• entries
    2
  • comments
    3
  • views
    12676

Lapselliset vai lapsettomat?

Mimaija

4296 views

Otsikon aihe tuntuu puhuttavan kovasti erilaisilla vauvafoorumeilla ja täälläkin. Kutsuako lapsia häihin vai ei? Meidän häämme ovat ensisijaisesti bileet, siis aikuisten juhlat. Ei, se ei tarkoita sitä, että alkoholi on pääosassa (ei sillä, etteikö sitäkin olisi tarjolla mielin määrin). Musiikki saa soida heti kun hääväkin astuu juhlatilaan, tunnelma on rento ja edestakas kirmaavia lapsia ei tarvitse pohtia. Hassua, että häistään saisi lähes kaikkien mielestä järjestää omannäköiset, mutta lapset pitäisi silti kutsua mitä erilaisemmilla syillä. Tässä muutamia mitä löysin:

- Lasten pitää oppia olemaan juhlissa, ja miten ne oppii jos ei niitä ikinä kutsuta. Hmm, olisko ihan vaikka kotona? Järjestä itse juhlat missä lapsesi voivat harjoitella juhlissaoloa :)

- Jos meidän lapsi ei ole tervetullut, minäkään en tule. No, se on sinun päätöksesi :) Me kutsumme juuri ne ketkä haluamme....

- Me emme saa lapsenvahtia! Hei, voisiko vain toinen teistä tulla, se hääparille läheisempi?

- Meidän lapsi on vasta vauva! No, vauvat on yleensä tervetulleita, koska niille ei tarvitse erikseen järjestää tuoleja/ohjelmaa/syötävää ym....

- Morsian on tosi tyhmä bridezilla, jos ei halua lapsia pilaamaan päivää! Meillä päätös että lapsia ei tule juhliin, oli yhteinen, ei morsiamen ;)

- Mitä sitten jos lapset huutaa kirkossa? No, jos joku väittää että se ei häiritse, valehtelee.

- Hääpari on lastenvihaaja! Meilläkin on yksi lapsi, emme vihaa lapsia. Emme vain halua heitä häihimme...

- Häät ovat koko perheen juhla. Ehkä joskus, ehkä teillä, mutta nämä ovatkin MEIDÄN juhlamme. Joihin myös taloudellisesti paljon satsaamme...

- Tuleehan juhliin hääparin omakin lapsi. Eh, niin...?

No, tämä hieman kärjistettynä. Jos joku haluaa mielensä pahoittaa lasten kutsumatta jättämisestä, niin sille ei mahda mitään. Laskimme huviksemme, montako lasta parhaimmillaan olisi jos kaikki kutsuttaisiin ja kaikki tulisivat. 60 kohdalla luovutimme! Jostain syystä meidän lähipiiri taitaa olla aika sikiävää väkeä. Tuo määrä on jo taloudellisesti iso satsaus, puhumattakaan syöttötuoleista ja itse juhlapaikasta. Tunnelma taas, no sanotaanko että aikuisten juhlat olisivat melko nopeasti tuon määrän kanssa lastenjuhlat!

Ja eikös vanhemmat edes joskus ansaitse vapaapäivän yhdessä? Lapset hoitoon, juhlavermeet päälle ja nauttimaan juhlista :)

p.s. Täydellinen hääpuku on vielä hakusessa. Zazabella -nimisessä liikkeessä voisi tehdä täydellisen puvun (yhdistämällä toisesta puvusta ylä- ja toisesta alaosan). Vielä ajattelin käydä muutamassa paikassa sovittelemassa, aikaakin kun on vielä se 9 kk :gpari:
3 Comments


Oih ihanaa fiilistelyä! Oon ihan samoilla linjoilla, että miksi ne lapset pitää kutsua häihin? Tämä on joku suomalaisten kotkotus, ei tällaista ole esim merten takana Amerikoissa.

Ja eivätkö lapsiperheet voi ottaa päivän heille mini-lomana? Ihanaa kun saa lapset hoitoon ja nauttia ajasta ihan kahdestaan! Niitä hetkiä ei varmaan monessa perheessä usein tule! (?)

Share this comment


Link to comment

samaa mieltä kanssasi! :) meille tosin tulee lapsia, koska haluttiin kavereita omalle tyttärelle. Jos minulla ei olisi lapsia, olisi häämme ehdottomasti ilman lapsia.. Jokainen tekee päivästä/illasta oman näköisensä..

Share this comment


Link to comment

Muutamia vuosia sitten miehen serkku asteli avioon ja heillä oli ehdoton lapsi kielto hääjuhlaan. Miehen siskon tytöllä oli ikää 3kk ja kyselyistä huolimatta vauvaa ei saanut hääjuhlaan viedä. Itse juhlaan kun pääsimme, niin sulhasen veljen lapset oli kuitenkin  hämmentämässä soppaa oikein urakalla :D 

Viimekesänä olimme ystäviemme häissä, jossa he olivat tehneet ratkaisun, että klo: 18 olisi suotavaa, että lapset lähtisivät kotiin. Tämä oli mielestäni hyvä järjestely ja aikuiset pääsivät rentoutumaan hääjuhlan viettoon, kun lapset olivat mummoloissa nukkumassa :D

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now