Jump to content
Naimisiin.info

Valaistus vanhanaikaisen kuvan ottamiseen?


Key_West

Recommended Posts

Miten tavallinen harrastelija-kuvaaja saa otettua esim. alla olevan tyylisen kuvan valaistuksen kannalta katsoen sisätiloissa ?

Kun ottaa normaali digikuvia, valot ja varjot ovat kovia, ulkona pilvisäässä onnistuu suhteellisen hyvin.

Kun ottaa salamalla sisällä, se tekee kasvoista "lättänän" näköiset , kun noissa vanhoissa kuvissa kasvojen piirteet korostuvat paremmin.

Tämä nyt oli ainoa kuva jonka löysin netistä vanhanajan tyyliin:

231282.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kuumilla valoilla.. eli valaistaan kohde EIKÄ käytetä salamaa.. valotusaika ja herkkyys on se juttu ja tietysti se,että hallitsee valaisemisen. Ja filmillä kuvatessa suosittelen laittamaan ohuehkot sukkahousut vastavalosuojan ympärille tai kevyt vaseliini esim. uv-suojaan. Tuolloinhan kuvaan tulee vanhojen kuvien tapainen pehmeys jo kuvaustilanteessa digillä samaan tulokseen kuvankäsittelyllä.

jep, eiku kokeilemaan!

Link to comment
Share on other sites

Heips!

Vähän soveltamalla voit saada vanhantyylisiä kuvia kotikonsteinkin.

Sillon joskus ennen vanhaan valokuvat otettiin studiossa, niinkun tossa jo sanottiinkin, mutta studio erosi hieman nykyaikaisesta. Studion valaistus perustui suureen (tyylin seinän kokoiseen) pohjoisikkunaan. Pohjoinen siksi, että sieltä ei tule koskaan auringon jyrkkää pistemäistä valoa, ja ikkuna siksi, että hehkulamppua ei oltu viel keksitty.  ;D Ja Siitä saatiin kaunis, tasainen valo. Kauniin, pehmeän (ja ei pikimustan) varjon saat heijastamalla valoa takaisin kasvojen varjopuolelle. Siihen käy hyvin esimerkiks nyt vaikka valkoinen pahvi. Materiaalien heijastavuutta kannattaa testailla, kunnollisen heijastimen ei todellakaan tarvitse olla älyttömän kallis studiohärveli.

Valon suunta ois hyvä olla yläviistosta, niinkun tuossa sun esimerkkikuvassa näkyykin.

Säätämällä kameran herkkyyden pieneksi, saat sävyt vaihtumaan pinnoilla hyvin. ISO 100 (miksei pienempikin) jos vaan valo riittää.

Kannattaa myös muistaa, että vaikka kuvat ennen otettiinkin filmille ja vedostettiin käsin, se ei suinkaan estänyt kuvaajia käsittelemästä kuviaan. Kyllä ennenkin oli finnejä yms...  ;)

Vauvan kasvoista huomaa myös, että valotusaika on ollut pitkähkö juuri sen hitaan filmin takia ja lapsen silmät ovat ehtineet liikkua. Jos kuvattavalla on tukeva asento, voi tällaista "pehmennystä" itsekin kokeilla.

edit: Niin ja Photoshoppia ei tietenkään saa unohtaa, sillä voi tehdä mitä vaan! :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...