan poikasta, eikä kylmä huone suinkaan parantanut tilannetta (varmaan joku 17 astetta lämmintä). Lainasin lopulta miehen yöpaitaa ja kääriydyin kaasojen häälahjaksi ostamaan torkkupeittoon normitäkin lisäksi. Uni ei tullut, vaan koko yön odotin aamun tuloa yskien ja miettien jalkojen särkemistä kaiken tanssimisen jälkeen. Hääyön alkupuolen aktiviteetteina nostettiin miehen kanssa jalat seinälle sängyllä, syötiin juustonaksuja ja muisteltiin päivän kohokohtia. Kuohuviini jäi avaamatta, sillä se oli huoneenlämpöistä eikä houkutellut. Alkoholitonta juomista teki mieli, mutta sitä sai vain vessan hanasta. Äiti kävi aamulla seitsemältä hakemassa lentolaukkuni kaupungista, joten en sentään joutunut pukeutumaan uudelleen hääpukuun. Niin, ja hääyö sai täyttymyksensä aamulla, mutta väsyneenä ja flunssaisena sekään ei tärisyttänyt maata.

  Jos olisimme odottaneet kovasti hääyötä, tuo olisi ollut karu pettymys. Odotukset oli sen sijaan ladattu häämatkalle, joka täytti kaikin puolin haaveemme.


 3. Hmmh, kun muistaisi. Vieraita oli 85 ihmistä, joissa 1 imettävä äiti sekä 4 alle 18 -vuotiasta lasta/nuorta. Jos määrä vaikuttaa paljolta, niin paljastetaan, että viimeisimmät bilettäjät jaksoivat seuraavaan päivään, ja 50 vierasta jäi yöksi juhlapaikalle, joten ei tarvinnut pohtia kuskiongelmia. Vieraiden joukossa oli noin 15 teekkaria :)

  Kuohuviiniä: 12 plo

  Punkkua: 15 litraa (olisi mennyt paaljon enempikin, mutta pitopalvelu toi uutta lisää liin hitaasti, vaikka viinejä oli varattu PALJON)

  Valkkaria 12 litraa

  Olutta 5 lavaa

  Siideriä 4 lavaa

  Boolia 50 litraa (noin 7 % vahvuista). Ei loppunut kesken, vaan viimeiset vieraat lähtivät lopun boolin kanssa aamusaunaan :)

  Amarettoa 2 litraa (joista 1,5 litraa oikeasti kahvin avecina)

  Baileys Mint 1 litra (loppui kesken kahvin avecina)

  Metaxa 70 cl (kahvin avec -vaihtoehto)

  Konjakkia 1 litra (kahvin avec -vaihtoehto)


 4. 3742073.jpg

  Nyt on risteily ohi, ja seuraavasta haaveillaan. Vaikken muista laivayhtiöistä omaakaan kokemuksia, voin suositella lämpimästi Carnivalia ja Destinyä myös laivana. Destiny on kai maineeltaan Karibian bilepaatti, ja nuoria (noin 30-40 -vuotiaita) oli yhtä paljon kuin eläkeläisiäkin. Royalilla on kai enemmän luksusta, mutta ei tuollakaan halpispaatissa tuntenut olevansa. Carnivalin ruokaa on kehuttu Royalia paremmaksi, ja ruoka yksinään olisi hyvä syy lähteä tuonne takaisin. Kuulemma uudemmilla laivoilla tosin on 24 h avoin sushibaari, Destinyllä se oli auki vain 3 h illassa, päivälliskattauksien aikaan.

  Jopa mies, joka normaalisti nyrpistelee kaikille valmismatkan tyyppisille ratkaisuille, tykästyi risteilyyn niin, että jo puolivälissä laskeskeli milloin meillä olisi varaa tulla uudestaan.


 5. Palasimme maanantaina häämatkalta Floridasta. Yhdistimme Orlandon, Kennedy Space Centerin, Key Westin ja Karibianristeilyn. Orlandon ehdoton kohokohta oli Univeraslin Revenge of the Mummy -vuoristorata pyroefekteineen sekä Simpsonit. Shrekin 3-D video kannattaa myös vilkaista. Muutenkin teimme saman huomion Pionin kanssa, että Universal on aikuisille ja Disneyn Magic Kindom lapsille. Disneyn Epcot -puistoa kehuttiin, mutta me ei ehditty käydä siellä. Puistoihin kannattaa etsiä alennuslippuja, Wendy´s -pikaruokalasta sai jotain, ja itse kävimme kuuntelemassa Sheraton -hotellin asiakasomistajuusesittelyn ja säästimme 100 taalaa 2 hengen 3 päivän puistolipuissa tuota kautta.

