Ronja

Aktiivijäsen
 • Content count

  21
 • Joined

 • Last visited

About Ronja

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mun sisko opiskelee valokuvausta ja on ollut aika monissa häissä kuvaamassa. Kuvat, joita hän on ottanut (mm. meidän häissämme ), ovat kertakaikkiaan ihania. Kulut tavallisiin paperikuviin ovat koko päivän kuvaukselle (pelkkiin tarvikekuluihin) n. 100-200 euroa, digikuvat saa tietysti "ilmaiseksi". Siskoni lopetti kuvaamisen reilu vuosi sitten kun sai tarpeekseen bridezilloista ;D, kuvauspalkka oli aina tosi pieni ja kuluja hirviteltiin viimeseen asti... Mutta siis mikset uskaltaisi? Tosin mun mielestä Kuopiossa ei ole valokuvauspuolta tuolla Muotoiluakatemiassa? Voin olla ihan väärässäkin kyllä :...
 2. Ei ole! Tai voi se olla, mutta me emme olisi missään nimessä yhteislaulua halunneet. Jos lauluihmisiä on paljon paikalla ja sopii ohjelmaan, niin mikä ettei, itse en hirveästi yhteislauluista tykkää missään tilaisuudessa, paitsi ehkä joulukirkossa. :-/ Pysykää siis päätöksessänne!
 3. Ystäväni kertoi häittensä jälkeen jekuista, joita heille oli tehty, ja ei kyllä kuulostanut kivalta: perinteiset herätyskellot oli kätketty, sanomalehdillä täytetty koko vessa, jotain oksia sängyllä jne... Onnetonta oli se, että ystäväni vietti häyönsä mökissä 50 km:n päässä juhlapaikasta, ja heillä oli jäänyt mökin avain juhlapaikalle illalla; nukkumaan pääsivät vasta viiden aikaan hirveän eestaasajelun jälkeen (jolloin ne oksat eivät oikeasti enää naurattaneet) ja kun herätyskellot olivat alkaneet soimaan, oli ystävältä päässyt itku... :-[ Ei semmoinen hääyö ole mukava. Itse vietimme yön Vanajanlinnassa paikan parhaassa sviitissä, söimme mansikoita ja kermavaahtoa, joimme kuoharia, "nukuimme" pylvässängyssä jnejne... Semmoista se olla pitää!! Jos haluaa jollakin hääparin yllättää, niin miksei vaikka sillä perinteisellä hääyökorilla, josta sitten voivi löytyä jotain tuhmaa tai hauskaakin, jos semmoista väkisin haluaa yöhän sisällyttää :-/
 4. Uskaltaa udella! Vieraita oli 176 ja rahaa saimme alle 200 euroa. Tästä voi päätellä, että raha ei ollut toivomuslistalla: sitä kannattaa siis oikeasti toivoa, jos vaikka suunnittelee häämatkaa rahoilla... Me toivoimme kaikkea itsetehtyä ja lisäksi meillä oli lahjalista niille, jotka halusivat ostaa jotain "varmasti tarpeellista". Saimme kertakaikkisen ihania lahjoja... Oon käsittänyt, että semmoset 20 euroa per nenä on kohtullinen rahalahja, tietysti kaikki kutsutut eivät todennäköisesti kuitenkaan tuo rahaa ja monet isommat perheet ja porukat antavat ehkä vähemmän per henkilö. Ja taas läheiset sukulaiset jne. saattavat tuoda vähän enemmän... Mutta siitä voi ehkä jotain arviota vetää, jos rahaa toivoo... Ja täytyyhän sitä häämatkalle päästä!!
 5. Vastasi, ja enemmänkin. On se kuitenkin niin, että hyvä suunnittelu vähentää stressiä tosi paljon sitten varsinaisena juhlapäivänä, ja pääsee todella nauttimaan omasta kullasta ja juhlahumusta!
 6. Olen ollut Goalla Intian reppureissaajana, kannattaa hakeutua hiljaisille rannoille... Me majoituimme kookospalmuihin rakennettuihin kaislamajoihin, joissa ainoa "huonekalu" oli patja lattialla ja sen päällä hyttyverkko... Omalla tavallaan aika romanttistakin (tietysti sopii vain, jos kestää ilman omaa vessaa/vessaa ollenkaan ;D)... Goa alkaa olla jo aika täyteen rakennettu hotellikyliä, joten omaleimaisuutta tai aitoa Intiaa monista paikoista voi olla vaikea löytää... Valitkaa siis kohde tarkasti, ehkäpä esitteiden ulkopuolelta... Lonely planet auttaa!
