Pinksu

Morsian
  • Viestit

    73
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Pinksu

  • Taso
    Juniori

Profile Information

  • Gender
    Female

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1143 profiilin katselua
  1. Ahtaus taitaa olla vähän makuasia, mutta sanoisin että tulee kyllä ahdasta 130 vieraan kanssa, vaikka jakaisit kahteen saliin. Yhteen saliin tuo vierasmäärä ei mahdu missään nimessä. Saamani käsityksen mukaan pääsaliin, eli keltaiseen saliin, mahtuu Espoon Kartanon henkilökunnan mukaan noin 70 vierasta. Käytyäni kaason kanssa paikan päällä tutustumussa tiloihin tarkemmin, olemme kyllä molemmat sitä mieltä, ettei sinne mahdu edes 60 henkilöä kovin tilavasti. Tämä asia jäikin nyt huolestuttamaan, vaikka meillä tuleekin vain noin 50 vierasta. Eli tosiaan kokemuksia kaipaillaan, olisiko jo häitänsä Espoon Kartanossa juhlineita paikalla, joilta löytyisi kokemusta?
  2. Pinkkikukka, sain saman tiedon äänentoistolaitteista ja aiomme ehdottomasti hyödyntää heidän laitteitaan. Olen tästä mahdollisuudesta hyvin iloinen, sillä näin säästyy paljolta vaivalta ja myös rahanmenolta tältä osin. Kävin äskettäin paikan päällä tekemässä suunnitelmia ja silmääni pisti pöytien ja tuolien asettelun ahtaus. Jos neljänhengen pöydässä istuu todella neljä siten, että kaksi on aina vierekkäin, ei vierekkäisiä tuoleja saa esim. vedettyä yhtä aikaa pois pöydän alta ja istuminen vaikutti ahtaalta jopa minulle ja kaasolle - kahdelle pienelle naiselle. Miten siis isot miehet voivat mahtua istumaan näin? Onko kenelläkään kokemuksia vieraiden näkökulmasta, oliko ahdasta istua? Tämä mietityttää kovasti, sillä haluan ehdottomasti vieraille mukavat istumapaikat. Nyt siis joudun ehkä kuitenkin jakamaan noin 60 vierasta kahteen saliin, minkä halusin nimenomaan välttää.
  3. Tässä hääjärjestelyiden tohinassa tuli mieleen, että olikos Espoon Kartanossa äänentoistolaitteet omasta takaa ja jos niin minkälaiset, tietääkö täällä joku? Täytynee laittaa heille viestiä asiasta...
  4. Olen samaa mieltä Pinkkikukan kanssa, en kokenut tilaa sokkeloisena vaan perinteisenä kartanona. Mielenkiinnosta kysyisin kuinka monta vierasta teille on Pinkkikukka tulossa? Meillä noin 60 vieraslistalla ja tarkoitus olisi tosiaan kaikkien olla siinä keltaisessa salissa. Vähän tosin mietin vielä, saako sitä keltaisen salin vieressä olevaa "välitilaa" hyödynnettyä vielä ruokailutilana ilman, että siellä istuvat kokisivat olevansa eristyksissä. Jos istumapaikkojen sijoittelusta on kokemuksia tai suunnitelmia, olisi mukava kuulla niistä!
  5. Meilläkin Espoon Kartano varattuna ensi kesäksi, joten olisi todella kiva kuulla tuoreempia kokemuksia ja vaikka ideoita somistuksesta! Myös vinkkauksia Espoon Kartanossa häitään juhlineiden blogeihin otetaan mielellään vastaan
  6. Tietääkö joku kenen valmistajan puku tuo ensimmäinen on? On todella kaunis, olisikohan sitä saatavilla muualta kuin ebaysta järkevästi...?
