Jump to content
Naimisiin.info

kijoma

Rouva
  • Viestit

    49
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

kijoma's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

  1. kijoma

    Sri Lanka/Malediivit

    Mäkin silloin luin ja kuulin juttuja noista ötököistä, mutta me ei törmätty tavallisia hyttysiä kummempiin ötöihin. Helpotus! Ehkäpä sivuutan koko aiheen!
  2. kijoma

    Sri Lanka/Malediivit

    Rayelle, suurkiitos kuvista! Pitelemme tällä hetkellä tarjousta käsissämme 10 pv:n matkasta kyseiselle saarelle (water villa)...pitäis päättää mitä tehdä! Luin tripadvisorista kommentteja kiusallisista ja terveydellekin haitallisista sand flieist´tä. Törmäsitkö kyseisiin örmyihin siellä ollessasi? Jengille on noussut kunnon paiseita (tarkotan paiseella PAISETTA en näppylää vaikka ovat käyttäneet DEEtiä ja osa on kommentoinut ongelman olleen todellinen. Toki hei muutkin jotka tietävät asiasta, kommentteja Kiitos vastauksesta!
  3. kijoma

    Meksiko

    Heinäkuun alussa uskaltaa vielä matkata tosin hurrikaaniriski on olemassa. Elokuussa en enää suosittele matkustamaan. Hurrikaanikausi tuo pilvisyyttä tullessaan - lämpöä toki riittää! Olimme heinäkuun lopussa ja sää oli loistava (hyvää säkää) eikä hotellissakaan ollut tungosta siinä määrin mitä maaliskuussa oli. Hauskaa matkaa - loistavan matkakohteen olette valinneet!!!!
  4. Hei kaikki! Kauan teillä on mennyt aikaa kun olette saaneet hääkuvanne valokuvaajalta: hääjuhlasta otetut sekä hääpotretit? Siinä muodossa, että olette päässeet tilaamaan kiitoskorttejanne yms. Meillä oli miljöökuvaus sekä kuvaaja kirkossa+häissä. Tuntuu venyvän mielestämme liian pitkäksi aika ja siksi päätin ryhtyä tiedustelemaan miten muilla asia on mennyt. Voihan olla, että olemme vaan liian hätäisiä Kiitoksia kovasti!
  5. Moi! Mitä olette/aiotte hommata bändille taukotilaan virvokkeiden lisäksi? Ideat vähissä - kiva olisi jotain hommata
  6. Kotkan poikii ilman siipii ;D ;D ;D Olen kotoisin Kotkasta enkä voinut vastustaa
  7. kijoma

    Hääauton koristelu

    Vähän samaa pohdittiin ;D
  8. Kirkkonummelle ei ole pitkä matka Espoosta ja sieltä löytyy mm. Runhälla sekä useita muita vanhempia entisiä kouluja. Saa viedä itse sapuskat ja salit ovat kivan kokoisia. Osa on jopa kiitettävässä kunnossakin! Katso kirkkonummen sivuilta
  9. Mauritiukselle 2 viikoksi koska emme ole sielä vielä käyneet! Ja tuntuu mukavalta ajatukselta reissata välillä paikkaan jossa ei ole älytöntä aikaeroa!
  10. kijoma