  Kennedy Space Center oli hieno paikka, suosittelen, jos on yhtään kiinnostunut tekniikasta tai avaruusjutuista. Miehen mielestä ei voinut verratakaan Disneyn ja Univeraslin kanssa viihdyttävyydellään :)

  Karibianristeilyä voin suositella lämpimästi. Täällä on kyllä oma ketju risteilyillekin, mutta mainitaan sen verran, että olimme Carnival Destiny -aluksella (tunnettu Karibian bilepaattina) 5 yötä kestävällä itäisen Karibian risteilyllä. Omasta mielestäni risteily on uskomattoman edullinen, joten jos tuonne päin on lentämässä, niin kannattaa harkita. 550 eurolla per nuppi sai parvekkeellisen hytin aurinkokannelta, ja kaikki ruoka risteilyn aikana pizzasta sushiin ja ala carteen kuului hintaan, pehmisautomaateista puhumattakaan.

  Me tykättiin Key Westistä, kannattaa ehdottomasti olla yötä siellä. Itse ajomatka sinne on melko pitkä ja tie kapea, joten edestakainen ajo samana päivänä tuntuu vähän turhalta. Everglades jäi ajan puutteen takia näkemättä, mutta ensi kerralla sitten...


 6. Meillä tulee Mikkeliin 3 miehen bändi, ottavat 150e/nuppi ja soittavat 4*45 min. Sama poppoo keikkailee myös 4 miehen tiiminä, jolloin hinta nousee suoraan sen 150e. Soittivat serkkuni häissä 2007 ja tykkäsin kovasti.


 7. Me käytiin veivaamassa toi sumopaini-Party Club-tsydeemi ja olin kyllä vähän pettynyt. Meille oli varattu 1,5 h, josta puoli tuntia meni terassilla jonottamassa juomia, eli oikeasti peliaikaa oli vain tunti. Lisäksi samaan aikaan oli toinen polttariporukka samoissa tiloissa ja jouduimme sitten myöhemminkin odottamaan että saatiin vaihtaa pelejä. Ymmärrän kyllä että samaa tilaa tarjotaan useammalle porukalle kun siihen kerran on mahdollisuus, mutta kyllä sitten pitäisi järjestäjän tulla vähän vastaan siinä että homma saattaa venyä kaikenmoisten odottelujen takia. Muuta nurinaa? Siellä kellarissa missä pelit järjestettiin oli todella huono valaistus, eli kaikki valokuvat mitä siellä otettiin oli lähinnä punaista mössöä vaikka kuinka yritti säätää kameraa ja niitä oli ärsyttävää laittaa polttarikansioon <_<

  Me oltiin kaverin polttareissa tuolla, ja oli yksi päivän helmistä. Oltiin ainut porukka kai koko päivänä, eikä missään toiminnassa ollut valittamisen sanaa. Valaistuskin toimi, ja sumopainikuvista tuli loistavia! Meillä oli polttarit tosin marraskuussa, eikä pahimpaan sesonkiaikaan, mikä vaikuttaa varmasti asiaan.

  Muuta kivaa meillä oli naurujoogaohjaaja morsiamen kotona vetämässä naurujoogasession, ja sumopainista morsian sai lahjakortin Pieneen Suklaapuotiin. Illaksi oli Hot Lipsin tuote-esittely (voin suositella!) ja luksus-mökki Sappeelta.


 8. Meille tulee ilotulitus helmikuussa. Testattiin osa padoista ja raketeista uutenavuonna, ja kun bm ja kaverinsa eivät ole ensimmäistä kertaa asialla, niin eiköhän saada varsin näyttävä tulitus aikaiseksi ihan amatöörivoiminkin. Rahaa tulitteisiin käytettiin 180 euroa. Hyvä vinkki oman tulituksen suunnittelussa on katsoa youtubesta ilotulitevideoita - osa on tulitemyyjien laittamia ja osa ihmisten omia. Esim. hakusanoilla Rumputuli, Karjala Takaisin, Vihainen Ville, Telluksen tuho tai Salute Metallic löytyy videoita.


 9. Pikaisena päätöksenä vaihdettiin häämatkakohde Israelista Karibialle levottomuuksien takia - eikä harmita yhtään. Eli yhdistetty Nykin - Floridan ja Karibian loma tulossa 5 viikon päästä. Laivaksi valikoitui Carnival Destiny aikataulujen ja hinnan vuoksi - Royalilla oli lähes kaikki matkat jo varattu. Nyt saimme 5 yön itäisen Karibian reissun 1500 USD:lla per nuppi.

  Vastaisuuden varalle tiedoksi, että ainakaan Carnivalin nettivaraussysteemi ei hyväksy suomalaisia luottokortteja (kokeiltiin Visaa ja American Expessiä), vaan varaus täytyy hoitaa nettisivuilta löytyvän suomalaisen matkatoimiston(?) kautta. Sinne sähköpostia, niin he varaavat matkan ilman lisäkuluja.


