Jump to content
Naimisiin.info

hintahaitaria ja tietoa/ideaa haluamalleni sormukselle kaivataan


Recommended Posts

eli tosiaan hintahaitaria nyt enemmänkin kyselen.. olen valmis joustamaan mallista ja myös hieman käytettyjen aineiden laadusta. mikä on 14k ja 18k valkokullan hintaero? entä mikä olisi hinta vaikka 50x0,015ka timanteille? pääkiveksi haluan rubiinin, mahdollisesti ovaalin muotoisen, pituudeltaan ehkä 0,7cm ja leveydeltä 0,5cm. (huom! annan vain tietoa koska en tiedä mikä tieto on tärkeää :) ) rubiinit kuulemma ovat 500-6000 euroa. pitääkö paikkaansa? tämä olisi se unelma sormus, eli jotain rahaa valmis maksamaankin. mielellään en kuitenkaan yli 5000 menisi. eli apua kaipaisin kamalasti..

post-51400-0-82242300-1417373740_thumb.p

post-51400-0-77071100-1417373741_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

Ammattilaisvastausta odotellessa voi kurkata ketjuun Timanttien hinnat (0,05 ct, 0,1 ct) ?         14K ja 18K ostohinnan ero antaa myös osviittaa tuohon kysymykseen liittyen hintaerosta, ks. vaikka tästä.  Aiheesta on muuten keskusteltu myös 14 vai 18 karaatin kultaa?   :)

 

Rubiinien hintoja esim. tästä. Vinkkiä saa myös ihan valmismallistoista, ja muistakin kuin sormuksista. Äkkiseltään esimerkkinä vaikka tämä riipus, jossa siis pinkki safiiri, joka on ihan samaa ainetta kuin rubiini.

 

Josko tästä olisi muuten apua, minulle on myös tulossa rubiini pääkiveksi vihkiin, ao kuvalla tein alustavia hintatiedusteluja ja vastaukset olivat 600-800-1500 € välillä, kun puhuttiin n. max 5 mm leveästä sormuksesta, jossa rubiini ei tule rungon ulkopuolelle (eli >0,4 cm) ja johon sitten pieniä timantteja riviin molemmin puolin. Sain hinta-arvion myös Sandbergin mallille, johon vaihdettaisiin pääkivi timantista rubiiniin, silloin oli esim. malli V-234-8 rubiini noin 3mm + timantit (H(W)-vs/si, 8 kpl) 0,08ct = 935€

 

gallery_38950_960_9126.jpg

 

Eli ei rubiinit nyt ihan noin kalliita ole :) Tietysti väri ja sulkeumien määrä vaikuttaa siinäkin. Suurin hintahaitari tulee siis siitä, mikälaatuiset timantit haluaa, ei pelkästään niiden koosta (lue vaikka timantit.com lisätietoa).

Link to comment
Share on other sites

Hei,

 

Rubiinien hinnoista: Ne alkavat nousta kovaa vauhtia, kun kiven koko kasvaa tietyn rajan yli. Näin on etenkin hyvälaatuisten rubiinien kohdalla. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syytä, että suuret rubiinit ovat varsin harvinaisia ja kauniin väriset ja puhtaat suuret rubiinit vielä harvinaisempia. Ja edelleen: jos iso ja kaunis rubiini on käsittelemätön eli sen väriä ei ole paranneltu lämpö- tai muulla käsittelyllä*, on kyseessä erittäin harvinainen ja arvostettu jalokivi. (*Suurin osa rubiineista käy läpi ainakin lämpökäsittelyn, jolla saadaan parannettua kiven väriä ja esim. värin jakautumista tasaisesti koko kiveen.) Jos esimerkkinä käytetään ns. normaalia, muodoltaan pyöreää ja asiallisesti hiottua lämpökäsiteltyä rubiinia, jonka väri ja puhtaus ovat kohtuullisen hyviä, hinnat pysyvät noin 4,5-5 mm kokoon saakka maltillisina, mutta siitä ylöspäin ne alkavatkin sitten kohota hurjasti.

 

Myös rubiinin puhtaus ja ennen kaikkea väri vaikuttavat kiven hintaan yhtä suuressa määrin kuin timanteissa, joissain tapauksissa enemmänkin. Kaikissa kokoluokissa on saatavilla monen hintaisia rubiineja, mutta varsinkin suurissa kivissä voivat huippuluokan kivet (varsinkin käsittelemättömät) maksaa monikymmenkertaisesti enemmän kuin väriltään huonot (esim. ruskeaan, mustaan, violettiin vivahtavat) ja epäpuhtaat, sameat kivet tai runsaasti käsitellyt kivet.

 

hp1992:n kertoma hintahaitari 500-6000€ 5x7 mm kokoiselle ovaalille rubiinille on ihan realistinen. Kyseessä on jo melko hyvän kokoinen kivi, joten hintaerot ovat suuria. Meillekin on jäänyt 1980-1990 -luvun värikivibuumista varaston perukoille pari 5x7mm kokoista rubiinia, joita emme ole kelpuuttaneet koruihimme, mutta joita en ole raaskinut heittää poiskaan. Näiden tiilenpunaiseen vivahtavien ja sameiden kivien hinta olisi luokkaa 150-200€, jos sellaisen sormukseen istuttaisimme. Mutta kuten sanottua - tämän laatuluokan kiviä emme koruihimme kelpuuta.

 

Toisaalta - katsoin juuri, että kohtuullisen korkealuokkainen käsittelemätön noin 5x8 mm kokoinen "kyyhkysenverenpunainen" rubiini, jolla on rubiineihin erikoistuneen Gubelin-laboratorion luokitustodistus maksaisi noin 8000€. Ja tiedän, että vielä paljon kalliimpiakin samankokoisia rubiiniykslöitä löytyy.

 

Toisin sanoen. hp1992:n kaavailemassa sormuksessa hintaerot muodostuvat yhtä lailla rubiinin kuin timanttienkin koosta ja laadusta ja lisäksi kultasepäntyön vaativuudesta ja työn laadusta. 14K ja 18K kullan hintaeron vaikutus on tällaisessa sormuksessa nimellinen.

 

Terveisin,

 

Uuri Sandberg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...