Jump to content
Naimisiin.info

linnaeaborealis

Rouva
  • Viestit

    36
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän linnaeaborealis kaikki viestit

  1. En tiedä onko tässä mitään uutta, mutta laitan kuvan meidän vihkipaikasta kesältä 07. Toivottavasti näistä on apua ja ideoita jollekkin.
  2. Ihan tätä lukiessa tulee vuoden takaiset aatokset mieleen, kun itse suunnittelin meidän puutarhahäitä. Meidät vihittiin pienen lammen laiturilla juhlapaikan pihapiirissä. Häämarssi ja yksi toinen kappale toimituksen aikana soitettiin viululla. Laiturille oli rakennettu alttari (tv taso peitettynä valkealla liinalla) jota koristi pari venetsialyhtyä, kukka-asetelma luonnon kukista sekä valkea liina johon oli kirjailtu kultainen risti. Me emme varautuneet sateenvaralta mitenkään. Ehkä jos hääaamuna olisi sää näyttänyt kurjalta, niin vihkiminen olisi suoritettu juhlateltoissa, jotka olivat kahvittelua varten. Joku kyseli vihkipaikan koristelusta. Näin aiheesta sanotaan kirkon nettisivuilla (www.evl.fi ): "Paikan valinnassa on otettava huomioon toimituksen jumalanpalvelusluonne ja kirkollisen vihkimisen erityislaatu. Jos vihkipari haluaa, paikalle voidaan rakentaa valkoisella liinalla verhoiltu alttari, jota koristavat kynttilät, kukat ja krusifiksi. Alttarin eteen on voidaan järjestää myös polvistumismahdollisuus samaan tapaan kuin kirkossa. Juhlapaikan koristelussa on hyvä ottaa huomioon toimituksen liturginen väri eli valkoinen." Ihania suunnitteluhetkiä teille kaikille! Ulkona vihkimisessä on oma tunnelmansa, vieraatkin tykkäsivät ja saimme paljon positiivista palautetta.
  3. linnaeaborealis

    Mökkihäät

    Omat häät ovat jo takana, mutta haluan toivottaa sinulle onnea ja voimia suunnitteluun! Mökkihäät on loistava ja toteutuskelpoinen idea. :-X Meidät vihittiin pienen lammen rannalla viime kesänä. Tai siis tarkemmin laiturilla, jonne rakensimme alttarin. Hääjuhlaa vietimme lammen lähellä olevan talon pihapiirissä. Lahjapöytä ja vieraskirja olivat talossa, mutta tarjoilut ja ohjelma oli pihalla. Vuokrasimme kaksi isoa juhlatelttaa pihaan, jotka koristeltiin koivuilla ja luonnonkukilla. Saimme vuokrattua myös telttoihin sopivat pöydät ja penkit. Häävalssin tanssimme, ja musiikki soitettiin tietokoneelta aitan rapulla olevien kaijuttimien välityksellä. Teemavärinä oli vihreä. Päivä oli onnistunut ja saimme pajon positiivista palautetta. Juhlat jatkuivat aamun pikkutunneille asti, ja saunakin lämmitettiin jossain vaiheessa. Vieraille tarjottiin yöpymismahdollisuus, mutta vain harva jäi yöksi. Moni kun asui suht lähellä juhlapaikkaa. Uskon että saatte luotua lämminhenkisen ja oman näköisenne hääjuhlan
  4. linnaeaborealis

    Häätöppäyksiä?

