Ronja

Aktiivijäsen
 • Content count

  21
 • Joined

 • Last visited

About Ronja

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mun sisko opiskelee valokuvausta ja on ollut aika monissa häissä kuvaamassa. Kuvat, joita hän on ottanut (mm. meidän häissämme ), ovat kertakaikkiaan ihania. Kulut tavallisiin paperikuviin ovat koko päivän kuvaukselle (pelkkiin tarvikekuluihin) n. 100-200 euroa, digikuvat saa tietysti "ilmaiseksi". Siskoni lopetti kuvaamisen reilu vuosi sitten kun sai tarpeekseen bridezilloista ;D, kuvauspalkka oli aina tosi pieni ja kuluja hirviteltiin viimeseen asti... Mutta siis mikset uskaltaisi? Tosin mun mielestä Kuopiossa ei ole valokuvauspuolta tuolla Muotoiluakatemiassa? Voin olla ihan väärässäkin kyllä :...
 2. Ei ole! Tai voi se olla, mutta me emme olisi missään nimessä yhteislaulua halunneet. Jos lauluihmisiä on paljon paikalla ja sopii ohjelmaan, niin mikä ettei, itse en hirveästi yhteislauluista tykkää missään tilaisuudessa, paitsi ehkä joulukirkossa. :-/ Pysykää siis päätöksessänne!
 3. Meillä oli parikymmentä kaikenikäistä lasta häissä, eikä haitannut yhtään!! Kirkossa olivat (tarpeeksi) hiljaa, juhlissa aikusiten möly oli niin suurta, ettei lasten aikaansaama meteli ollut mitään siihen verrattuna ;D Kutsumisvaiheessa varmaankin jo tietää, millaiset häät aikoo pitää, ja sen mukaan kannattaa lapsetkin kutsua... Meillä oli häät maalla, ja pihalla pelejä lapsille. Hienot ravintolahäät kannattanee pitää aikuisväelle, kaikki aikuiset varmasti ymmärtävät, miksi pieniä ei ole kutsuttu jos jo kutsussa antaa vinkkiä tilaisuuden luonteesta (ja varmaankin mieluummin tulevatkin ilman jälkikasvua?)
 4. Minä annoin x-boxin ja 2 ohjainta. Puoli vuotta jälkikäteen sanottuna: olin täysin hullu ;D ;D :
 5. Kaverin talvihäissä päätettiin kuvat ottaa ulkona, kun ko. paikkakunnalla (tai 100 km säteellä) ei kunnollista studiota ollut, ja sisätiloistakaan ei kivoja tiloja oikein löytynyt. Hääkuvissa on 2 ihanan punaista nenää, kun pakkasta oli hääpäivänä melkein 30 astetta!! (Otettiin niitä kuvia sit sisälläkin tietty!!)
 6. Meidän ihanin lahja oli kaverin tekemä metrin korkea hiilityötaulu. Aivan ihana. Ja serkun tekemä taulu: hän oli herännyt hääpäivämme aamuna (klo 2.30 ;D) ottamaan polaroidkuvia auringonnoususta ja tehnyt nistä taulun...
 7. Ei tullut meille, ei olis oikein sopinut muihin kuvioihin, ja järjestelemistä oli muutenkin tarpeeksi.. ;D
 8. Riippuu kanttorista (ja hiukan myös seurakunnasta ja papista)!! Biisin opettelu ei ole ihan helppo homma, ja vaatii kokeneeltakin kanttorilta muutaman hetken Joku ihan tuntematon juttu ei varmasti onnistu, jos teillä ei ole nuotteja.. Jos taas nuotit ovat olemassa, saattaa jollakin kanttorilla olla intoa opetella uusi biisi ohjelmistoonsa Kaikki seurakunnat eivät hyväksy esim näitä Star wars ym. elokuvamusiikkeja soitettaviksi vaikka kanttori niihin alkaisikin, siis kannattaa kysyä ajoissa sekin. Niin, ja kaikki ei kuulosta hyvältä uruilla soitettuna, sekin kannattaa huomioida!! Ottakaa yhteyttä kanttoriinne rohkeasti, hän osannee kertoa enemmän!
