Jump to content
Naimisiin.info

Vanhaan sormukseen uusi kivi hukkuneen tilalle


Recommended Posts

Minulle on päätynyt äitini vanha sormus, josta nyt haaveilen itselleni vihkisormusta. Tämä sormus on kaikinpuolin muuten hyvä minulle mutta siitä on jo vuosia sitten kadonnut kivenä ollut sinisafiiri. Mistä minun nyt kannattaisi ruveta kyselemään uutta kiveä tuon vanhan tilalle ja onko se uusi ylipäänsä edes mahdollista sovittaa vanhaan "aihioon" tekemättä juuri minkäänlaisia muutoksia ja maksaakohan tällainen toimenpide paljon?

Link to comment
Share on other sites

Jos kivi on jokin yleinen muoto, kuten pyöreä tai ovaali, niin helpohkosti pitäisi löytyä uusi kivi pudonneen tilalle. Kaikki korjaustöitä tekevät kultasepät kyllä istuttavat uusia kivia tippuneiden ja kadonneiden tilalle. Hintaan tietysti vaikuttavat kiven koko, laatu ja väri, sekä istutustyö. Jos sormuksessa oleva kastikka on hyvässä kunnossa, niin kivi voidaan istuttaa suoraan vanhaan kastikkaan. Usein vanhoissa sormuksissa tosin saattaa olla istutuksen kynnet niin kuluneet tai jopa katkenneet, että niitä pitää hieman vahvistaa (voihan olla, että kivi on tippunut juuri siitä syystä).

 

Kannattaa kiikuttaa sormus näytille lähikultasepälle joka osaa arvioida korjaustyön kustannuksia tai voit laittaa esim. meille sähköpostia sormuksen kuvan kera.

 

Kaisa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...