    Jotain pieniä mokia sattui, muttei onneksi mitään vakavaa... Kampaajalla ja meikissä aika venähti suunniteltua kauemmin. Viralliset hääkuvat otettiin supernopeasti ulkona ennen vieraiden saapumista. Tai no, osa vieraista saapui kuvauksen aikana... Kaikissa kuvissa näkyy kiire, enkä ole täysin tyytyväinen kiitoskorttikuvaamme. :-/ Morsiuskimppu meinasi unohtua matkalla vihkipaikalle. Se tuli mieleen, kun olimme isän kanssa jo kävelemässä rantaan, missä vihkiminen tapahtui. Isä juoksi kimpun hakemaan... Vihkimisen aikana tuulenpuuska sammutti toisen kynttilöistä alttarilla. En tiedä huomasiko sitä juuri kukaan, kynttilät olivat maitolasisia venetsialyhdyn tyylisiä. Hääjuhlaa vietettiin ulkona isoissa juhlateltoissa vanhan maatilan pihapiirissä. Pitopalvelu keitti kahvia talossa. He laittoivat liian monta isoa keitintä samaan jatkojohtoon, jonka takia sulakkeet paloivat! Onneksi löytyi varasulakkeita, ja kahvit saatiin keitettyä. Pidimme sulhasen kassa pienet puheet. Puheiden aikana tuli valtava sadekuuro. Sade rummutti teltan kattoa, eikä juuri kukaan kuullut puhetta, vaikka kuinka huusimme. ;D Meillä ei ollut bändiä, joten musiikki soitettiin tietokoneelta. Sulhanen oli muuttanut cd-levyjä mp3 tiedostoiksi. Hänen piti tehdä soittolista ja valita fiksuja kappaleita. Työ jäi jokseenkin kesken, häävalssi ja muut ensimmäiset olivat mitä pitikin, mutta olisikohan ollut viides kappale, kun kaijuttimista kajahti ilmoille "Äänisen aallot". Ei oikein häihin sopiva kappale, mitenköhän moinen oli edes soittolistalle jäänyt.... noloa! Tanssin kyseisen valssin kummini kanssa... Häät olivat ihanat, eivätkä nämä mokat tunnelmaa häirinneet. Kiireiset kuvat vaan harmittavat ja se, ettei ryhmäpotretteja otettu ollenkaan.
  5. linnaeaborealis