  7. Kalomeli, kiva kuulla kokemuksistasi! Me tilasimme molemmat kihlat sekä minun vihkin (miehelle ei tule vihkiä) platinasta. Sormuksista tuli todella kauniit, ja olen erittäin tyytyväinen platinaan päätymisestä! Käyttökokemusta ei vielä juuri ole, joten katsotaan muuttuuko mieli ajan kanssa. Uskoisin, että ei. Olen kanssasi samaa mieltä, ettei se naarmuuntuminen haittaa (jos ei tule syviä vekkejä helposti), vaan nimenomaan se värin kuluminen ja epätasaisuus on se mitä halusin välttää valitsemalla platinan.
  8. Minulle tulee myös koholla oleva timantti vihkisormukseen (solitaire-sormus), mutta istutus on neljällä kynnellä eikä niinkään perinteisellä kruunulla (tarkalleen ottaen en edes tiedä, mikä ero on kruunulla ja kynsillä istutetulla timantilla - jos mikään). Tämän sormuksen käytännöllisyydestä en oikeastaan ole enää huolissani keskusteltuani asiasta kultasepän kanssa. Kynsistä tehdään pyöreät ja malliltaan sellaiset, etteivät ne takerru mihinkään. Istutus on myös erittäin kestävä. Sen sijaan tämä kokenut kultaseppä kertoi minulle suoraan, että kihlaksi tilaamani kanavasormus ei tule kestämään päivittäistä käyttöä, vaan kiviä tulee todennäköisesti jossakin välissä irtoamaan (pienikin osuma tms. runkoon aiheuttaa tämän). Kaiken lisäksi sormusta on tämän jälkeen käytännössä mahdotonta korjata, jolloin tilalle täytyisi siis tehdä kokonaan uusi sormus. Kanavasormuksessa timanttien väliin kertyy kuulemma myös likaa (kosteusvoidetta yms.) helposti ja sormusta joutuisi pesemään/liottamaan jatkuvasti. Näin ollen vaihdoin tilauksen kanavasta raeistutukseen ja olin todella kiitollinen, ettei tätä tarvinnut kokea itse kantapään kautta.
  9. Onko täällä monella toiminut tuo rahan toivominen tavalla tai toisella lahjaksi, vai tuliko kuitenkin paljon tavaralahjoja? Toki usein aivan lähimmät perheenjäsenet ja ystävät saattavat joka tapauksessa haluta antaa jotain erityistä, aikaa kestävää häälahjaksi (meillä ainakin näin, mutta haluavat hankkia siis jotakin meidän erikseen toivomaa), mutta noin muita vieraita ajatellen? Entäpä te, joilla oli vaan tilinumero kutsussa, mutta ei sen enempää mainintaa rahalahjatoiveesta, mikä oli lopputulos?
  10. Voisitko laittaa kuvia löytämistäsi kevyistä hunnuista? Itse en ole löytänyt vielä pukuakaan, joten hunnun pohdinta ei ole ihan vielä ajankohtainen. Todennäköisesti haluaisin kuitenkin jonkinlaisen hunnun, mutta tyyli riippunee sitten aika paljon puvusta ja kampauksesta.
  11. Tiedossa on kyllä, ettei platina ole kestävin materiaali, mutta mietityttää nimenomaan miten tämä käytännössä näkyy sormuksessa. Onko kenelläkään laittaa vaikka kuvaa käytetystä platinasormuksesta? Toki juu kultasekoitteet on kestävämpiä juuri seosaineiden vuoksi, mutta itse en innostu valkokullan pinnoituksesta kulumisineen ja uudellen rodinointeineen. Keltakulta taas ei värinä miellytä. Mites onko kokemuksia platinasormuksen huollattamisesta, saako naarmuja tarvittaessa tasoitettua hyvin?
