Jump to content
Naimisiin.info

Järjestyksenvalvoja häihin ?!


Mee-eeri S.

Recommended Posts

Häät tulossa mutta eräs meitä pitkään piinannut henkilö pelottaa.

On ihan mahdollista että tulee kirkkoon kesken seremonian tai hääjuhliin riehumaan.

En halua ottaa riskiä että tyyppi pilaa kaiken. Vaikka poliisit saataisiin tarpeen tullen paikalle, juhlat on jo menetetty ja lopullisesti pilalla, sellaista ei kertakaikkiaan saa tapahtua.

Haluaisin järjestyksenvalvojan kirkon ovelle ja hääjuhlapaikan portille turvaamaan rauhan.

Onko kukaan koskaan joutunut turvautumaan näin äärimmäisiin keinoihin? En edes tiedä mistä turvapalveluita kyselisin, voiko yksityinen edes sellaiseen turvautua, kustannuksetkin hirvittää jo ajatuksena.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä turva- ja vartiointipalveluita tuottavilta firmoita saa tilattua järjestyksenvalvojia yksityistilaisuuksiinkin. Ei kaikilta, mutta monilta. Viestistäsi ei käy ilmi paikkakuntasi, joten saat aivan itse selvitellä alueellasi toimivat yritykset :) Ainakin tuntipalkka (lisineen) ja mahdolliset kilometrikorvaukset tulevat asiakkaalle maksettavaksi.

 

Järjestyksenvalvojahan toimii ihan samoilla oikeuksilla kuin kuka tahansa siviilihenkilö. Mikäli potentiaalinen häirikkönne haluaa rettelöidä, niin ei yksi järkkäri pysty häntä estämään ilman että kahinaa ja hämminkiä syntyisi. Jos joku haluaa olla häiriöksi, niin häntä tuskin pelkällä käsytyksellä saadaan aisoihin. 

 

Mietin myös sitäkin, että voiko kirkkoon pääsyn ylipäätään estää? Tätä kannattaa kysyä omasta seurakunnasta. Käsittääkseni vihkiminen on koko seurakunnalle avoin tilaisuus. Hyvän tavan mukaistahan se ei tietenkään ole mennä toisten tilausuuteen istumaan, mutta voiko sitä kieltääkkään - edes silloin jos epäillään sopimatonta käytöstä? Rettelöitsijä voidaan toki poistaa tilaisuudesta, mutta siinä vaiheessa on jo myöhäistä :( 

 

Kannattaa tosiaan varmistaa kirkosta asia ja kysellä palvelutarjoajilta tarjouksia. Saattaa olla, että edellyttävät työparin palkkaamista. Eivät välttämättä laita yksittäsiä tyyppejä "kentälle". Firmojen lisäksi myös jotkut urheiluseurat heittävät mm. festareille järkkärikeikkoja. Mikäli paikkakunnallasi järjestetään festareita, niin voit kysäistä heiltä mitä kautta palkkaavat järkkärit. Heiltä saattaisi saada "talkoohintaan".

 

Jokatapauksessa ota jonkun seuran tai firman kautta, jos meinaat ottaa. Muuten siulle napsahtaa harteille kaikki työnantajan velvollisuudet vakuutuksista lähtien. Työn luonne on sellainen, että huonolla tuurilla saattaa vahinkoa tulla.

Muokattu: , käyttäjä: Anmarkar
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...