    Koivu somistuksessa

    Meillä oli koivuja koristeina, ja hyvin kestivät. Haettiin ne tosin hääpäivän aamuna. Pöytäkoristeina oli koivunoksia. Niillä ei ollut vettä, mutta olivat hyvän näköisiä vielä seuraavanakin päivänä. Edullinen ja kestävä koriste!
  6. Me ei suudeltu, kun pappi ei kehottanut suutelemaan. Harjoituksia meillä ei ollut, joten koko asia ei tullut puheeksi. Ei jäänyt harmittamaan.
  7. Pari vuotta sitten olin kaverini häissä, joissa oli yhteislaulua. Minusta se tuntui todella omituiselta! Lauluun eivät edes kaikki osallistuneet, vaan osa pöytäkunnista istui hiiren hiljaa muiden laulaessa ja sulhasen isän säestäessä haitarilla. Lähisuku näytti lauluun osallistuvan, eli heillä ilmeisesti on sellainen tapa. Muissa häissä en ole yhteislauluun törmännyt. Meidän häihin ei yhteislaulua tule. Vihkitilaisuuteen ei tule edes virttä, sillä emme ole lauluihmisiä. Pidämme molemmat musiikista, mutta jotain tasoa siiäkin on oltava. Siksi emme laula. 8-)
  8. Meidän häissä sekä sulho että minä puhumme. Sulho pitää ensin puheen, joka on omistettu kahdelle tänä vuonna keskuudestamme poistuneelle läheiselle ihmiselle. Minä pidän kiitospuheen ja lausun muutaman sanan sulholle. Kirjoitan tässä parhaillaa puhetta ylihuomenna oleviin häihin. Lueskelin näitä kirjoituksia itkusilmässä. Olen jo nyt niin likkuttunut, joten saa nähdä kuinka lauantaista selviydyn. Itken aivan varmasti. Lainasin pätkän Pörriksen todella kauniista puheesta. Anteeksi siittä. Mutta olit saanut puettua sanoiksi ne tunteet, joita mielessäni olin ajatellut.
  9. En todellakaan siirry!!! Ei millään pahalla sulhon sukua kohtaan, tulen heidän kanssaan hienosti toimeen. Mutta olen omaa sukuani myös naimisiin mentyäni!
  10. Pöytäkoristeet vihdoin tehty... Tuli tosin hieman muutosta suunnitelmiin. Käpyjen lomaan piti laittaa liekoja, mutta kuivan kesän vuoksi ne olivat metsässä ihan ruskeita! Korvaamme lieot rauduskoivun oksilla. Ihan kivat niistä näinkin tulee, oikeastaan paremmat.
  11. Suomesta löytyy paljon upeita kirkkoja. Suosikkejani ovat Petäjäveden vanhakirkko ja Joensuun kirkko (jossa meidän kuulutukset luettiin ). Myös Rovaniemen kirkko on upea, etenkin sisäpuolelta.
  12. Kylmäkalleilla mekin ajateltiin pitää tarjottavat kylmänä. Siitepölyltä ja ötököiltä onkin sitten vaikeampi suojautua. Uskon vieraiden ymmärtävän, ettei kärpänen lautasella ole katastrofi ulkoilmahäissä... Viime aikoina aikaa on kulunut kesäkukkia hoivaten, kukkapenkkejä ja kasvimaata kitkien. Yritämme saada talon pihan mahdollisimman edustavaksi ennen häitä. Enää 12 päivää jäljellä, akaa jo jännittämään! Pöytäkoristeetkin kun ovat todella pahasti vaiheessa...
  13. Meillä Ei-listalla: - Kirkko (vihitään ulkona) - tyllihörhötykset - sydänkoristeet (tosin anoppi osti muutamia, mihinkähän ne tunkisi..) - virret (ei olla lauluihmisiä joten haluttiin ennemmin musiikkiesitys) - hääkaari, oma pöytä - Ohjelmalehtiset, aikatulut - Ruoka, pelkkä kahvitarjoilu ja iltapala saa riittää... Ei tässä nyt muuta tule mieleen... Tässä kai tärkeimmät.
  14. Mä ostin sulholle Kalevalakorun karhu solmioneulan ja kalvosinnapit pronssisina. Voi olla, että annan solmioneulan jo hääpäivan aamuna, jotta voi sitä häissämme käyttää. En vielä tiedä mitä teen... Tiedän itse saavani huomenlahjaksi samaista karhu-sarjaa kaulakäädyn. Olin mukana, kun sulho sen osti. Mun karhuni ovat hopeaa, mutta sulhon väreihin pronssi sopii hopeaa paremmin. ;D
  15. Me ollaan ajateltu laittaa telttojen pöytiin kynttilöitä sitten illallan vähän hämärtyessä. Kynttilöitä tulee myös yhteen aittaan, jossa on booli- ja sahtitarjoilu. Kynttilöinä käytämme perus tuikkuja. Ne laitetaan venetsialyhtyihin, joiden pohjalla on hieman hiekkaa. Tyhjiä, väreistä pestyjä, venetsialyhtyjä olemme keräilleet kaikilta sukulaisilta. Hääpaikan pihaa olemme alkaneet siistiä, vaikka se lähtökohtaisesti hyvässä kunnossa onkin. Jotain uusia istutuksia on laitettu, mm. orvokkeja kukkapenkkeihin. Pitäisi jatkaa käpyjen keräilyä, jotta saadaan nuo pöytäkoristeet tehtyä...
