laulaja

Vihkitilanteeseen lapset mukaan

2 posts in this topic

Hei!

Olin tänä kesänä laulamassa ensimmäistä kertaa sellaisessa vihkitilaisuudessa, jossa molemmilla vihittävistä oli lapsia jo aiemmista liitoista ja lapset otettiin mukaan alttarille juuri ennen varsinaista vihkimistä.

Koko perhe oli siis alttarilla ja siinä pappi esitti molemmille vanhemmille kysymykset:

Morsiamelle (kaikki nimet muutettu):

"Anne, kysyn sinulta, oletko valmis ottamaan rakkautesi piiriin Kimmon lapset, Joosepin ja Amandan, ja auttamaan heidän isäänsä olemaan uskollinen isyydessään?"

Vastaus: Olen

Sulhaselle (kaikki nimet muutettu):

"Kimmo, kysyn sinulta, oletko valmis ottamaan suojelukseesi Annen lapset, Tommin ja Reetan, ja antamaan heille turvaa ja hyvän esimerkin?"

Vastaus: Olen

Tämän jälkeen tuli varsinaiset vihkikysymykset hääparille. Mielestäni oli ihana tilaisuus ja lapset myös huomioitiin ja samalla heidät siunattiin koko perhe. Tämän jälkeen lapset poistuivat alttarilta.

Suosittelen, jos olette tilanteessa, joissa teillä on jo ennestään lapsia :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omasta mielestäni tämä on erittäin kaunis tapa, joka saisi levitä laajempaan käyttöön. Kun uusperheitä kuitenkin on varsin paljon :girl_smile: Itse uskon, että etenkin aikaisemmista liitoista tulevien lasten mukaan ottaminen jo vihkikaavaankin antaa kaikille perheenjäsenille tunteen "meidän perheestä". Niin, että tämä uusikin perhe on kaikkein perheenjäsentensä yhdessä muodostama perhe, jonka kaikki jäsenet ovat rakastettuja ja tärkeitä omassa roolissaan ja jossa molemmat puolisot sitoutuvat huolehtimaan sun, mun & yhteisistä lapsista yhdessä. Kaikille tämä ei tietenkään sovi, mutta aika monille kuitenkin. Itse esimerkiksi osallistuin viime vuonna häihin, jossa avioliiton solmimisen jälkeen koko perheestä tuli samanniminen vaikka puolet lapsista onkin vaimon edellisestä liitosta.

Oma (yhteinen) lapsemme huomioidaan häiden yhteydessä ennen vihkimistä pidettävässä seremoniassa, jossa annamme hänelle muistoksi vihkimisestä oman sormuksen kaulaketjussa. Annettuamme sormuksen pappi siunaa sormuksen ja rukoilee puolestamme, että jaksaisimme aina pitää toisistamme huolta ja muistaa rakastaa arjen keskelläkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now