Jump to content
Naimisiin.info

Menu vai erilliset annokset?!


SCH

Recommended Posts

Olemme suunnitelleet viettävämme ravintolahäät, joten tarjoamme vieraillemme hääillallisen. Vieraita kutsuttaisiin 20 -25 henkilöä.

Kyselin jo alustavasti menuvaihtoehtoja ravintolalta ja olin ajatellut mielessäni, että valitaan joku niistä tai sitten räätälöidään erikseen. Mutta perusideana tarjota kaikille sama ruoka, mutta toki tiedustella kutsussa vieraiden mahdollisia erityisruokavalioita.

Tuleva mieheni taas ehdotti, että koska kaikille mieleistä ruokaa ei ole helppo löytää, tekisimme seuraavasti: paria viikkoa ennen häitä tiedustelisimme vierailta, että haluavatko he lihaa, kalaa vai kasvisruokaa. Sitten ilallisella tarjottaisiin vieraille heidän "tilaamaansa" vaihtoehtoa ja kaikki olisivat tyytyväisiä.

Mitä mieltä te muut olette ideasta?

Itse vierastan sitä. Ensinnäkin se kuulostaa hankalalta ja uskoisin, että se tulee myös kalliimmaksi järjestää(?). Sitä paitsi, tuskin kukaan kieltäytyy "ilmaisesta" ruoasta, vaikka se ei omaa suosikkia olisikaan! Kärjistäen, jos joku haluaa mennä nakkikioskille sen sijaan kun illallistaisi kaikkien kanssa yhdessä, se on kyseisen ihmisen oma häpeä. No joo, olen ehkä hieman tympääntynyt siihen, koska mies haluaisi tarjottavan lihaa ja itse kun en sitä juuri syö, pitäisin parempana kala/kasvistarjoilua, joka sekin kaiken ymmärryksen mukaan on ihan täysipainoinen illallinen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eiköhän ravintolalta voi pyytää liha-, kala- ja kasvisvaihtoehtoehdotuksia, joiden hintaluokka olisi sama, ja joista vieraat voivat etukäteen valita. Jonkin verran se voi teettää työtä, että varmistaa, mitä kukin ottaa, mutta 25 ihmistä on pieni määrä, helppo hanskata. Osa näistä on varmaan myös pareja, jotka ilmoittautuvat yhteisesti eli ei ole kyse 25 erillisestä ilmoituksesta.

Kutsuun vain sopivan aikainen päivämäärä, noin 1-2 viikkoa oikeaa deadlinea ennen, ja tieto, että jos vieras ei ilmoita pääruokavalinnastaan, hänelle varataan kasvisvaihtoehto (tai mikä nyt on omassa vierasporukassa vähiten vaivaa aiheuttava, jos joku unohtaa ilmoittaa ja häneltä unohdetaan kysyä ajoissa). Ystävällisesti muotoiltuna tietenkin. Jos ei ole erillistä painavaa syytä, kannattaa ruokavalinnat ehdottomasti pyytää häiden muun ilmoittautumisen yhteydessä, se helpottaa kaikkia (ei tarvitse muistaa hoitaa kahta eri asiaa eri päivinä, asian kirjaaminen onnistuu varmemmin).

Ehdottomasti kannattaa hyödyntää tilaisuus, kun on noin pienet häät ja niitä juhlitaan ravintolassa, jolloin järjestely on varmasti mahdollinen. Amerikkalaisissa häissä vieraat usein valitsevat pääruoan muutamasta vaihtoehdosta vasta paikan päällä esimerkiksi alkuruokaa ennen. Ravintola saattaa toivoa tilaukset ryhmän osalta etukäteen, mutta tätäkin vaihtoehtoa voi kysyä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...