Jump to content
Naimisiin.info

Oleskelulupa


Guest asd

Recommended Posts

Hei! onko kokemusta miten kauan on kestänyt teillä saada mies suomeen tai saada oleskelulupa. Olemme tässä odotelleet mieheni kanssa monta kk:ta päästöstä.

Onko muuten mahdollista, että kuka tahansa meitä vihavaa voi ottaa tahallaan yhteyttä migriin ja kertoa valheita meistä, meidän avioliitosta jne. Voiko näin tehdä suomessa vai? Ottaako migri näiden ihmisten puheet tosissaan?

Link to comment
Share on other sites

Maahanmuuttoviraston internetsivuilta löytyy tieto, jonka mukaan perheenjäsenten oleskelulupahakemusten käsittely kestää keskimäärin 6 kk. Toisista maista tulevien käsittelyajat ovat pidemmät kuin toisista.

Mikäli Maahanmuuttovirasto epäilee teidän liittonne aitoutta, teitä haastatellaan ja sen perusteella tehdään päätös. Ei kenenkään pahat puheet yksinään riitä estämään luvan myöntämistä, mutta voivat varmasti herättää virastossa kiinnostuksen liittonne perusteita kohtaan.

Link to comment
Share on other sites

asd:

meillä asiat tais hoitua keskimääräistä helpommin. Ensimmäisen oleskeluluvan odotus kesti 4-5 viikkoa tosin työnantaja haki hänelle luvat joten se varmasti nopeutti asiaa. Toinen haettiin sitten poliisilaitokselta suoraan ja se oli jatkoa oleskelulupaan (perhesiteiden perusteella) ja siinä meni 3 viikkoa. Ilmeisesti normaali odotusaika on melko paljon pidempi mutta meillä taisi olla tuuria myös matkassa.

en osaa kyl sanoa vaikuttaako muiden ihmisten väittämät luvan myöntämiseen tai prosessin kestoon.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meilläkin oleskeluluvan odottaminen meneillään. Hakemus laitettu vetämään elokuussa ja mies kotimaassaan odottamassa. Näyttää siltä, että väh. kolme kuukautta täytyy vielä odottaa. Nettisivujen mukaan heillä on nyt erityisen paljon ruuhkaa, joten odotusaikakin saattaa venyä. Saan vielä muutaman kerran matkustaa toiselle puolelle maailmaa, ennen kuin saan muruni Suomeen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...