Jump to content
Naimisiin.info

cirith

Aktiivijäsen
  • Viestit

    11
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Gender
    Female

cirith's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Raakakakut ovat terveellisiä, herkullisia, väitetysti myös muodikkaita - ja siinä ohessa munattomia, madottomia ja gluteenittomia. Meillä oli häissä raakakakkupöytä ja kaikki vieraat olivat todella tyytyväisiä. Tilasimme ne Oululaiselta cafe Krudalta (www.kruda.fi) ja heitä voin suositella todella lämpimästi! Varmasti myös muilta isoilta paikkakunnilta löytyy ammattitaitoisia raakakakun tekijöitä. Lisätietoa raakakakuista: http://rawdessertcollection.com/mika-raakakakku-on/ http://www.hs.fi/ruoka/a1386144172271
  2. Kullan louhimisella on valtavat ekologiset kustannukset joten kierrätyskultainen sormus (joko Amerikasta tilattuna tai Suomessa teetettynä) on varmasti viisas vaihtoehto. Mielenkiintoista tietoa aiheesta löytyy Suomen Luonnonsuojeluliiton sivuilta: http://www.sll.fi/mita-me-teemme/tuotanto-ja-kulutus/mips/tietopankki/sormukset Mieheni ei jalometalleista välitä, joten hän päätyi kierrätyspuiseen vihkisormukseen. Olemme asuneet pari vuotta Englannissa, jossa kierrätetystä tai muutoin ympäristökestävästä puusta valmistetut vihkisormukset ovat 'ekoihmisten' keskuudessa huippumuotia. Mieheni tilasi tämän sormuksen Scotlannista: http://www.wooden-rings.com/show_product.php?products_id=88 Wood Hutin toimitus oli nopea ja sormus todella upea, paljon kauniimpi kuin kuvassa, alkoi kaduttaa etten tilannut puusormusta myös itselleni. Kalliimpia kivellisiä puusormuksia saa täältä: http://www.ecowoodrings.co.uk (heh, tekisi mieli tilata vaikka häät meni jo)
  3. Alexanterin kadulla Stockmannin lähellä on kultasepän liike josta saa aidosti vanhoja, kultaisia ja hopeisia vintage-koruja. Viimeksi kun itse kävin niin vihkisormuksiakin oli valikoimassa, toki oikean koon löytäminen voi vaatia vähän hyvää onneakin. En muista liikkeen nimeä mutta helppo löytää Alexanaterin kadulta. Lisäksi netistä oikeita vintage-koruja saa verkkokauppa Viktoriaanasta: http://viktoriaana.fi/ Minua ovat aina kiehtoneet esineet joilla on ikää ja tarina.
  4. Liitteenä kuva Tiibetin buddhalaisesta siunaustilaisuudestamme.
  5. Meillä oli buddhalainen avioliitonsiunaus kaksi viikkoa siten, siunauksen antoi tiibetinbuddhalaisen Karma Kaguy -koulukunnan perinteen mukaan munkki/opettaja Lama Rabsang. Hän asuu Iso-Britanniassa, mutta käy Suomessa muutamia kertoja vuodessa. Seuraavan kerran hän on tulossa Suomeen ensi heinäkuussa. Olen itse buddhalainen ja käynyt pari vuotta hänen opetuksissaan. Hän saattaa edellyttää sitä että tuntee siunattavat henkilökohtaisesti ja/tai että toinen on 'virallisesti' buddhalainen. En tiedä, joten asiaa voi kysellä suoraan häneltä: http://www.palpungfinland.org (Helsingin keskus) http://www.palpungoulu.org (Oulun keskus) http://www.palpung.org.uk (Walesin keskus, pääpaikka) Lisäksi suomessa vakituisesti asuva buddhalainen munkki/opettaja löytyy Tiibetin buddhalaiselta Danakosha keskukselta (http://danakosha.fi) ja sieltä voi varmasti kysellä myös avioliiton siunausta. Helsingin Zen-keskuksella (http://www.zazen.fi) oli taannoin jopa vihkilupa, tietääkseni se ei enää ole voimassa (?), mutta avioliiton siunaus voi hyvinkin järjestyä. Eli näistä voit ainakin kysellä, kannattaa toki huomioida että Zen buddhalaisen ja Tiibetin buddhalaisen perinteen mukaiset seremoniat ovat hyvin erilaisia.
  6. Luin aiemmin suosittelun (sinun?) tällä foorumilla ja se myös vaikutti valintaani. Täytyy lisätä vielä Timosesta että kylmät alkupalat olivat tosi herkullisia ja TÄYSIN eri kaliiberia kuin pääruoat joten mitä ilmeisemmin puljussa on joku joka osaa tehdä ruokaa. Ja onhan myös selvää ettei yritys olisi voinut pysyä pystyssä noin kauan jos tuotteiden ja palvelujen taso olisi aina sitä mitä se meidän häissä oli. Ehkä Timoset ovat haalineet itselleen liikaa töitä eivätkä pysty hoitamaan kaikkea kunnolla? Keskittyvät omaan uuteen ravintolaansa eikä yksillä pienillä häilllä ollut mitään väliä? Reklamoin toki Timoselle kirjallisesti heti häiden jälkeen, mutta heidän selityksesä olivat outoja. Mieheni isä ja veli ovat kummatkin asianajajia ja he neuvoivat maksamaan loppulaskusta vain pienen osan. Jos vaatimamme hyvitys ei Timoselle käy niin valitamme kuluttajariitalautakuntaan. Tosin eihän mikään raha korvaa sitä että elämän tärkeimmät juhlat menevät ruokatarjoilun osalta penkin alle.
  7. Reklamoin heti seuraavana päivänä ja pienen riitelyn jälkeen pitopalvelu pyysi anteeksi mutta tarjosi hyvitykseksi vaivaista 100 euroa (!?). Kaikki oli sovittu kirjallisesti ja lähisuvussa on kaksi asianajajaa joten kohtuullisemman rahallisen hyvityksen saaminen varmasti onnistuu. Mutta tosiasiassahan mikään raha ei korvaa sitä että näin ainutkertaisten juhlien ruokapuoli epäonnistuu. Meille hyvä ruoka oli tärkeää kun itsekin tykkäämme ja osaamme kokata. Onneksi moni muu asia häissä meni ihanasti ja aion nyt keskittyä muistelemaan hyviä hetkiä.
