Jump to content
Naimisiin.info

siviilivihkiminen, kirkollinen siunaus, sukunimen vaihto


Guest Lanssirouva

Recommended Posts

Guest Lanssirouva

En jaksa selailla kaikkia aiemmin kirjoitettuja tekstejä lävitse, mutta jospa joku jaksaisi vastailla minunkin ongelmiin.

Elikkäs olemme menossa naimisiin ensi elokuussa ja tätä varten on kirkko ja juhlapaikka varattu jo aikaa sitten. Tämänhän pitäisi onnistua, vaikka ruotsalainen mieheni ei kuulukaan kirkkoon, eikö?

Meille on kuitenkin tulossa vauva hyvällä tuurilla aiemmin ensi kesällä ja ajattelimmekin, että pidämme samalla sitten ristiäiset, mutta. Nyt on kummallekin tullut ajatuksia että haluaisimme sittenkin olla naimisissa jo ennen lapsen syntymää. Tämä helpottaisi käytäntöjä ennen varsinaista hääjuhlaa ja kastetilaisuutta ja lapsemme saisi suoraan myös ruotsin kansalaisuuden, mikäli olisimme keskenämme naimisissa. Tämän kansalaisuudenhan saisimme toki pelkällä ilmoituksellakin myöhemmässä vaiheessa lapsellemme, mutta koska haaveena on useampi lapsi niin olisi ihanaa että kuviot olisivat samat jokaisen lapsen kohdalla.

Olemmekin miettineet että jos menisimme vuosipäivämme tienoilla tässä talven aikana salaa naimisiin ja liittomme vain siunattaisiin sitten elokuussa kirkossa. Mutta voimmeko vaihtaa virallisesti sormuksia vasta kirkollisessa kaavassa? Minun käsitykseni mukaan emme ja tämä olisi meille kummallekin tärkeää. Myös mietityttää minun sukunimen laita, sillä olen ottamassa miehen sukunimen käyttöön, mutta olemme ajatelleet että ottaisin sen käyttöön vasta virallisen hääjuhlan yhteydessä, onnistuuko tämä? Eihän me muuten edes onnistuta pitämään avioliittoamme salassa, jos sukunimikin vaihtuu.

Kirkollisesta siunauksesta en ole valmis luopumaan ja haluamme kumpikin järjestää ystäville ja läheisille juhlat sitten kesällä.

Link to comment
Share on other sites

Sinulla on oikeus muuttaa nimesi miehesi kanssa samaksi myös vihkimisen jälkeen, silloin se taitaa tosin maksaa jotain. Eli menkää ensin maistraasissa naimisiin ja pidät oman nimesi siunaustilaisuuteen saakka. Nimesi voit muuttaa ilmoittamalla muutoksesta maistraattiin. Kannatta tarkistaa asia vihmisen yhteydessä.

Taitaa muuten olla muutenkin niin, että teidän on pakko mennä maistraasissa naimisiin ja kirkossa saatte "vain" siunauksen, koska miehesi ei kuulu kirkkoon. Sormukset saatte laittaa vasta kirkossa, jos niin haluatte. Kirkollinen siunaus ei eroa vihkimisestä muuten kuin muutamalla sanalla.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...