Jump to content
Naimisiin.info

Virastoviidakosta selvitty


Recommended Posts

Olen asunut seka Englannissa etta nyt taalla Australiassa ja taytyy sanoa, etta ei se National Insurance nron saanti (jota ilman ei voi tehda toita tai voi mutta verotetaan emergency taxin mukaan) ollut helppoa saada Enkuissa ja jopa tilinron saanti oli kunnon missio. Taalla ei ekaan kahteen vuoteen saa mitaan sosiaaliturvia ja sen jalkeenkin tosi surkeat verrattuna Suomeen, mutta sehan se onkin kun "ulkomaille" lahtee turha jahkata muun maan asioista vaan get on with it.

Multa Kela kortti "vietiin" pois vuosia sitten ja esim.yhtena jouluna kun tulin Suomessa kipeaksi ja piti laakarille paasta eika huvittanut tuntikausia odottaa, menin yksityiselle. Kun sita Kela korttia ei ollut maksoi ihan hirvittavasti ja neuvoivat pistavan matkavakuutuksen "vahennyksiin" siis mun omassa maassa :) Mutta minkas voit, eika edes ollut sita matkavakuutusta lol... Suomessa maksetaan niin tajuttomasti veroa etteivat halua ketaan "elatettavakseen" ja ihan oikein niin eli siis Suomalaisetkin joutuvat maksamaan, jos ovat olleet poissa maasta.

Jos kuitenkin "oikeasti tulee kipeaksi" heilla on "hoitamisvelvollisuus" eli turha huolia ja EHIC kortin piikkiin menevat muut hoidot.

Onnea "taisteluun" sita se on kaikkialla muuallakin!

Link to comment
Share on other sites

Hmm...musta Espanjassa paperiasiat hoitui yllättävän helposti :D Mutta kuten sanottu, tää ei ole vakavaa, ainoastaan sen terveydenhuollon osalta harmitti mutta olin tosiaan itsekin Espanjassa ilman mitään turvaa sen kelan möhlinnän takia joten totuttu ollaan ja tiedetään että aina sitä jotenkin pärjää :rolleyes:

Tosiaan täältä on ainakin saanut selkokielisiä vastauksia, tästä eteenpäin keskitytäankin laittamaan töiden osalta elämää parempaan kuntoon ja tämä nainen siirtyy tuonne päikkypuolelle :blush: Kiitos kaikille jotka ovat tässä matkan varrella vastailleet ja neuvoneet, erityisesti Heidille :-X

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...