  8. Häämme olivat Oulussa ja päädyin pitopavelu Timoseen (http://www.pitopalvelutimonen.fi) lyhyen harkinnan jälkeen.Menuehdotukset kuulostivat ihanilta ja ajattelin että kymmenien vuosien kokemuksella mainostanut pitopalvelu hoitaa homman. Voi apua miten väärässä olinkaan! Pitopalvelun tarjoilijat (2 kpl palkattu 45 hengen tilaisuuteen 6 tunniksi hintaan 37€/tunti) eivät suostuneet keräämään likaisia astioita pöydistä (ei edes sen jälkeen kun kävin henkilökohtaisesti pyytämässä). Sukulaiset ja ystävät joutuivat apuun ja jopa itse roudasin likaisia astioita keittiiöön omissa häissäni. Mikä vielä pahempaa lämmin ruoka oli todella vastemielisen hajuista ja näköistä. Meistä ja ystävistämme näytti siltä kun se olisi seissyt tuntikausia ennen esillepanoa. Lähtökohtaisesti muutakin oli pielessä: menumme "tattimuhennos" tarkoitti kuvottavan limaista ja klimppistä sienikastiketta, jossa ei ollut edes kermaa tai maitoa mukana. Jouduimme heittämään ruokaa laatikkokaupalla roskiin seuraavana päivänä koska vieraille ei ymmärrettävästi maistunut. Moni tunnusti jälkeempäin ettei ollut edes maistanut ruokaa koske se näytti ja haisi niin vastamieliseltä. Itse yritin sisulla syödä vähän. En pitkästytä teitä luettelemalla mitä kaikkea muuta meni pieleen. Esimerkiksi naulakoita ja jälkiruokikulhoja ei toimitettu vaikka siitä oli kirjallisesti sovittu. Illan surulliseksi "kruunuksi" tarjoilijat unohtivat hääpaikan avaimet taskuunsa ja lähtivät. Saimme kiinni heidät puhelimella vasta seuraavana päivänä, sen jälkeen kuin supertunnollinen äitiparkani oli viettänyt yön seurantalon lattialla varmistaakseen että saamme luovutettua tilan seuraaville juhlijoille ajoissa. Tästä epäonnistumisesta opimme seuraavaa: älä tee varausta jos peruutusmaksu on huomattavan suuri. Timonen ilmoitti että peruutusmaksu on 30% kokonaislaskun hinnasta jotta "turhat varaukset jäävät pois". Sitten kun puljun ammattitaidottomuus alkoi paistaa läpi jo ennen häitä (viestintä oli sekavaa ja sopimuksissa ei pysytty) peruuttaminen tuntui liian kalliilta. Tuuditin itseni siihen että kaipa kuitenkin ruokaa osaavat tehdä. Eivät osaanneet. Tiedän että hyvä ruoka oli monelle minun laillani tärkeintä mitä haluaa häävieraille tarjota. Ei kannata olettaa että kaikki pitopalvelut osaavat laittaa ruokaa. Kannattaa kiinnittää huomioita toiminnan ammattitaitoisuuteen viestinnästä alkaen eikä 'hirttää' itseään isoon varausmaksuun ennen kuin on 100% varma siitä että on ammattilaisten kanssa tekemisissä. Suosittelen myös koemaistamista todella lämpistä kaikille! Pitopalvelun valinta ei aina onnistu.
  9. Minä ajattelin juuri näin enkä stressannut isosti pitopalvelun valintannasta. Häämme olivat Oulussa ja päädyin pitopavelu Timoseen (http://www.pitopalvelutimonen.fi) lyhyen harkinnan jälkeen. Menuehdotukset kuulostivat ihanilta ja ajattelin että kymmenien vuosien kokemuksella mainostanut pitopalvelu hoitaa homman. Voi apua, miten väärässä olinkaan! Pitopalvelun tarjoilijat (2 kpl palkattu 45 hengen tilaisuuteen 6 tunniksi hintaan 37€/tunti) eivät suostuneet keräämään likaisia astioita pöydistä (ei edes sen jälkeen kun kävin henkilökohtaisesti pyytämässä). Sukulaiset ja ystävät joutuivat apuun ja jopa itse roudasin likaisia astioita keittiiöön omissa häissäni. Mikä vielä pahempaa lämmin ruoka oli todella vastemielisen hajuista ja näköistä. Meistä ja ystävistämme näytti siltä kun se olisi seissyt tuntikausia ennen esillepanoa. Esimerkiski menumme "tattimuhennos" tarkoitti kuvottavan limaista ja klimppistä sienikastiketta, jossa ei ollut edes kermaa tai maitoa mukana. En pitkästytä teitä kertomalla mitä kaikkea muuta meni pieleen. Mainitsen vielä että illan "kruunuksi" tarjoilijat unohtivat hääpaikan avaimet taskuunsa ja lähtivät. Saimme kiinni heidät puhelimella vasta seuraavana päivänä - ylitunnollinen äitiparkani vietti häiden jälkeisen yön seurantalon lattialla varmistaakseen että saamme luovutettua sen seuraaville juhlijoille ajoissa. Tästä epäonnistumisesta opimme seuraavaa: älä tee varausta jos peruutusmaksu on huomattavan suuri. Timonen ilmoitti että peruutusmaksu on 30% kokonaislaskun hinnasta jotta "turhat varaukset jäävät pois". Sitten kun puljun ammattitaidottomuus alkoi paistaa läpi jo ennen häitä (viestintä oli sekavaa ja sopimuksissa ei pysytty) peruuttaminen tuntui liian kallilta. Tuuditin itseni siihen että kaipa kuitenkin ruokaa osaavat tehdä. Eivät osaanneet. Jouduimme heittämään ruokaa laatikkokaupalla roskiin seuraavana päivänä koska vieraille ei ymmärrettävästi maistunut. Moni kertoi jälkeempäin ettei ollut edes maistanut ruokaa kun se näytti ja haisi siis vastamieliseltä. Itse söin sisulla vähän ja pahaa oli, mutta vatsatautia emme saaneet. Toivon että tämä kauhukertomus ei lisää kenenkään häästressiä. Haluan kuitenkin muistuttaa että kannattaa kiinnittää huomioita toiminnan ammattitaitoisuuteen viestinnästä alkaen eikä 'hirttää' itseään isoon varausmaksuun ennen kuin on varma. Suosittelen myös koemaistamista todella lämpistä kaikille! Pitopalvelun valinta ei aina onnistu.
  10. cirith

    Servetit

    Kankaisia lautasliinoja saa vuokrata täältä, tosi monen värisiä (esim. oranssi, violetti, turkoosi, kaikki pastellisävyt jne). http://www.amoriini.com/fi/SOMISTEVUOKRAAMO/ Hintaan 1€/kpl sisältyy pesu ja silitys. Jos haluaa juuri sen tietyn värin niin varauksen kanssa kannattaa olla hyvin ajoissa liikkeellä. Minä vuokrasin viime tipassa enkä saanut ihan haluaamaani väriä mutta oikein kauniit lautasliinat kuitenkin. Liinat ovat polyesteria joten niistä ei saa ihan samalaisia pystyasennossa olevia taitteluja kun tärkätyistä puuvillaliinoista - materiaali näytti kuitenkin hyvältä ja taittelimme niistä pöydän pinnan tasossa olevat kukat. Kokemustesta suosittelen sekä erinomaisen värivalikoiman että ystävällisen palvelun vuoksi!
  11. Onko FLORENS / Taina Häkkilä tuttu? Luin tämän viestiketjun läpi enkä huomannut mitään kommentia pitopalvelu Florensista (kotipaikka Ii, toimii Oulun alueella, emäntä Taina Häkkilä). Neuvottelemme heidän kanssaan ja halusin kuulla kokemuksia suuntaan tai toiseen. Yt:Katja
×
×
  • Create New...