  12. Täälläkin pohditaan avecien kutsumisia tai kutsumatta jättämisiä. Meillä on tulossa suhteellisen pienet häät (n. 60 hlöä jossa laskettuna myös pienet lapset) ja ongelmaksi muodostuu juuri varsinaisten kutsuttujen aikuiset lapset ja heidän avecit. Tilanne on siis se, että ajattelimme kutsua ne aikuiset lapset joiden kanssa olemme edes jotenkin tekemisissä, mutta mitä tehdä heidän avecien kanssa? Aikuisilla lapsilla on ikää siis noin 20 vuotta, ja suurin osa asuu vielä kotona. Heidän seurustelutilanteesta emme tarkemmin tiedä, joten mihin vetää raja? Kun vieraita kaikkiaan on vain noin 60, ja jos tuntemattomia aveceja tulee juhliin noin viisi kappaletta lähinnä biletystarkoituksessa, alkaa se vaikuttaa jo häiden tunnelmaan. Voiko tässä tapauksessa jättää jotenkin hienovaraisesti kutsumatta, ja miten merkitä tämä kutsuihin?
  13. Kyselisin teiltä Sotteron pukuja sovittaneilta/tilanneilta, että mitä materiaalia puvut yleisesti ottaen ovat? Ovatko ne lähtökohtaisesti polyestersatiinia, vai löytyykö myös esim. luonnonmateriaaleja?
  14. Itse ajattelen budjetin juuri ikään kuin hääjuhlapäivän kuluina. Täälläkin yleinen hääbudjetin kommentointi koskee nimenomaan yhteen päivään käytettyä rahamäärää. Näin ollen mielestäni esimerkiksi sormus tai häämatka eivät liity samalla tavalla hääbudjettiin kuin juhlapäivän kulut; sormustahan tulen pitämään sormessani joka päivä häiden jälkeenkin ja häämatkan rinnastan enempi muuhun matkusteluumme kuin itse hääjuhlaan. Hääpuvun lasken itse kuitenkin hääbudjettiin mukaan, koska sen ostan nimenomaan hääpäivää varten. Ennen kaikkea syy omalla kohdallani hääbudjetin ajatteluun näin tulee siitä, että meidän kohdalla tarkoituksiamme palvelee paremmin juhlakulujen tarkastelu (esim. vertailla eri juhlapaikkojen ja pitopalveluiden vaikutusta budjettiin, kun taas sormus on se mikä haluttiin ja sen kustannus on sama kaikissa eri skenaarioissa), ja kukin pitää hääbudjettiaan juuri omien tarpeidensa pohjalta. Näin ollen ymmärrän hyvin kyllä senkin näkökulman, että haluaa tarkastella tarvittavaa rahamäärää kokonaisuutena ja sisällyttää budjettiinsa aivan kaiken. Kukin siis tyylillään! Eri hääbudjettien vertailuun keskenään auttaa onneksi se, jos sisällytetyt kustannukset on eritelty yksityiskohtaisesti.
  15. Platina tuntuu olevan Suomessa vielä harvemmin käytetty sormusmateriaali, mutta ymmärtääkseni se on hyvin kestävä materiaali eikä vaadi esimerkiksi pinnoitusta kuten valkokulta. Olisi kuitenkin mielenkiintoista kuulla käytännön kokemuksia platinasormuksista. Tähän ketjuun saa siis mieluusti kertoa platinasormuksiin liittyviä kokemuksia, pohdintoja, pelkoja, kehuja ja kritisointeja. Oma platinasormukseni on lähdössä vasta tilaukseen, joten en valitettavasti voi aloittaa omilla kokemuksillani. Tässä kuitenkin muutama itseäni askarruttava kysymys keskustelua kirvoittamaan: Oletko huomannut oman platinasormuksesi naarmuuntuvan herkästi tai jopa kolhiintuvan arkikäytössä? Onko sormuksesi väri muuttunut selkeästi ajan myötä? Mitä hyviä puolia olet sormuksessa huomannut, ja miksi sinä valitsit juuri platinan sormuksesi materiaaliksi? Onko timanttien istutus onnistunut/kestänyt hyvin sormuksessasi?