Jump to content
Naimisiin.info

Naimisiin uuslestadiolaisen kanssa: kulttuurierot


Guest Anna

Recommended Posts

Menen naimisiin miehen kanssa, joka on lähtöisin uuslestadiolaisesta perheestä. Mieheni suku on perinteitä kunnioittavaa: häissä ei ole alkoholia, kevyttä musiikkia, tanssia eikä kaksimielisiä hääleikkejä. Yhteen muutetaan asumaan vasta häiden jälkeen (tosin me asumme yhdessä ennen häitäkin, mutta vain hänen perheensä tietää sen). Heidän juhlansa ovat lämpimiä ja arvokkaita tilaisuuksia, joissa voi olla pientä leikkinumeroakin, mutta pääasiassa puheita ja klassisia musiikkiesityksiä. Häät jatkuvat iltaan, mutta jossain vaiheessa hääpari lähtee omille teilleen muiden jäädessä vielä juhlimaan.

Itse haluaisin häihin elävää musiikkia ja tanssiakin ainakin illan päätteeksi. Alkoholia ei ole pakko tarjoilla, mutta haluaisin rennon ilmapiirin, missä myös omat ystäväni ja pelimannitaustaiset sukulaiseni viihtyvät ja voivat nauttia juhlasta vapautuneesti. Meillä ei myöskään ole kiire pois juhlastamme eli jatkaisimme iltaa mielellään niin pitkään kuin vieraammekin!

Onko kellään kokemusta tällaisista häistä? Miten juhlat on järjestetty? Olen kuullut, että joissain juhlissa on ollut varsinaisen juhlan jälkeen jatkot muualla, jonne on sitten jatkaneet käytännössä vain hääpari ja toinen puoli sukua, tm.? Miten tällainen on käytännössä järjestynyt? Toisaalta se tuntuisi vähän ikävältä miehen sukua kohtaan...

Kuulisin todella mielelläni kokemuksianne ja vinkkejä!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...