Guest Binde

Mistä kanttori?

2 viestiä aiheessa

Hei,

Olemme vähän myöhään liikenteessä vihkimisen suhteen. Kirkko kyllä vahvistui, mutta kanttoria ei ole. Tietääkö kukaan, mistä voisin kysellä keikkakanttoria?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noin periaatteessa ja käytännössäkin kanttorin järjestäminen on kyllä seurakunnan työntekijöiden homma eikä teidän. Vaikka varaisitte vihkimisen tälle viikolle, niin seurakunnan asia on huolehtia, että paikalla ovat teidän lisäksenne vähintään pappi, kanttori ja suntio. Ei muuta kun soitto virastoon ja vaatimus, että kanttori on oltava!

Jos nyt sitten juttu osoittautuu kirkkoherranviraston osalta täysin mahdottomaksi hoitaa, kannattaa etsiä seurakunnan (siis sen seurakunnan, jonka alueella vihkikirkkonne on) vakituisen kanttorin (tai jos on useampia, niin sen "johtavan" tai "A-kanttorin") yhteystiedot, hän kyllä tietää ketä pyytää tarvitessaan itse sijaista esim. loman ajaksi ja osaa siksi suositella keikoillekin. Hän osaa myös kertoa, miten kanttori "määräytyy", jos on kysymys tämäntyyppisestä ongelmasta. Varsinkin pk-seudulla seurakunnilla on omat käytäntönsä siitä, minkä seurakuntien kanttorit käyvät missäkin kirkkotiloissa soittamassa mihinkin seurakuntaan kuuluvien ihmisten tilaisuuksissa. Vakituinen kanttori tuntee tämän politiikan ja tietää siis kenen murhe lopunviimein on etsiä teille muusikko.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään