Melodia

Jäsen
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

About Melodia

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mekin astelemme ensin avioon pienimuotoisemmin maistraatissa ja sitten seuraavana päivänä kirkon käytävää pitkin. Syynä tähän on se, ettei sulho kuulu kirkkoon (alunperin lapsuuskodin päätös). Tätä nykyä tosin meillä on onnellinen, yhteinen kristillinen pohja elämällämme, vaikkakin nimenomaan juuri ev.lut.kirkkoon liittyminen ei tunnu miehestäni ihan omalta jutulta. Meille uskomme on siis henkilökohtaisesti elämässä hyvin tärkeä positiivinen asia, mutta toki kunnioitamme myös ihmisten erilaisia näkemyksiä. Edelliseen liittyen avioliiton kirkollinen siunaus on allekirjoittaneelle selvästi tärkeämpi asia kuin maistraatin virallinen vihkiminen, vaikkakin maistraatissa asiointi on lainkirjaimen mukaisesti meille välttämätön. Sulho kommentoi takavasemmalta tuon siunaustilaisuuden 'olevan samalla ihan kiva pieni hengellinen tapahtuma'. Syitä lienee siis kovin erilaisia, mutta tällainen täällä - ja muutaman päivän päästä onkin nuo molemmat tiedossa, jännää... Tsemppiä vaan muillekin H-hetken läheisyyttä jännittäville morsmaikuille!
 2. Hei! Kokemuksia Jyväskylän pappien suhtautumisesta kirkkoon kuulumattomaan puoliskoon? Vihille astellaan elokuussa Jyväskylässä, Säynätsalon kirkossa, mutta sulho ei kuulu kirkkoon, vaikkakin uskonasiat ovat nykyään tärkeitä myös hänelle. Liittyminen ei oikein onnistu tähän hätään, kun ei ole esim. kastettu tai käynyt riparia. Joudumme siis virallisesti solmimaan liiton maistraatissa, mutta kirkkovihkiminen on meille molemmille todella tärkeä juttu. Olen kuullut, että jotkut papit kohtelevat töykeästi pareja, joista toinen ei kuulu kirkkoon. :-/ Onko jollakin tässä suhteessa kokemusta JKL:n papeista? Onko mukavia / ikäviä kokemuksia jonkun papin suhtautumisesta ym. tapauksessa? Suostuisiko joku vihkimään ihan normaalisti vihkikaavan mukaan? Olisimme kovasti kiitollisia vinkeistä!
 3. Kysymys OMAN LAHJALISTAN NETTIIN tehneille: Miten olette sen toteuttaneet? Onko teillä lista, josta pystyy varaamaan haluamansa vaihtoehdon, niin ettette sitten saa kahtakymmentä kappaletta jotain tiettyä listalla olevaa kannua? Sehän voi olla aika ongelmallinen, jos ei listalla ole tuollaista varausmahdollisuutta, eli jotain tapaa varata jokin jo ostetuksi. Ja mihin pohjaan olette moisen toteuttaneet, eli löytyisköhän netistä jotain valmiita sivustoja / pohjia, joiden päälle tuollainen olisi kätevä toteuttaa? Meillä on tuo lahja-asia vielä mietinnässä. Tarkoituksena on, että jätettäisiin ihmisille tilaa luovuudelle (esim. omatekemät lahjat olis nekin oikein jees). Listaamme kuitenkin myös joitakin toiveitamme, niille jotka haluaisivat hieman osviittaa. Rahan pyytäminen kuulostaa kieltämättä myös kätevältä, mutta ainakin toistaiseksi se tuntuu ajatuksena vähän vieraalta. Yks vaihtoehto olis juuri tuo nettilista, jos sen saisi kätsysti toteutettua - ja vanhempia ihmisiä varten vois sitten palkata välikädeksi jonkun puhelimen päästä tavoitettavan nuoremman polven edustajan. Tällaisia keskeneräisiä pohdintoja tällä hetkellä. Pitääpi vielä kypsytellä ja jutustella puoliskon kanssa.
 4. Kiitos infosta Dubyamoa! Pitääpä hieman katsastella tuota mainitsemaasi uutta halpalentoyhtiötä. Tässä samalla kiinnostuneille uudemman kerran linkki Air Asia X:stä kertovaan artikkeliin: http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/6233295.stm). Jos vaan maltetaan odotella niin tuo ed.mainittu voisi olla ihan hyvä vaihtoehto. Alkaa kyllä jo pikkuhiljaa polttelemaan se matkan varaaminenkin...mutta ei tämä matkakuume taida _vielä_ ihan hengenvaarallisissa lukemissa olla! Toivottavasti teidän lennonvarausasiat järkkäytyy hyvin Nappula!
 5. Harmin paikka tuo Finnairin ylläritemppu. Mekin kun olemme jo aikalailla innoissamme suunnitelleet nimenomaan Malesiaa, ja Finnairin lennot olivat varsin edullisia... Pitääpä vielä hiukkasen laskeskella budjettia siis, ehkä jopa miettiä millainen Thaimaa olisi vaihtoehtona... Vai ovatko muut sattumalta tehneet jotain vähän edullisempia lentolöytöjä Malesiaan? Omia havaintojani kertoillakseni olen jo katsastellut läpi aika monenmoisia hakupalveluita. Jopa Ryanairilla Tampereelta Frankfurttiin, ja sieltä eteenpäin on käväissyt kokeilulistalla (verojen jälkeen en havainnut edellisestä varsinaista hyötyä)... Hyvin voi tietty olla että jotain on silti jäänyt missatuksi. Tällä hetkellä halvimmat löytämäni (ajakohdalle elo-syyskuun 2007 vaihde) taisivat löytyä vertaa.fi:n kautta: - Helsinki - Kuala Lumpur: n. 950€ / hlö - Helsinki - Langkawi: n. 1070€ / hlö. Jep. Budjetti pohdinnassa. ...mutta ihana häämatka suunnitelmissa siitä huolimatta.