Sign in to follow this  
Followers 0
Nelliette

Ohjelmavinkkejä vieraiden viihdytykseksi (ei leikkejä, ei mieletöntä ryyppäämistä/örvellystä)

4 posts in this topic

Meille on tulossa "kevyet kesähäät", joissa on alkumaljat, sekä ruoan kanssa tarjolla viiniä ja olutta, sekä kahvi ja konjakki. Toivomme siis että alkoholi on häissämme läsnä seurustelujuoman roolissa, eikä humalan tuottavana liemenä. Tanssihäitä perinteisessä mielessä meille ei tule, vaan häävalssin soittaa kaasoni haitarilla, sekä sen jälkeen olemme pyytäneet toista hanuristi-ystäväämme vastaamaan illan tanssimusiikista. Tämän lisäksi meillä on ohjelmassa pari musiikkiesitystä sekä muutama puhe. Tyhjinä hetkinä taustalla soi valitsemaamme musiikkia levyltä (esim. Edith Piaf, Frank Sinatra). Äitini kuitenkin maalailee kauhukuvia siitä miten vieraat eivät viihdy ja lähtevät kotiin klo21... Viimeistään... Ainakin jos ei ole mitään tanssittavaa pop-musiikkia soimassa (inhoamme itse sellaista).

Emme tahdo ohjelmaksi mitään naurettavaa, vaan haluamme juhlastamme aikuismaisen ja kevyen illanviettotyyppisen. Mitä siis sanotte? Onko idea kokonaisuudessaan tyhmä? Tuleeko vieraille tylsää, tai jättävätkö he kokonaan tulematta (kuten olen painajaisunissani nähnyt. Viime yönä hääunessani oli pöydät koristelematta ja minä paikalla pelkissä pikkuhousuissa)? Olemme molemmat muusikkoja, ja kirkossa on ystävämme esiintymässä. Myös hääjuhlan pari musiikkiesitystä ovat ystäviemme alaa. Vähän kysymysmerkkinä on vielä haluammeko itse esiintyä esim. toivottaaksemme vieraamme tervetulleeksi. Muutoin periaatteessa haluamme olla omassa juhlassamme enemmän juhlakalun kuin esiintyjän roolissa.

Kaikki vinkit ja mielipiteet suunnitelmastamme otetaan avosylin vastaan. Negatiivinen ja positiivinen kritiikki ovat kullan arvoisia!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt saattaa tulla vähän sekavaa tekstiä kun olen kuumeessa, mutta:

Minusta suunnitelmanne ei kuulosta ollenkaan huonolta. Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että koska aikuiset ihmiset viihtyvät muissakin juhlissa ilman sen kummempia kommervenkkejä niin miksi niin ei voisi olla häissä? Ja onhan teillä ohjelmaa, musiikkiesitykset ja puheet ovat minusta mitä mainioin juttu häissä. Meidän häissämme ne olivat myöskin pääasiallinen ohjelma. Meillä oli kyllä bändi loppuillasta, mutta en näe sitä mitenkään välttämättömänä. Loppujen lopuksi minusta juhlan tunnelman tekevät vieraat. Jos häissä on puolet porukasta puolituttuja ja ei-toivottuja henkilöitä, jotka on ollut "pakko kutsua koska ovat sukua" niin silloin ei varmaan tunnelmaa auta valtava määrä ohjelmaa, joku on joka tapauksessa naama rutussa koko illan. Toisaalta taas, jos häissä on morsiusparille tärkeitä ja läheisiä ihmisiä, jotka aidosti iloitsevat heidän puolestaan, on tunnelmakin erittäin todennäköisesti mainio.

Yksi juttu, mihin minä kiinnittäisin erityisesti "seurusteluhäissä" huomiota, on istumajärjestys. Vaikka meillä kaikki kutsutut olivat juuri niitä meille tärkeitä ihmisiä, niin he olivat kuitenkin hyvinkin erilaisista ympyröistä. Sen vuoksi mietimme todella tarkkaan kuka istuu kenenkin vieressä ja varmistimme, että kaikilla on lähellä ainakin yksi ihminen, jonka tuntee ja sen lisäksi ehkä vieraita ihmisiä, joiden kanssa he todennäköisesti tulevat toimeen. Lopputulos: juhlassa oli heti alusta lähtien sellainen iloinen puheensorina, että bestmanilla oli vaikeuksia saada ihmiset hiljenemään silloin kun hän halusi jonkin asian ilmoittaa. Ja hänellä sentään oli mikrofoni.

En tosiaankaan usko, että tanssittavan popmusiikin puute ajaa ihmiset aikaisin pois juhlasta. Jos juhlassa on mukavaa seuraa ja iloinen fiilis niin ihmiset kyllä viihtyvät mukavan taustamusiikin soidessa juhlassa myöhäänkin. Tuo alkoholiasia tietysti jakaa mielipiteitä: voi olla, että jotkut pettyvät jos loppuillasta ei ole enää mitään alkoholipitoista juotavaa tarjolla. Meillä esimerkiksi oli loppuillasta vain mietoja alkoholijuomia ja mitään örvellystä ei todellakaan syntynyt. Toki se on ihan oma päätöksenne ja kyllä meidänkin juhlissa tunnelman loivat aivan muut seikat kuin alkoholi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta teidän suunnitelmat kuulostavat oikein hyviltä! :girl_smile:

Teillähän on jo ihan kivasti ohjelmaa; häävalssi, puheita ja musiikkiesityksiä. Uskon että vieraat viihtyvät mainiosti ilman tanssiakin.

Monelta teillä on vihkiminen? Onko tuo konjakki (ilmeisesti kakun ja kahvin kanssa) teidän viimeinen tarjoiltava alkoholijuoma?Häät voi oikein hyvin järjestää täysin ilman alkoholia, mutta mainitsit, että haluat alkoholin olevan "läsnä seurustelujuoman roolissa" ja seurustelun jatkuvan yli 21. Kun teillä on alkoholia tarjolla alkujuhlasta, vieraat saattavat olettaa sitä tarjottavan myös loppujuhlassa. Voisiko loppuillasta tarjolla olla hyvin hyvin mietoa (ettei kukaan siitä oikeasti voi humaltua) boolia? Tai alkoholiton alkumalja ja konjakki kokonaan pois, ja sitten mietoja alkoholijuomia loppuillasta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taikuri Jussi Jalkasen aikuisyleisölle suunnattu stand up taikashow on yhdistelmä taikuutta ja hervotonta komiikkaa. Yritystilaisuuksiin, pikkujouluihin, syntymäpäiville, häihin ja minne vaan missä tarvitaan viihdyttävää ohjelmaa.  Vaikka ohjelma on aikuisille suunnattu sitä voivat lapsetkin katsoa.

https://taikuri-jussi-jalkanen.webnode.fi/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0