Jump to content
Naimisiin.info

Suklaakakku, johon vadelmahilloa


Guest Ötökkä

Recommended Posts

Guest Ötökkä

Tämä voi olla vähän epätoivoista yrittämistä, mutta olisiko kenelläkään tallessa noin ikuisuuden vanhaa vadelmaisen suklaakakun reseptiä, jossa sekä taikinaan että suklaakuorrutukseen tuli paseerattua vadelmahilloa?  ??? Muistaakseni resepti oli jostain naistenlehdestä tai ihan Pirkka-lehdestä tms., mutta on nyt teillä tietämättömillä. :(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tässäpä tämä resepti

Vadelmasacher

(n. 20 palaa)

Taikina

150 g taloussuklaata (tai tummaasuklaata)

150 g voita tai margariinia

4 munaa

2 dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

1½ tl leivinjauhetta

Kostutus

2 dl omenatäysmehua (tai vadelmamehua/likööriä)

Täyte

400 g pakastevadelmia

1 dl omenatäysmehua

½ dl sokeria

1 rkl perunajauhoja

2 dl vispikermaa ( itse laitan 3 dl)

2 tl vanilliini/vaniljasokeria

2 tl sokeria

Kuorrutus

200g taloussuklaata

1 dl vadelmahilloa (pienempi määrä riittää)

1 dl vispikermaa

Reunoille

50 g taloussuklaata

  Voitele ja korppujauhota kolmen litran vuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä

  Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos.

  Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min. Kakku saa jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.

  Pane jäiset vadelmat täytettä varten kattilaan. Mittaa päälle omenamehu, sokeri ja perunajauho. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Siirrä kattila kylmään jäähtymään. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla.

  Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille. Asettele kakkulevyn alle leivinpaperi suikaleet suojaamaan tarjoiluvatia kuorrutuksen valumiselta.

  Kostuta kakkulevyt omenamehulla. Levitä pohjalevylle puolet kermavaahdosta ja sen päälle vadelmakiisseliä. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Pane päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin.

  Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää vadelmahillo ja kerma. Sulata miedolla lämmöllä, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada ohuena nauhana kakulle. Ennen kuorrutusta kakkua kannattaa siistiä leikkaamalla hieman reunoista pois. Anna kuorrutuksen valua reunoilta alas ja nostele sitä lastalla reunoille.

  Raasta reunoille tuleva suklaa esimerkiksi perunankuorimisveitsellä lastuiksi. Koristele reunat. Vedä leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Siirrä kakku viileään. Kakun voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.

Paljon olen kehuja omasta yrityksestäni saanut.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ja sama vegaanisena.

Vadelmainen suklaakakku

(Muokattu Limbeltä saadusta reseptistä  Lips Sealed)

4,5 dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta

2 dl sokeria

0,5 dl öljyä

3 dl soijamaitoa

1 tl etikkaa

1 dl vattuhilloa

Kuivat aineet sekoitetaan. Niihin lisätään öljy ja soijamaito, johon etikka on sekoitettu. Lopuksi taikinaan lisätään vattuhillo. Koko ajan vältetään turhaa vatkaamista ja sekoittamista, niin kakusta tulee kuohkeampaa.

Paistetaan kakkuvuuassa tai pellillä n. 175 asteessa suunnilleen 45 minuuttia. Kakku on kypsää, kun se irtoilee reunasta, ja jos tökkää kakkua tulitikulla, niin siihen ei tartu enää taikinaa.

Täytteeksi tulee tietenkin runsaasti vadelmia, sekä kaikenlaisia muita herkkuja, mitä mieleen tulee. Me koristellaan kakku vadelmanlehdillä, ne eivät ole millään tavalla myrkyllisiä tai mitään, ja ovat kauniita kuin mitkä.

- - -

Kuorrutteeksi voi sulattaa suklaata, jonka joukkoon lurauttaa soijakermaa levittämisen helpottamiseksi. Täytteeksi voi laittaa vattujen lisäksi myös tryffeliä.

Tryffelit

125 g kookosrasvaa

¾ dl kaakaojauhetta

¾ dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

½ dl Granose-soijakermaa (muukin käy)

kaakaojauhetta kuorrutukseen

Sulata kookosrasva. Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kulhossa. Lisää soijakerma ja sekoita. Sekoita lämmin kookosrasva joukkoon ja vatkaa kunnes rasva on jäähtynyt. Seos on valmista kun se on selvästi vaalentunut ja kuohkeutunut. Laita seos kylmään noin tunniksi. Ota jäähtyneestä massasta teelusikallisen kokoisia paloja, pyörittele palloiksi ja pyöritä kaakaojauheessa.

(Tietenkin, kun tekee kakkua, niin valmis seos levitetään kakkupohjalle.)

Me tehtiin tällä ohjeella hääkakku, ja siitä tuli kovasti kehuja. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest Kikka(Guest)

Hei ötökkä!

Mulla on ilmeisesti hukassa täysin sama resepti.  :) Nyt kun etsin haulla "vadelmainen suklaakakku" kyseistä reseptiä päädyin tälle sivulle. Muistan, että kyseessä oli joskus 90-luvun alkupuolella Pirkka-lehden reseptikilpailussa sijoittunut resepti. Kakkuun tuli todellakin sekä taikinaan että kuorrutteeseen vadelmahilloa. Kakku oli todella herkullista ja parani vain vanhetessaan. Mutta multakin on resepti hukassa!

Soitin jo Plussa-palveluunkiin epätoivoissani  :D mutta ei heilläkään ole niin vanhoja lehtiä.

Tämäkin keskustelu on näköjään jo pari vuotta vanha, mutta edelleen peräänkuulutan tuota Pirkka-lehden reseptiä. Onks kellään???  :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Kikka(Guest)

Nytpä taisi tärpätä.  :D Tämä resepti löytyi netistä Ystävänkakun nimellä. Lähdenkin heti ostamaan tarvikkeet ja ryhdyn testaamaan onko tämä se sama vanha "vadelmainen suklaakakku" uudella nimellä.  :D

Ystävänkakku

150 g voita tai margariinia

3 kananmunaa

3 dl sokeria

¾ dl maitoa

1 dl vadelmahilloa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

kuorrutus:

50 g voita tai margariinia

85 g taloussuklaata

½ dl vadelmahilloa

koristeluun:

2 dl vispikermaa

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vadelmahillo, jäähtynyt rasva ja maito. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakao. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halk. 24 cm) tai sydänvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku. Sulata kattilassa rasva. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa rasvan joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää vadelmahillo. Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota koristeeksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Pirkan voittoisa ja makoisa vadelmasuklaakakku (v.1992) on muuten juurikin sama kuin tuo yllä oleva ystävänkakun-ohje (aineet ja määrät täsmää), mutta lisäksi taikinaan sekoitettu jauhoseoksen kanssa samaan aikaan 0,75 dl kiehuvaa vettä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...