Jump to content
Naimisiin.info

Suomalaisparin vihkiminen Floridassa?


Recommended Posts

Olemme pariskunta, joka on jo kertaalleen ollut naimisissa ja vieläpä toistemme kanssa. Tunnemme sukulaisemme läpikotaisin, ja mitä kauempana ovat, sitä parempi.

Mitään kermakakkuhäitä emme siis ajattelekaan, mutta olisi ihana juhlistaa toista avioliittoamme jollain mukavalla tavalla. Suomalainen maistraattivihkimys ei ole yhtään juhlavaa, eikä naimisiinmenoa toisaalta voi hoitaa papereillakaan.

Eli vaihtoehtoja etsimässä.

Tuli mieleen, että joku lomakohteen Beach Wedding-tyyppinen ratkaisu olisi täydellinen - romanttinen paikka, vain omat lapset mukana, ja kun googletin tuota, Florida tuli kohteeksi näissä jutuissa usein. Eli voisimme hoitaa perheloman yhteydessä tämän välttämättömän seremonian, ja viedä sitten paperit maistraattiin ilman vaivaannuttavaa paasausta.

Sen verran olen googlella löytänyt, että Suomessa maistraatti antaa jonkun kuusikielisen todistuksen mukaan esteettömyydestä, jos tahtoo naida ulkomailla. Toisaalta Floridassa haetaan tuomarilta avioliittolupa, jonka perusteella voi 3 vrk:n odotusajan jälkeen mennä naimisiin luvan saaneen vihkijän seremoniassa. Floridan sivuilla puhuttiin, että aiemmin naimisissa olevilla täytyi olla tiedossa avioliiton päättymispäivä, ehkä todistus avioerosta, ja passi, mutta esteettömyystodistuksista en löytänyt mitään mainintaa. Mutta mitenköhän virkatodistus (syntymätodistuksena) jne? Avioliittoluvan saanut ja asianmukaisesti luvan saaneen vihkijän vihkimänä liitto olisi Floridan lain mukaan pätevä, ja sen voisi vain rekisteröidä Suomessa? Meneekö se näin?

Jos jollain on omakohtaista kokemusta, olisin kiitollinen vinkeistä.

Link to comment
Share on other sites

Oletteko siis eronneet välissä, vai onko kyseessä aviovalojen uusiminen? Valanuusimiseenhan ei varsinaisesti tarvita lupia, kun on kerran vihillä.

Yleisesti ottaen Yhdysvalloissa naimisiin mennessä haetaan osavaltion määrittämästä virastosta avioliittolupa, ja karenssiajan (noin 3 vrk) jälkeen sitten vihille, kirkollisesti tai siviilivihkimisessä (meillä se oli joku neuvolan näköinen paikka, jossa täytettiin paperit, ja maksettiin lupamaksua joku $60 per lärvi, ja sitten mentiin oikeustalolla vihille).

Tarvitsette avioliittolupaa varten selkokielisen, englanniksi kirjoitetun erotodistuksen jokaisesta edellisestä avioliitosta Maistraatissa kirjoitettavan apostille-todistuksen (Haagin 1961 sopimukseen perustuva dokumentti, joka todistaa asiakirjan oikeaksi ulkovalloille, jotka ovat ratifioineet sopimuksen) kanssa, ja henkkarit (passi). Esteettömyystodistus on myös hyödyllinen, mutta me ei tarvittukaan sitä.

Liiton rekisteröimiseksi Suomessa tarvitsette Apostille-todistuksella varustetun vihkitodistuksen, joita saa yleensä osavaltion Department of Vital Statisticsiltä, ja sitten pitäisi täyttää lomake "ilmoitus ulkomailla tapahtuneesta vihkimisestä" molemmilta Suomen kansalaisilta, ja kaikki paperit toimitetaan suurlähetystöön, jossa ne hoitavat paperit eteenpäin. Kun todistukset on kasassa ja postitettu, kestää vihkimistietojen rekisteröitymisessä pari viikkoa.

Viralliset ohjeet löytyy Suomen Washington D.C:n suurlähetystön sivuilta osoitteesta, ja sieltä löytyy myös lisätietoja, jos jotain tarvitaan. Lähetystö osaa varmaan neuvoa paremmin kuin Floridan konsulaatti, ja osaavat vastata, voitteko vaan tuoda apostillellisen vihkitodistuksen Suomeen: http://www.finland.o...i-FI#avioliitto

M. Menin naimisiin kesäkuussa 2011 Washingtonin osavaltiossa Yhdysvaltalaismiehen kanssa, eli olen asioinut paljon lähetystön kanssa, johon perustan tuon kunniakonsulaattien epäluotettavuuden tietolähteenä, kun ohjeistavat aina vaan olemaan pääkonsulaatteihin tai suurlähetystöön D.C:ssä yhteydessä.

Muokattu: , käyttäjä: PennyV
Link to comment
Share on other sites

Ottakaa etukäteen selvää vihkipaikan säännöksistä, ja varmistakaa vihkijältä (puhelimitse soittaessa itärannikon virka-aika "9 to 5" on Suomessa 16-23, jos laskin äkkiseltään oikeinpäin), että kaikki tarpeellinen löytyy, ettei sitten tartte Floridassa ihmetellä, miten ei onnistukaan. En ollut ikinä asioinut tuomarin kanssa, mutta meidät vihkinyt tuomari oli todella kiltti ja neuvoi kaiken tarvittavan, eikä sitten hääpäivänä tarvinnut miettiä mitään, vaan pystyttiin keskittymään päivään. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...