Tolkkilan kartano (Kouvola)


Jennaca

Recommended Posts

Kertokaa kaikki mitä tiedätte Elimäen seurakunnan Tolkkilan kartanosta.

Millainen keittiö?

millaiset pöydät ja tuolit?

millainen äänentoisto systeemi- mikrofoonit, cd-soittimet...?

Avain-järjestelyt?

Miten soveltuu juhlapaikaksi?

jne..

Olisi kiva jos jollain löytyisi tietoa ja kuvia kyseisestä paikasta.(myös koristeltuna)

Muokattu: , käyttäjä: Jennaca
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 months later...

Täältä löytyy tietoja ja kuvia myös Tolkkilan kartanosta.

Me vietimme häitämme viime syksynä Tolkkilan kartanossa ja paikka oli aivan ihana. Hirmu suuria häitähän siellä ei voi viettää, mutta kyllä meillä ainakin noin 100 henkeä mahtui ihan hyvin. Ruokailu järjestettiin kartanon salissa ja iltaohjelma pidettiin maneesin puolella (erillisessä, kartanon vieressä sijaitsevassa rakennuksessa). Meille Tolkkilan kartano oli paras vaihtoehto myös siksi, että minun sukulaiseni tulivat kaukaa, ja he pystyivät majoittumaan hääpaikalle.

Keittiö on iso ja hyvä (Itse en sitä käyttänyt, vaan pitopalvelu.). Siellähän pidetään myös rippileirejä, joten isolle porukalle siellä saa tehtyä ruoat, ja yksi tuttavapariskunta teki omiin häihinsä myös ruoat siellä.

Pöytiä on paljon ja valkoiset pöytäliinat löytyy. Tuolit ovat sinisellä kankaalla. Äänentoistolaittee löytyi myös paikanpäältä. Me laitoimme ne maneesin puolelle iltaohjelmaa varten, ja ruokasalin puolella soitimme musiikkia normiradiolla ja tietokoneen kaiuttimilla. Puheensorina kuitenkin peitti musiikin, eikä sitä loppujen lopuksi tarvittukaan. Ystävien häissä ruokailun aikana oli musiikkiohjelmaa (ystävä soitti ruokasalissa olevaa flyygeliä ja välillä joku lauloi.)

Yläkerran aulaan voi tehdä lapsille leikkipaikan.

Maneesiin ei välttämättä saa istumapaikkoja koko porukalle, mutta eipä niitä tuntunut tarvitsevankaan. Ainakin meillä kun sattui niin ihana syysilta, niin porukka oli ulkona (jossa myös juomat ja iltapala tarjoiltiin). Meillä oli pihalla myös teltta sateiden varalta.

Muokattu: , käyttäjä: Herbina
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pihalla kanssa on muistaakseni grillikatos, jossa pystyy myös hengailemaan... Muutaman sadan metrin päässä (luontopolun varrella) on laituri. Ainoana miinuksena itse pidän ko. paikasta yläkerran tapettien jne kunnon. Hieman miinusta seurakunnalle tästä. Itse olen käynyt siellä rippileirini ja toiminut isosena (sekä ollut muissa tapahtumissa), on paikka ollut sopivan kokoinen ja rauhallinen :)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Meidän häitämme juhlitaan tänä kesänä Tolkkilassa ja vuokra on 550€/viikonloppu. Paikkoja pääsee koristelemaan viimeistään perjantaina klo 16 ja sunnuntaina paikat luovutuskuntoon muistaakseni klo 14 mennessä.

Onkos Herbinalla vielä tuoreessa muistissa pöytien lukumäärä? Millaiset äänentoistolaitteet on kyseessä? Miten suosittua teillä oli majoittuminen, kun kyseessähän kuitenkin rippikoulutyylinen majoitus eli kerrossängyt ja useampi sänky per huone ja miten käytännössä toteutitte sitten huonejaon ja laskutuksen? Oliko teltta vuokrattu, minkä hintainen sellaisen vuokra mahtaa olla ja mistä niitä saa vuokrattua? Kiitos jo etukäteen vastauksista :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tässä vastauksia joihinkin kysymyksiin:

Muistatko kuinka paljon pöytiä yhteensä on?

- En muista tarkkaan pöytien lukumäärää mutta kyllä niitä paljon on. Alla olevasta pöytäjärjestyksestä näkee miten meillä oli pöytiä ruokasalissa. Ja tämä on aika lailla maksimimäärä. Vieraita oli siis 97 + me kaksi. Jos flyygelin veisi eteiseen niin sittenhän mahtuisi ehkä vielä ainakin yksi pöytä lisää. Mutta aika maksimi siellä tuo noin sata henkeä on. Loput pöydät vietiin maneesin puolelle, jossa sitten pöydällisiä istumapaikkoja oli ehkä kolmellekymmenelle ja sitten vielä lisäksi seinustalle laitetut tuolit.

poytajarjestys.jpg

Millaiset äänentoistolaitteet on kyseessä?

En nyt osaa tarkemmin sanoa... karaokelaitteet, kaiuttimet, tykki ja kangas. Ne pitää itse sinne asentaa. Ja meillä oli siellä oma läppäri mukana, josta sitten Spotifystä soitettiin omia soittolistoja.

Miten suosittua teillä oli majoittuminen, kun kyseessähän kuitenkin rippikoulutyylinen majoitus eli kerrossängyt ja useampi sänky per huone ja miten käytännössä toteutitte sitten huonejaon ja laskutuksen?

- Meillä oli majoittuminen kyllä tosi suosittua, koska vieraita oli kaukaa niin paljon ja majoittuminen helppoa ja halpaa tuota kautta. Meillä majoittumiseen pyydettiin ilmoittautumaan muunkin ilmoittautumisen yhteydessä ja minä sitten tein huonejaon sen mukaan. Jaoin siis ihmiset niin ettei kenenkään tarvinnut olla ennestään tuntemattomien ihmisten kanssa samassa huoneessa eikä lapsia samoihin huoneisiin kuin niitä jotka valvoo koko yön. Otin tietty myös toiveita vastaan huonejaon suhteen, muttakun kaikki majoituspaikat oli täynnä niin joidenkin vaan oli tyydyttävä siihen mitä annettiin. Ja hääsivuilla oli kyllä tehty selväksi, millaisesta majoituspaikasta on kyse ja laitettu myös hotellivaihtoehdot. Kukaan ei silti tainnut hotellissa yöpyä :)

Oliko teltta vuokrattu, minkä hintainen sellaisen vuokra mahtaa olla ja mistä niitä saa vuokrattua?

Saatiin bestmanin kautta armeijasta. Ei taida sieltä kyllä muuten saada...

Muokattu: , käyttäjä: Herbina
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä oli häät Tolkkilassa 2010 tammikuussa. Meillä oli vajaa 80 vierasta ja tuolle määrälle paikka oli mielestäni sopiva. Muutaman pöydän olisi kyllä saanut vielä sovitettua, mutta halusimme että saliin jää myös tilaa ohjelmia varten. Koska kyseessä oli talvihäät niin meillä ei ollut se sivurakennuksen tila käytössä ollenkaan. Majoitustilat olivat kaikki käytössä ja me teimme niin että otimme itse vastaan ilmoittautumiset ja rahastimme vieraat ja sitten maksoimme yhtenä könttänä paikan vuokran ja majoituksen. Oli mielestämme helpompi noin päin. Lisäksi päätimme että emme edes tarjoa majoitusta ilman aamupalavaihtoehtoa, jotta oli sitten henkilökunnan helpompi toimia kun kaikille kuului se aamupala. Eikä siitä tainnut kukaan edes huonoa tykätä, kun monet tuli pitkästä matkasta ja oli kiva tankata aamiainen ennen kotiin lähtöä.

Tuosta flyygelin roudaamisesta...Jos se nyt on pakko jotenkin sieltä salista roudata niin katsokaa sitten että on riittävästi kantajia. Joku ystävällinen oli sitten raahannut flyygelin väkisin lattiaa pitkin niin että kivilattiassa oli naarmut koko salin pituudelta eteiseen asti. :girl_sad:

Emäntä oli todella joustava ja avulias joka tilanteessa kun hänen kanssaan asioin. Mukava paikka kaiken kaikkiaan. Vastailen mielelläni kysymyksiin, mutta kannatta laittaa yksäriä kun en välttämättä täältä huomaa katsoa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...