 9. Mun kimppu maksoi n. 70 euroa, hiukan vaikea sanoa kun kukkakaupasta tuli sellainen könttäsumma kaikelle. Siinä oli paljon erilaisia valkoisia kukkia (ruusu, eustoma, neilikka, ruusuleinikki ja jotain minkä nimeä en tiedä), ei yhtään vihreää vaan sellainen tiivis valkoinen pyöreä kimppu, Oli tosi kaunis!!
 10. Minusta 50 euroa on hirveän vähän kenelle tahansa suomalaiselle (mikä tuloluokka vain) annettavaksi oman lapsen avioitumisessa (jota ei tapahdu joka vuosi), ja sillä siisti. Kaverin lahjaan voi laittaa vaikka vain 10 euroa, jos rahat on loppu ja käyttää vähän mielikuvistusta, mutta omalle lapselle 50 ekua??! Me emme saaneet vanhemmiltamme mitään lahjoja: he maksoivat puoliksi juhlapaikan laskun, joka oli n. 5000 euroa (ja me itse muut kulut). Kaikilla ei tällaiseen tietysti ole varaa, mutta ainahan voi vaikka ostaa lahjakortin "romanttiselle" ruotsinristeilylle tai tehdä jotain itse.. 300 mk rahaa kuoressa tuntuu minusta hirmu ajattelemattomalta. Ymmärrän tuohtumuksen, mutta ainahan voi kostaa jouluna.. ;D
 11. Mun kampaaja taas oli varannut mulle 4-5 tuntia aikaa hiusten monivärivärjäykseen ja koekampaukseen: sovimme etukäteen, että koekampauksessa kokeillaan eri juttuja ja tehdään niin monta kampausta, että oikeanlainen löytyy (löytyi, ja oli hääpäivänä tosi nätti!). Koekampaus sinällään tehtiin ihan rullapohjaan huolella, muta koristeita siihen ei laitettu eikä Ihan yhtä paljoa pinnejä kuin lopulliseen .. ;D
 12. Päätin lopulta muutamaa päivää ennen häitä kampauksesta: minulla oli niskassa suuri, löysästi sidottu, loivasti kiharainen nuttura, jonka päällä oli krysanteemeistä ja harsokukasta tehty koriste. Edestä hiukset aavistuksen sivujakauksella ja muutama suortuva kasvoja kehystämässä. Hieno tuli!
 13. ihan ehdottomasti kannattaa käydä Jukka Räsäsen pajassa (kauheaa muistinkohan nimen oikein )!! Se sijaitsee Turun kultasepän takana, käynti sisäpihalta suoraan työpajaan. Hyvä tyyppi, hienoja, omalaatuisia töitä ja ideoita. On kylläkin lomalla vappuun asti..
 14. Vanhemmat kutsuvat ja äiskä ottaa vastaan ilmoittautumiset ja ruokavaliot puhelimitse ja sähköpostitse ja pitää yllä lahjalistaa (raukka.. kutsulistalla on nyt 220 nimeä.. :-/). Keskitämme ilmoittautumiset, niin ei tule sekaannuksia (siis kaikki muut suvuistamme vain sotkisivat koko homman ;D)
 15. Tosi hyviä säästövinkkejä tässä onkin jo tullut, mutta mikäli suvusta/töistä/kavereista ei löydy kampaajia, muusikoita, valokuvaajia ja kondiittoreita/kokkeja, niin kannattaa ottaa yhteyttä alan oppilaitoksiin -Ruoat voi saada hyvinkin edullisesti ammattikouluista tarjoilun kanssa, jos pitää häät kouluaikana (=ei kesällä). -Musiikkikouluista kandee kysyä bändiä: melkein joka opinahjolla on joku bändilinja!!! -Valokuvaajaksi minulle tulee siskoni, joka opiskeli vielä hetken aikaa sitten alaa, ja usein jutteli, että kavereilla on rahanpuutetta.. -Ammattikoulujen kampaamoissa tehdään myös hääkampauksia harjoituskampauksen kanssa aika paljon halvemmalla kuin "oikeissa" kampaamoissa! .. ja veikkaan että laatu ei näistäkään säästövinkeistä kärsisi, päinvastoin!