  16. Vihkiin tulee yksi 0,1 ca timantti. Kihlassa ei kiveä ole. Makuni on yksinkertainen... ja halpa .
  17. Miksipä ei kertakäyttöastioita voisi käyttää häissä! Sehän on varsin kätevää, jos henkilökuntaa on vähän. Meillä häissä tarjotaan vieraille iltapalaa ja se tarjoillaan kertakäyttöastioista. Näin vältymme tiskiltä ja toiselta kattaukselta. Ostamme kertakäyttöastiat tukusta, siellä on aika hyvä valikoima.
  18. Nyt meillä on hahmotelma pöytäkoristeista! Ajatus lähti äidiltäni. Pöytäkoristeet tehdään männynkävyistä, jotka sidotaan yhteen kuparilangalla. Väriä koristeeseen tulee antamaan katinlieko, jota lisätään koristeeseen samalla kun ne hääpäivänä pöytiin asetetaan. Että ei muuta kuin käpyjä keräilemään... Tässä koriste ennen liekoja (eihän niitä tähän aikaan vielä edes metsästä löydä).
  19. Olisin lähinnä kiinnostunut ruusujen ja ruiskaunokkien hinnoista Tampereella... Pitää kai ottaa luuri käteen, soitella ja kysellä. Kilpailuttaminen varmaan kannattaa.
  20. Uutta: alusvaatteet, kengät, korvakorut, sormus Vanhaa: mummun kaulakoru, morsiuskimpun nauhat (samat nauhat äitini kimpussa 30 vuotta sitten) Sinistä: ruiskaunokit kimpussa, kimpun nauhat, sukkanauha (mikäli pidän sitä koko päivän) Lainattua: vielä vähän auki... kaulakoru on kyllä tavallaan lainattu, koska sen nykyinen omistaja (äitini) ei sitä ole mulle omaksi antanut. Ehkä lainaan myös kolikon kenkään tms.
  21. Nostetaanpa tätä hieman jos jollain olisi jotain uutta kerrottavaa. Osaako joku suositella mistä saisi tilattua edullisesti hääkukat? Siis pelkät kukat, äitini on lupautunut sitomaan kimpun, vieheet ja hiuskukat.
  22. Vietimme pääsiäistä mökillä, joka tulee olemaan vihki- ja hääpaikkamme. Tarkoitus oli haravoida ja siistiä pihapiiriä, mutta lumisade sotki suunnitelmat. Vähän harmittaa, kun asuinpaikasta on noin 400 km hääpaikalle, joten ihan joka viikonloppu ei ole mahdollista mennä mökillä käymään... Pöytäkoristeet ovat vieläkin suunnittelematta, mutta päätimme että pöytäliinat tulevat olemaan kertakäyttöiset. Eipä tarvi kenenkään silittää! Saimme vähän suunniteltua opastekylttejä hääpaikalle. Kyltit tulevat pintalaudasta ja ne koristellaan pajusta punotuilla sormuksilla sekä kuitunauhalla. Äitini punoo "sormukset" ja joku muu jossain välissä tekee itse opasteet...
  23. Melkein aina. Leipoessa en sormusta käytä hygieniasyistä. Uimaan mennessä otan myös sormuksen pois samoin kuntosalilla. Käsiä rasvatessa sormus lähmääntyy ikävästi, joten en sitä silloinkaan käytä.
  24. Meilläkin puutarhahäät tulossa! :-X Menemme vihille sulhasen vanhempien kesäpaikassa ja hääjuhlaa vietetään mökin pihassa. Juhlaa varten ollaan varattu kaksi 4x8 m juhlatelttaa, joihin olisi tarkoitus saada mahdutettua kahvipöytä ja 70 henkilöä. Voi tehdä tiukkaa, joten voi olla että joudutaan kehittämään tarjoilupöydälle oma katos. Millaista pöytäkoristelua olette suunnitelleet muut puutarhassa juhlijat? Me varmaan tuodaan koivuja teltan nurkkiin, mutta pöytäkoristeet on vielä hakusessa. Toivotaan kaikki poutasäätä hääpäivälle. Sade pelottaa, sillä meidän vihkipaikkaa ei saada katettua...
  25. MG:n Scarlett -korsetti, varoitus isotissisille! Hankin morsiusgalleriasta olkaimettoman hääpuvun ja samalla sovitin korsettia. Tuntui ja näytti hyvältä, joten ostin sen. Seuraavaksi marssin alusasujen erikoisliikkeeseen ostamaan rintaliivejä. Kerroin tarvitsevani liivit joita käyttää olkaimettoman hääpuvun kanssa. Myyjän kysyessä kokoa, vastasin 75E. Myyjä ravisteli päätään sanoen, ettei niin isoja ole. Sovitin kokoa 80DD, mutta ne eivät tukeneet yhtään!!! Myyjä suositteli korselettia, joita on myös isoja kokoja. Sovittelin korseletteja ja päädyin sellaiseen. Yritän saada korsetin palautettua. Harmittaa kun tuli ostettua turhaan. :'( Olisin niin kovin halunnut oikean korsetin, joten en tullut ajatelleeksi liiviasiaa...
×
×
  • Create New...