Guest Simo

Oletko saanut häissä ruokamyrkytyksen?

2 viestiä aiheessa

Tervehdys,

onko kenellä kokemuksia häissä tapahtuneesta ruokamyrkytyksestä? Onko sellaisia ruokia, joiden tarjoilua kesähäissä kannattaisi välttää pöpöriskin takia?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni juhlissa ruoka pitää aina säilyttää niin, että se ei pääse pilaantumaan. On turha valita ruokia sen mukaan, mikä pilaantuu helposti, kun mitään ei pitäisi säilyttää yli sen herkimmän ruoan riskirajan.

Pilaantuvia ovat kuitenkin kaikki kananmunapohjaiset ruoat (munat, majoneesisalaatit jne.), kala (pilaantuu tosi nopeasti), tuorejuustot (voileipäkakuissa usein mukana, kuin myös patonkien levitteenä), liha (ei niin paha kuin kala, mutta en söisi yhtään seisonutta ja lämmennyttä lihaa), kerma (kakku nyt ensimmäisenä, myös sienisalaatti vaikka tai pääruoan kermakastike).

Kaikki pilaantuu siis helposti, mitä yleensä hääpöydissä tarjotaan.

Kuuma kuumana, kylmä kylmänä, ei mitään seisottamista pöydässä. Kunnon tarjoilijat, jotka laittavat ruokaa vaikka vähän vähemmän kerrallaan esille ja kunnon viilentimet ja lämmittimet myös pöytään mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään