Anni-Iona

Shanghai

2 posts in this topic

Nyt on sitten vihdoin ja viimein päädytty häämatkakohteena Shanghaihin. Liput on varattu ja matkakuumetta on jo ilmassa. Onko kenelläkään kokemuksia Shanghaista, hyviä ostos tai ravintola ym. tippejä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi!

Fiilistelin juuri edellistä Shanghain matkaamme (allekirjoituksesta löytyvästä blogistani löytyy muuten muutamia kuvia) - kyseinen kaupunki on mun ehdoton Kiinan lempparikohteeni! Konkreettisia ravintola- ym. vinkkejä on vaikea antaa - makuja on monia; kannattaa kuitenkin hakeutua vähän kauemmaksi ns. "pääkaduista", jolloin syöminen on suhteellisesti halvempaa. Matkaan voi myös tarttua uusia (ja, krhm, joskus varsin eksoottisiakin) makukokemuksia ;)

En tiedä, kuinka kokeneita Kiinan-kävijöitä olette, mutta siellä matkustaessa kannattaa huomioida, että asiakaspalvelijoilta Kiinassa ei kannata odottaa välttämättä minkäänlaista englannintaitoa (poikkeuksena suuremmat ostoskeskittymät). Esimerkiksi taksille kannattaa olla aina mukana hotellin käyntikortti, jossa osoite on kirjoitettu kiinaksi. Samoin myös hotellin respaa (joka usein on englannintaitoinen) kannattaa pyytää kirjoittamaan määränpää lapulle/kertomaan taksikuskille määränpää, jos olette jonnekin suuntaan menossa. Kylttejä tosin Shanghaista löytyy kiitettävästi myös englannin kielellä, joten kävellen/metrolla matkustaminen onnistuu hyvin. Metrolla matkustamista suosittelen muutenkin - välimatkat saattavat olla pitkiä, ja metro on melko yksinkertainen/edullinen/nopea käyttää, eikä läheskään niin tukossa kuin monien muiden Aasian metropolien maanalaiset.

Ensimmäisinä päivinä "turistipaikoilla" pyöriessä tulee luultavasti törmänneeksi myös ns. perinteiseen kiinalaiseen kusetukseen, jossa ryhmä "opiskelijoita"/"turistinuoria muualta Kiinasta" tulee innokkaasti juttelemaan. Juttutuokion aikana selviää, että nämä "turistit" ovat ekaa kertaa elämässään menossa esimerkiksi teeseremoniaan, mihin kutsuvat teitä mukaansa - miten hienoa, nähdä autenttinen kiinalainen teeseremonia paikallisessa seurassa! Itse seremonian kyllä tulette näkemään, mutta hinta huimaakin päätä - "uudet ystävät" toki näyttelevät maksavansa itse saman summan ko. tapahtumasta. Ei kannata mennä lankaan!

Shanghaista löytyy myös paljon ostettavaa oikeastaan kaikenlaiselle budjetille - alennusmyynnit merkkiliikkeissä tuntuvat pyörivän lähes ympäri vuoden, ja krääsäkauppiaat kerääntyvät tiettyjen katujen varsille ympäri kaupunkia illan pimetessä.

All in all, Shanghai on ihana :) Ikimuistoista matkaa teille - saako udella, milloin olette matkalle suuntaamassa?

Edit: Huomasin, että tästäkin postauksesta on jo vuosi aikaa - häämatka teillä taitaa olla jo tehty :)

Edited by Kristaelina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now