Guest ihmettelijä

Ammattilaista vai harmaata taloutta

3 viestiä aiheessa

näitä harmaan talouden edustajia tuntuu olevan paljon näillä palstoilla. Korjaako autonnekin tuttu kaveri ja leikkaako myös hiuksenne kaverin kaveri käteispalkalla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Taitaa kateus vaivata kysyjää......

Itseasiassa tuttu korjaa automme, puhelimemme ja monet muutkin laitteemme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Verojen kiertohan on ihan suomalaisten kansallisharrastus. Sama se on joka alalla, ei pelkästään valokuvauksessa. Jossain vaiheessä tämä osuu omaan nilkkaan, kuten nyt rakennusalalla jonne saatiin tuo ihanainen käännetty arvonlisäveron maksu. Tämähän ei tietenkään täysin estä työn tekemistä pimeänä, mutta lisää byrokratiaa ja kustannuksia rehellisille toimijoille ja sitä kautta kohonneita kustannuksia asiakkaille.

Oman mausteensa tähän tuo tietysti paljon varsinkin valokuvauspuolella paljon harrastettu "ammattilaisena" toimiminen. On nettisivut sun muut systeemit, firmalla nimi yleensä muotoa "matti meikäläinen photography", hinnastotkin sisältävät alv:n ym. Ainut vain että hinnat saattavat olla jopa alle puolet normaalista hintatasosta, ja kyseisellä firman nimellä ei yritysrekisteristä löydy yhtään mitään. Kuittia siitä alvin sisältävästä hinnasta ei yleensä saa, ainakaan sellaista mistä löytyisi y-tunnukset sun muut. Tähän vipuun asiakas menee halvan hinnan perässä tietenkin hyvin helposti, eikä periaatteessa tee siinä mitään laitontakaan. Ongelmatapauksissa sitten kun kuvaajalla ei olekaan yritystä, asiakkaalla ei ole kuluttajansuojaa. Siinä on sitten melko turha itkeä rahojensa perään.

Silloin kun ei ole tarkoituksella aikomus kiertää veroja, kannattaa palveluita tarjoavasta yrityksestä tarkistaa edes sen verran että se on olemassa, tämä käy hyvin helposti ja maksuttomasti netistä http://www.ytj.fi/yrityshaku.aspx

On meinaan takuujuttujen ja kuluttajasuojan kannalta karvan verran paremmassa asemassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään