• entries
    2
  • comments
    3
  • views
    12675

About this blog

Perinteisestä poikkeavat hääjuhlat pääsiäisenä 2013

Entries in this blog

Mimaija

Otsikon aihe tuntuu puhuttavan kovasti erilaisilla vauvafoorumeilla ja täälläkin. Kutsuako lapsia häihin vai ei? Meidän häämme ovat ensisijaisesti bileet, siis aikuisten juhlat. Ei, se ei tarkoita sitä, että alkoholi on pääosassa (ei sillä, etteikö sitäkin olisi tarjolla mielin määrin). Musiikki saa soida heti kun hääväkin astuu juhlatilaan, tunnelma on rento ja edestakas kirmaavia lapsia ei tarvitse pohtia. Hassua, että häistään saisi lähes kaikkien mielestä järjestää omannäköiset, mutta lapset pitäisi silti kutsua mitä erilaisemmilla syillä. Tässä muutamia mitä löysin:

- Lasten pitää oppia olemaan juhlissa, ja miten ne oppii jos ei niitä ikinä kutsuta. Hmm, olisko ihan vaikka kotona? Järjestä itse juhlat missä lapsesi voivat harjoitella juhlissaoloa :)

- Jos meidän lapsi ei ole tervetullut, minäkään en tule. No, se on sinun päätöksesi :) Me kutsumme juuri ne ketkä haluamme....

- Me emme saa lapsenvahtia! Hei, voisiko vain toinen teistä tulla, se hääparille läheisempi?

- Meidän lapsi on vasta vauva! No, vauvat on yleensä tervetulleita, koska niille ei tarvitse erikseen järjestää tuoleja/ohjelmaa/syötävää ym....

- Morsian on tosi tyhmä bridezilla, jos ei halua lapsia pilaamaan päivää! Meillä päätös että lapsia ei tule juhliin, oli yhteinen, ei morsiamen ;)

- Mitä sitten jos lapset huutaa kirkossa? No, jos joku väittää että se ei häiritse, valehtelee.

- Hääpari on lastenvihaaja! Meilläkin on yksi lapsi, emme vihaa lapsia. Emme vain halua heitä häihimme...

- Häät ovat koko perheen juhla. Ehkä joskus, ehkä teillä, mutta nämä ovatkin MEIDÄN juhlamme. Joihin myös taloudellisesti paljon satsaamme...

- Tuleehan juhliin hääparin omakin lapsi. Eh, niin...?

No, tämä hieman kärjistettynä. Jos joku haluaa mielensä pahoittaa lasten kutsumatta jättämisestä, niin sille ei mahda mitään. Laskimme huviksemme, montako lasta parhaimmillaan olisi jos kaikki kutsuttaisiin ja kaikki tulisivat. 60 kohdalla luovutimme! Jostain syystä meidän lähipiiri taitaa olla aika sikiävää väkeä. Tuo määrä on jo taloudellisesti iso satsaus, puhumattakaan syöttötuoleista ja itse juhlapaikasta. Tunnelma taas, no sanotaanko että aikuisten juhlat olisivat melko nopeasti tuon määrän kanssa lastenjuhlat!

Ja eikös vanhemmat edes joskus ansaitse vapaapäivän yhdessä? Lapset hoitoon, juhlavermeet päälle ja nauttimaan juhlista :)

p.s. Täydellinen hääpuku on vielä hakusessa. Zazabella -nimisessä liikkeessä voisi tehdä täydellisen puvun (yhdistämällä toisesta puvusta ylä- ja toisesta alaosan). Vielä ajattelin käydä muutamassa paikassa sovittelemassa, aikaakin kun on vielä se 9 kk :gpari:

Mimaija

Täällä Mimaija, 29 -vuotias kevään 2013 morsian! Monta kertaa on pitänyt aloittaa blogin pitäminen, mutta nyt vasta löytyi aihe josta takuulla riittää kirjoitettavaa, nimittäin häät! Tänne saanen purkaa kaikkea sitä intoa, odotusta ja mahdollista stressiä kuormittamatta kaasoja tai tulevaa sulhasta.

Häistämme lyhyesti: Meille tulee erilaiset häät. No, niinhän kaikki sanoo vai mitä? Väitänpä kuitenkin, että aika moni asia tehdään häissämme eri tavalla kuin monissa muissa. Näissä häissä voi moni mieltänsä pahoittaa mitä erilaisimmista asioista. Tai vaihtoehtoisesti unohtaa kiristelyn ja nauttia! Meidät vihitään Puotilan Kappelissa (joka on kuvista päätellen aivan mielettömän ihana paikka) vain lähimpien läsnäollessa. Tämän jälkeen siirrytään sillä omalla pienellä porukalla syömään, ehkä ravintola Loisteeseen? Suurin osa vieraista menee suoraan juhlapaikalle, Agroksenmäen holvikellariin. He näkevät siellä pienen koosteen vihkimisestä sekä meidän elämästä... Ja sitten tanssitaan ja juhlitaan! Isokin väki saa toki ruokaa, catering tulee Ateriax:ilta ja menuna kreikkalaista salaattia, kana- tai kasvispaellaa sekä 5 leivoksen leivostorni. Ei hääkakkua, ei morsiamen ryöstöä, ei valkoista hääpukua.

Miltä kuulostaa? Unelmahäiltä vai mitä?

Häihimme on siis vielä sellaiset 10 kuukautta aikaa ja moni asia on jo lukkoon lyöty. Tämähän on ihan parasta, tämä suunnittelu! Odotan jo innolla, että pääsen tekemään/tilaamaan kutsukortteja ja säätämään yksityiskohtia!

Ensi viikolla menen sovittelemaan pukuja. Saapas nähdä, käykö kuten ilmeisen monelle -se täydellinen puku löytyykin heti ensimmäisestä paikasta! Melkein toivon että ei, koska haluan kierrellä ja kokeilla monenlaisia pukuja. Tarkkaa kuvaa unelmapuvusta ei ole, mutta se EI ole olkaimeton ja väri saisi olla oranssi...

Otan mielelläni kommentteja vastaan kaikesta mahdollisesta :) Palataan!

- Mimaija -

p.s. Jos joku ihmettelee tuota häidemme ajankohtaa (keskellä pääsiäistä) niin se on vahinko :D Valitsimme päivän heti kihlautumisen jälkeen Kööpenhaminassa, kännykän kalenteria selaillen... 30.3. kuulosti kivalta ;)

blogentry-38342-0-20720000-1337930336_th