    Hääauton koristelu

    Kiralove, meille tulee samanlainen auto Miten olet ajatellut koristella takaosan? :-? Ajattelimme etuosaan vetää satiininauhaa "ritiläosasta" sivupeileihin. Testattiin yhdet imukupit jo konepellillä (anttilasta) eivätkä pysyneet edes ilman koristetta..... :-/ joten hylkäsimme idean. :-/ Pah!
  11. Vain mielikuvitus ja vieraitten allergiat rajana Itse tykkään käyttää banaania ja mansikkaa. Usein laitan päälle mansikoita ja viimeisen silauksen vielä ripottelemalla tomusokeria Myös esim persikkasiivuilla saa kauniin pinnan kun vähän "mallailee" Kysele ihmeessä lisäohjeistusta jos tarvitset. Kokeile juu ihmeessä ainakin kerran ennen h-hetkeä (joka taitaa muutes olla meidän kanssa samana päivänä ) Eli ei muuta kuin onnea vaan!!! Muutes, kerran tein kakun sisälmyksen vaahdotetusta soijakastikkeesta ja siihen sekoitin pakastemarjapyrettä, reilusti liivatetta ja tätä sellainen sentin - kahden sentin kerros kakun väliin ja kunnon hyydytys kaapissa kakkuvuoassa. Oli kauniin näköinen leikattaessa.
  12. Tässäpä tämä Kannattaa tehdä koekakku ennen häitä. Kakku on vähän "leipämäinen" - kuuluu asiaan Tämän saa halkaistua kerran (26 cm vuoka). Munaton, maidoton ja luontaisesti gluteeniton kakku 4 dl maidotonta luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper) 1,5 dl sokeria 2 tl leivinjauhetta 2 dl ananasmehua (tai muuta sallittua mehua) 1 dl maidotonta margariinia tai juoksevaa maidotonta marg (esim sunnuntain laktoositon) -Kuivat aineet keskenään - mehu ja rasva - sekoita tasaiseksi -kaada maidottomalla margariinilla voideltuun kakkuvuokaan (halk 22-26 cm) -kypsennä 180 ast n. 25 min (26 cm) riippuen vuoan halkaisijasta. 5 min pitempään kun halkaisija 24cm, 40-50 min kun halkaisija 22cm. -anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä Kostutus laimennetulla ananasmehulla (tai muu sallittu mehu), kostuta myös päällimmäinen kerros Väliin: 2 prk bonaa tai muuta sallittua hilloa 2-3 banaania 3 dl kookosmaitoa tai soijamaitoa (itse käytän vispautuvaa soijakermaa) 3 liivatelehteä -liivatteet sulatettuina kookosmaitoon -kakun puolikkaalle hillo/bona ja banaaniviipaleet sekä päälle kookosmaito (jos useampi kerros niin jaa täytteen kerrosmäärällä) -päällikerros paikalleen ja jääkaappiin hytymään ja mehevöitymään muutamaksi tunniksi Pinnalle: soijavaniljakastiketta 1-2 prk (2-4 liivatetta) vadelmia, ananasta, persikkaa, mansikoita...sopivuuden mukaan -Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, jos löysää, lisää sulatetut liivatteet, levitä kakun päälle ja reunoille -koristele sopivilla hedelmillä, marjoilla Voit myös lisätä maidotonta kaakaojauhetta pohjan ohjeeseen (tällöin hieman vähemmän jauhoja) niin saat suklaisen kakun. Onnea yritykselle Ja kysele vaan jos tarvitset tarkennusta! Muista, että tämä ei käyttäydy missään vaiheessa kuin normaali kakku
  13. Joo työlästä se on :-/ Mutta tehän voitte tehdä kakun hylatuotteilla tai laktoosittomilla (kermavaahto ei niin kuohkea mutta toimii kyllä )? Jos laktoosi-int. kärsivä sietää sitä? :)Sekä käytätte kaikissa ruuissa hyla tai laktoosittomia tuotteita. Keliaakikoille löytyy kaupasta pakastealtaasta Moilasen valmiita kakkuja joissa on munaa mutta ei maitoa (sopisi siis laktoosi-intillekin) Löytyy vaaleakakku sekä suklainen. Ne on helppo halkaista ja täyttää kuten haluaa. Ovat myös hyviä ilman täytettä. Mm. mokkapalapinnalla suklaakakusta tulee herkkua. Ja kun täytteenkin tekee laktoosittomaksi niin sopii kaikille keliaakikoille (myös sille laktoosi-intille!). Munaton ja maidoton leivonnainen kannattaisi varmaan ottaa konditoriasta niin pääsee helpommalla? Maitotuotteitten korvaaminen soija/kauratuotteilla onnistuu kyllä mutta vaatii vähän paneutumista. Itse tarjoan ystävälleni jolla on keliakia, munat ja maitoallergia itse tehtyä juustokakkua jossa olen käyttänyt pehmeää tofua täytteenä Yksi vaihtoehto on, että teet munattoman, maidottoman ja gluteenittoman vaalean kakun (minulla on toimiva ohje) jonka väliin sivelet kaikille sopivaa hilloa ja pinnalle marjoja ja kiillesokeria. Tulee ihan kaunis vähällä vaivalla. ;D
  14. Moi! Kehoittaisin katsomaan keliakialiiton sekä allergialiiton sivuilta. www.keliakia.org www.allergia.com Googlettamalla löydät myös hyviä ohjeita! Pieni vinkki: jos joku on vain maitoallerginen niin tehkää hänelle omat maidottomat sapuskat. Toki helpommalla pääsee jos kaikki on yhdistetty esim. yhteen kakkuun MUTTA itse olen muna-vilja-allerginen enkä laittaisi laadullisista syistä muita syömään munatonta ja viljatonta Trust me! Jos annat vähän vinkkiä millaisia reseptejä etsit niin voin jokusen laittaa vaikkapa privana.
  15. Käytiin eilen Träskändässa ja täytyy sanoa, että mahtava paikka. Kiitos vinkistä! Sieltä löytää taatusti sopivan valoisuuden. Meri ei ole se avainsana mutta jos se pilkottaa niin emme pahastu
×
×
  • Create New...