 7. Meillä oli parikymmentä kaikenikäistä lasta häissä, eikä haitannut yhtään!! Kirkossa olivat (tarpeeksi) hiljaa, juhlissa aikusiten möly oli niin suurta, ettei lasten aikaansaama meteli ollut mitään siihen verrattuna ;D Kutsumisvaiheessa varmaankin jo tietää, millaiset häät aikoo pitää, ja sen mukaan kannattaa lapsetkin kutsua... Meillä oli häät maalla, ja pihalla pelejä lapsille. Hienot ravintolahäät kannattanee pitää aikuisväelle, kaikki aikuiset varmasti ymmärtävät, miksi pieniä ei ole kutsuttu jos jo kutsussa antaa vinkkiä tilaisuuden luonteesta (ja varmaankin mieluummin tulevatkin ilman jälkikasvua?)
 8. Minä annoin x-boxin ja 2 ohjainta. Puoli vuotta jälkikäteen sanottuna: olin täysin hullu ;D ;D :
 9. Kaverin talvihäissä päätettiin kuvat ottaa ulkona, kun ko. paikkakunnalla (tai 100 km säteellä) ei kunnollista studiota ollut, ja sisätiloistakaan ei kivoja tiloja oikein löytynyt. Hääkuvissa on 2 ihanan punaista nenää, kun pakkasta oli hääpäivänä melkein 30 astetta!! (Otettiin niitä kuvia sit sisälläkin tietty!!)
 10. Meidän ihanin lahja oli kaverin tekemä metrin korkea hiilityötaulu. Aivan ihana. Ja serkun tekemä taulu: hän oli herännyt hääpäivämme aamuna (klo 2.30 ;D) ottamaan polaroidkuvia auringonnoususta ja tehnyt nistä taulun...
 11. Meillä oli illalla kuohuviinipullo, mansikoita, shampanjalla maustettua kermavaahtoa, pientä iltapalaa, aamulla aamiaisen huoneeseen tarjoilu. Hinta oli 150 euroa / 2 huoneen sviitti/ luovutus klo 14.
 12. Ei tullut meille, ei olis oikein sopinut muihin kuvioihin, ja järjestelemistä oli muutenkin tarpeeksi.. ;D
 13. Riippuu kanttorista (ja hiukan myös seurakunnasta ja papista)!! Biisin opettelu ei ole ihan helppo homma, ja vaatii kokeneeltakin kanttorilta muutaman hetken Joku ihan tuntematon juttu ei varmasti onnistu, jos teillä ei ole nuotteja.. Jos taas nuotit ovat olemassa, saattaa jollakin kanttorilla olla intoa opetella uusi biisi ohjelmistoonsa Kaikki seurakunnat eivät hyväksy esim näitä Star wars ym. elokuvamusiikkeja soitettaviksi vaikka kanttori niihin alkaisikin, siis kannattaa kysyä ajoissa sekin. Niin, ja kaikki ei kuulosta hyvältä uruilla soitettuna, sekin kannattaa huomioida!! Ottakaa yhteyttä kanttoriinne rohkeasti, hän osannee kertoa enemmän!
 14. Mun kimppu maksoi n. 70 euroa, hiukan vaikea sanoa kun kukkakaupasta tuli sellainen könttäsumma kaikelle. Siinä oli paljon erilaisia valkoisia kukkia (ruusu, eustoma, neilikka, ruusuleinikki ja jotain minkä nimeä en tiedä), ei yhtään vihreää vaan sellainen tiivis valkoinen pyöreä kimppu, Oli tosi kaunis!!
 15. Minusta 50 euroa on hirveän vähän kenelle tahansa suomalaiselle (mikä tuloluokka vain) annettavaksi oman lapsen avioitumisessa (jota ei tapahdu joka vuosi), ja sillä siisti. Kaverin lahjaan voi laittaa vaikka vain 10 euroa, jos rahat on loppu ja käyttää vähän mielikuvistusta, mutta omalle lapselle 50 ekua??! Me emme saaneet vanhemmiltamme mitään lahjoja: he maksoivat puoliksi juhlapaikan laskun, joka oli n. 5000 euroa (ja me itse muut kulut). Kaikilla ei tällaiseen tietysti ole varaa, mutta ainahan voi vaikka ostaa lahjakortin "romanttiselle" ruotsinristeilylle tai tehdä jotain itse.. 300 mk rahaa kuoressa tuntuu minusta hirmu ajattelemattomalta. Ymmärrän tuohtumuksen, mutta ainahan voi kostaa jouluna.. ;D