 10. Hiemana tavallisesta poikkeavia asioita meillä tulevat olemaan teema: aasia ja puna-musta. Virallinen hääohjelma päättyy ilotulitukseen, jonka jälkeen bändi poistuu ja sauna lämpenee. Tietokoneelta soitettu musiikki jatkuu kuitenkin niin kauan kuin viimeinenkin vieras on tolpillaan - ja kauemminkin, jos viimeinen unohtaa sammuttaa musiikin. Yli puolet juhlavieraista yöpyvät hääpaikalla, eikä tilan puolesta tule valomerkkiä.

  Me aiomme tehdä häihimme pienen lauluvihkosen, johon tulee juomalauluja viinille, vedelle, kahvin aveceille ainakin. Häihimme tulee paljon laulavaisia teekkareita ja molemmat pidämme juomalauluista niin siksipä näin! Ajattelimme kenties sanoittaa jonkun uuden biisin ihan meidän häitämme silmällä pitäen.

  Meillä tulee juomalaulujen sanoja (ja nuotteja) pöytäohjelmatöttöröihin. Perinteisten kolmioiden sijaan askartelen taittuvat vihot - Bombay Sapphire -ginipullon muotoiset pullot, joihin tulee etiketeiksi meidän logo ja päivämäärä sekä taakse hääsanaristikko. Vihon keskiaukeamalta löytyvät perinteiset menut ja ohjelmat.

  Me teemme häävalssin lisäksi evolution of dance esityksen. Eli aloitamme tanssimaan ihan normaalisti jotain balladia ja sitten yht`äkkiä musiikkivaihtuu sikermäksi jota sitten tanssimme esim. tiputanssi, macarena, kung fu fighting, saturday night fever jne. Semmonen on youtuben mukaan muodissa jenkeissä. Tällä tavoin ajateltiin viihdyttää vieraita.

  Meillä on suunnitteilla suomalaistettu versio tästä, jos vaan bändi suostuu soittamaan. Eli vaihdetaan Kulkurin valssi lennosta Säkkijärven polkaksi :) Youtubessa näkemäni videot taisivat pääasiassa olla perushitaita, jotka vaihtuvat rap- koreografiaan. Tuo polkan koreografia pitäisi meidän tosin vielä suunnitella ja hieman treenata...


 11. Onko kellään kuvia miten valosarjoja (jouluvalot yms) on käytetty luomaan tunnelmaa etenkin talvihäissä? Tälläistä ketjua en valmiina löytänyt, mutta jos on olemassa, niin ohjatkaa kiltit oikeaan osoitteeseen.

  Ideoita valosarjojen käyttöön:

  - Valonauha hääkaaressa sifongin tms valkean kankaan alla.

  - Valosarjat katossa \"tähtitaivaana\" pakkasharson alla, tai miksei paljaaltaankin.

  - Valkeaksi spray-maalattuja koivun oksia sinkkiämpärissä, ja niihin kiinnitetty valoja

  - Hääparin pöydän koristeina

  Nämä kaikki eivät ole ihan valosarjoilla toteutettuja, mutta sinne päin kuitenkin

  p48-winter-theme.jpg

  cleveland-marriot-wed1.jpg

  dsc00406_std.jpg

  centerpiece.jpg


 12. Me ajateltiin peittää hallaharsolla hääparin pöydän takana olevat arkiset kaapit. Toinen mietinnässä oleva idea on laskostaa harsoa kattoon ja laittaa sinne jouluvalosarjoja sisään "tähtitaivaaksi". Pitää vaan katsoa tarkemmin juhlasalimme katon toimivuutta tuohon.

  Hallaharsoa ostin Prismasta puutarha/kotipuolelta hintaan ~6e / 30 m2 (palana muovipussissa). K-rauta myy samaa tavaraa lähes tuplat kalliimmalla, puutarhaliikkeistä luulisin myös saavan.


 13. Pariisilaisteemaa voisi tuoda esille pöytänumerokylteissä: nimeäisi pöydät (tavallisten) tunnettujen pariisilaisten monumenttien valokuvilla: Eiffel, Riemukaari, Sacre Coeur, Notre Dame, Uusi Riemukaari, Seinen sillat, koristeellinen metrokyltti, Moulin Rougen myllyn kuva. Vielä jos osaisi tyylitellä jokaisesta monumentista mustavalkoisen tussipiirroksen...

  Googlettamalla "Montmartre" löytyy paljon tunnelmallisia kuvia Pariisista, jos niistä on mitään apua. Usein pariisilaistunnelmalla haetaan nimenomaan tuon kaupunginosan tunnelmaa. Esim. Amelie -elokuvan tapahtumapaikat ovat Montmartren ympäristöstä.