Anou

Rouva
 • Content count

  33
 • Joined

 • Last visited

About Anou

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • Website URL
  http://experimentalcooking.blogsome.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  Tukholma
 1. Meille on tulossa häälehdet, joissa ainakin menu, vieraiden esittely, kenties polttarikertomukset ja tästä ketjusta inspiroituneena varmaan myös tarina juhlapaikan tai -paikkakunnan historiasta, tietoa erilaisten häätapojen historiasta, kartta juhla-alueesta (missä on lahjapöytä, wc:t, tupakointialueet yms) morsiamen ja sulhasen esittely (lapsuusvalokuvien skannaus) Tarkoitus on taittaa värillinen A4 pitkittäin ja pistää sisälehdiksi tavallisia valkoisia kopiopapereita (tietysti samion taitettuna). Näin saamme pitkänmallisen lehden, jonka saa mahtumaan jokaiselle ruokalautasen viereen. Koko homma on tarkoitus printata itse. Sivujen kiinnittäminen vihkoksi voisi tapahtua vaikka surauttamalla taite ompelukoneella. Toinen vaihtoehto on joskus oppimani yksinkertainen japanilainen kirjansidontatyyli, mutta taitaa olla liian aikaavievää meille...
 2. Polkkapituiseen tukkaan Tuntuu myös, että morsiamen lyhyitä hiuksia saa vapaasti kommentoida tyyliin "Oho, onpas sulla lyhyet hiukset!". Ihan kuin morsiamena olemiseen kuuluisi itsestään selvänä pitkä tukka!
 3. Pieni vinkki kukkia kampaukseensa haluaville, jotka eivät kuitenkaan voi käyttää aitoja kukkia: Helsingin Design-museossa (Korkeavuorenkadulla) on myynnissä paperista tehtyjä, aidon ja kauniin näköisiä kukka"nauhoja". Ostin itse vanamonauhan, mutta siellä oli muitakin kukkalajeja, kuten ruusua.
 4. Oi mikä erinomainen ketju! Olen tullut myöskin miettineeksi aihetta. En ole aikaisemmin (ennen oman häähössötykseni alkamista ) itse asiassa ajetellut, että häissä, joissa olen ollut mukana, olisi mietitty koristeita jotenkin erityisen tarkkaan, ts. koristeet eivät vain ole jääneet mieleen. Nyt kun sitten itse miettii yksityiskohtia, niin suorastaan nolottaa, ettei ole huomioinut kaikkea morsiusparin näkemää vaivaa... Mutta yksityiskohtia jotka minä muistan: - itsetehdyt ylikoristellut kutsukortit ovat herättäneet hämmennystä, samoin se että kerran tuli vain käyntikortti, johon oli painettu nimet, päivämäärä ja häänettisivun osoite! - morsian ei tykännyt kuoharista, joten hän oli valinnut juomaksi siideriä samppanjalaseista. Ihan kunnioitettava päätös, joka korosti omannäköisyyttä - itse juhlapaikka on tärkeä: olen ollut häissä, jotka olivat kuusin koristellussa ammattikoulun juhlasalissa: tila ei tuntunut juhlavalta. Parit häät ovat olleet kotikaupunkini näteimmässä juhlatilassa, jossa itsekin olen nyt järjestämässä juhlia - vieraat ovat olleet "hukassa", eivätkä oikein tienneet mitä nyt tapahtuu ja missä => organisointi, ohjelma ja juonnot ovat tärkeitä, odottelu ja mitätässänyttapahtuu-tunne luovat epävarmuutta - paikkajärjestyksen puuttuminen: mikään ei ole turhauttavampaa, kuin kiertää useita pöytiä läpi löytääkseen oman paikkansa. Paikkakarttoja voisi olla vaikka useampi, tai sitten ne voisivat olla sen verran isompia, että tihrustamattakin näkee. Sijainti mielellään jossain väljässä paikassa ja ehkä pienempi kartta sitten heti juhlasalin ovien sisäpuolella, jotta voi vielä tarkistaa asian. - ruokailun sujuminen jouhevasti ja tarjoiluhenkilökunnan avuliaisuus +++ - "hassu" ohjelma ja kaikenlaiset puheet ovat kiinnittäneet huomiota: ensimmäinen aika usein negatiivisesti ja jälkimmäinen positiivisesti! Tuntuu silti, että joitakin leikkejä kuuluu asian, niiden olisi vain hyvä olla jollain tavalla kiltin persoonallisia - monissa juhlissa on käynyt niin, että sulhanen, morsiamen äiti tms. on kiertänyt ja yrittänyt pakottaa ihmisiä tyhjälle tanssilattialle, mikä on aika ahdistavaa. Kyllä juhlissa voi olla mukavaa, vaikkei tanssilattia olisikaan täynnä! - mukaan annettavat lahjat ovat yleensä tuntuneet vähän päälleliimatulta, ts. miksi tällaisia nyt jaetaan, saako tämän ottaa mukaan? (ajattelimme silti antaa lahjaksi itsetehdyt saippua, turhaa?) En sen sijaan muista, miten juhlatila on koristeltu, kunhan se on koristeltu, niinkuin juhlissa nyt on tapana: kukkalaitteita pöydillä, morsiusparin pöydän korostaminen, yksinkertaisen tyylikäs yleisilme jne.
 5. Minulle tuli itämaisuudesta ensin mieleeni Lähi-Itä, mutta täällähän onkin enemmänkin Aasia-teemaa... Kävin läpi aikaisempia netin origamiohjeita ja aika vaikeita tuntuivat. Ostin juuri Hulluilta päiviltä origamikirjan, jonka ohjeet näyttävät suorastaan yksinkertaisilta. Kannattaa siis varmaan etsiä kirjastosta aiheeseen liittyvää kirjallisuutta, ennen kuin säikähtää joitakin netin hankalia origamiohjeita! Olen ollut kerran suomalais-japanilaisissa häissä, ja sieltä sai lahjaksi mukaansa hääteetä pienessä pyöreässä metallipurkissa. Päällä oli sitten teksti Wedding ja kukkia. Suomessa asuu ilmeisesti muutama perinteistä japanilaista tanssia osaava ihminen, joita voi varmasti pyytää häihinsä esiintymään.
 6. From the album Anoun kuvat

  © © Vision

 7. Lisää muoto- ja pakkausmahdollisuuksia: ja sitten ne voisi pistää "tarjolle" tähän tapaan:
 8. Eli meillä sulhasen äiti tekee itse luonnonkosmetiikkaa ja olemmekin ajatelleet lahjoa vieraamme karkkien sijaan pienillä saippuoilla. Tuleva anoppi on jo kysellyt, minkälaisia saippuoita tehdään, mutta en oikein osaa sanoa/päättää. Löysin netistä muutaman kuvan, löytyisikö muilta naikkareilta lisää? ( Tässä yksi ihana jonka kuva ei suostu tulemaan esiin) En haluaisi pakata saippuoita ihan tavalliseen pussiin, toisaalta ei jaksaisi vääntää sataa pahvilaatikkoakaan. Tästäkin siis ideoita, kiitos! Yksinkertaisimmillaan se voisi varmaan olla ihan tällainen: ...tai jospa sen käärisi ihan lahjapaperiin (mutta kestääkö paperi?) ...tai sitten tällaiseen vähän selkeämpään pussiin
 9. Ajattelinpa minäkin osallistua keskusteluun Perusta! Oltiin Etelä-Amerikassa reissussa -99 kolme viikkoa ja haluaisin kyllä ehdottomasti palata joskus sinne takaisin! Mentiin aluksi Limaan, jossa tutustuttiin muutama päivä. Mielestäni se ei ollut mitenkään niin kurja paikka, vaikka jännitystä siellä kyllä riitti. Olimme loppumatkasta myös La Pazissa (Bolivian pääkaupungissa) ja sinne en sen sijaan suosittele lähtemään. Lima oli ihan ok suurkaupungiksi. Lensimme Limasta muutamaksi päiväksi sademetsäretkelle Iquitosiin ja sieltä jatkoimme vielä jokiveneellä Amazonin varressa olevaan lodgeen. Sademetsä oli kyllä upea kokemus, mutta välillä oli vähän kurjaa kun meille oli järjestetty suhteellisen paljon kaikenlaisia "elämyksiä" paikallisasukkaiden parissa, ne tuntuivat aika lailla rahastukselta. Mielummin olisi vain tutustunut paremmin upeaan luontoon. Iquitos on myös kaupunkina mielenkiintoinen. Siellä kävimme elämäni parhaissa lattaribileissä paikallisella klubilla. Viihdyin niin hyvin, etten ehtinyt edes juomaan vettä vaan tanssin monta tuntia putkeen! Lensimme takaisin Limaan ja Andien ylityksen aikana lensimme ukkosmyrskyyn, jolloin kone kuulemma heittelehti pahasti. Itse olin onneksi jo saanut vatsataudin ja nukuin kuumeisena makeasti koko matkan.. Sen jälkeen olinkin kipeänä kaksi viikkoa, mutta silti matka oli hienoin elämässäni! Limasta jatkoimme matkaa bussilla etelään. Valitettavasti mutkaiset tiet aiheuttivat aikatauluongelmia ja olimme aina vasta illalla myöhään perillä kohteissamme. Matkan varrelta jäi mieleen ainakin Arequipan kaunis kaupunki, joka on tosin valitettavasti kokenut pahan maanjäristyksen muutama vuosi sitten. Nazca on myös ehdottomasti tutustumisen arvoinen nähtävyys! Siellä kannattaa ehdottomasti lähteä pienkoneella katsomaan kohdetta ilmasta. Titicacalla kävimme Bolivian puolelta. Se ei ollut mitenkään kovin kummoinen kokemus. Kävimme tutustumassa siellä erääseen saareen, jossa loppujen lopuksi kylän lapset heittelivät meitä kivillä, kun meillä ei ollut enää annettavana heille karkkia tai krääsää... Suurin osa porukastamme sairasti vatsataudin reissulla, minä ja eräs toinen kärsimme kuitenkin varmaan eniten. Vain kahdelle ihmiselle ei tullut vatsatautia, heidän salaisuutensa oli ilmeisesti siinä, että he ottivat joka aamu pienet hörpyt väkevää! Seuraavalla kerralla aion itse tehdä samoin...
 10. Me ollaan varattu häämatka syyskuun ekaksi viikoksi Cefaluun, hotellimme on Alberi del Paradiso. Onko kellään kokemuksia siitä? Myös kaikenlaisia suosituksia otetaan vastaan: (romanttisia ) ruokapaikkoja, vaellusreittejä, harrasteita, nähtävyyksiä, matkaoppaita... Tavoitteenamme on lomailla varsin rauhallisesti eikä varsinaisia aktiviteettejä ole edes vielä mietitty. Joissain kaupunkikohteissa olisi tarkoitus käydä (Palermo, Syracusa, Taormina). Syrakusasta ollaan otettu jo aika paljon selvää, kun tarkoituksenamme oli ensin mennä kokonaan sinne lomailemaan. Valitsimme kuitenkin Cefalun rantojen ja rauhallisuuden vuoksi!
 11. Yritin etsiä ketjua, jossa olisi kuvia kaasojen pukeutumisesta, mutta ainut ketju minkä löysin oli jo harhautunut sivupoluille. Siispä toivoisin tässä ketjussa kuvia kaasojen puvuista, mahdollisesti jopa yhteiskuvaa morsiamen kanssa.
 12. Pistin uuden viestin, koska edellisestä oli hävinnyt linkki. Eli Suomalais-ruotsalainen pari, häät elokuussa 2008 Suomessa. Päiväkirjaani alla olevan linkin kautta.
 13. Haluaisin hankkia huomenlahjaksi rannekellon, sellaisen oikein kunnon laatukellon, johon ei edes tarvittaisi pattereita, mutta ovat mokomat niin kovin kalliita. Jos ajattelisi ostavansa matkoilta jostain edullisemmalta lentokentältä, niin sen vaihtaminen olisi vaivalloista, jos se ei olisikaan mieleinen. Näillä näkymin kudon siis villasukat, joissa voisi vaikka olla kevyttä sydänkuviointia. Tälle on ihan tarinakin: kuusi vuotta sitten kun tavattiin, kulta asui vanhassa talossa, jossa säästettiin lämmityskuluista niin, että lattiat olivat aina kylmät. Silloin uhosin tekeväni hänelle hienot sukat, mutta eipä ne ole vieläkään valmiit... Tiedän että kellokin olisi tarpeellinen, mutta villasukka olisi mukavan symbolinen lahja. Eihän lahjan arvo määräydy hinnan mukaan.
 14. Minulla on tällä hetkellä kaksi kaasoa pyydettynä (tätini ja hyvä ystäväni nuoruusvuosilta lähtien), mutta nyt haluaisin vielä kolmannen. Olen tutustunut häneen vasta pari-kolme vuotta sitten, mutta hänen kanssaan olemme keskustelleet kaikesta mahdollisesta ja hänen on jakanut kanssani kokemuksia ja ajatuksia viimeisten vuosien aikana. Olen myös näyttänyt hänelle päikkysuunnitelmiani ja hän on aktiivisesti ollut mukana kertomassa omista kokemuksistaan. Voinko siis vielä näin jälkikäteen pyytää hänet kaasokseni? Ja onko kolme liikaa? Toisaalta annan mielelläni kaikille näille kolmelle kunniapaikan häissäni, sitä kaasot minulle enemmän ovat, ennemmin kuin tekemässä asioita. Sulhasella ei ole bestmania, mutta hääjuhlassa on erikseen molempien pikkuveljet (yht. 2 kpl) seremoniamestareina.