tulevamorsio

Aktiivijäsen
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

About tulevamorsio

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Häät on ohi, ja nyt voin huokaista helpotuksesta: en itkenyt! Pelkäsin etukäteen, että tulee niin herkkä tilaisuus, että itken takuulla, ja varauduin myös nenäliinoin. Sitä ei kyllä tarvittu, koska olin levollinen ja rauhallinen koko ajan ja nautin vain vihkiseremoniasta. Kaunista se silti oli, sitä en kiellä. Mutta ei onneksi tarvinnut korjailla poskille levinneitä kajaaleja... :
 2. Omasta mielestäni naimisiin pitäisi mennä rakkaudesta. Kirkkovihkimisessä tähän pitäisi lisäksi sisältyä rakkaus Jumalaan. Ajatus siitä, että naimisiin mennään juridisin/taloudellisin perustein on kamalan kylmä. Minä sanon "tahdon" siksi, että rakastan ja haluan rakastaa miestäni niin kauan kuin henki pihisee. Moskeija-vertauksesta vielä: ehkä vertaus ontui, mutta pointti lienee selvä. Kirkkovihkimisen perusteena pitäisi olla jotain muutakin kuin juhlallisuus tai perinteisyys. Myös vihkipappimme ihmetteli pareja, jotka haluavat kirkkovihkimisen, mutta mahdollisimman nopean sellaisen. Että oltaisiin äkkiä pois siitä epämiellyttävän hengellisestä tilanteesta. Jotkut eivät halua kirkkoon edes hengellisiä lauluja, vaan jotain Star Wars -kuvoita. Jos menee kirkossa naimisiin, pitäisi ainakin kestää mukisematta se, että kirkko on hengellinen ja pyhä paikka, ja siellä joutuu maallisinkin tallaaja tekemisiin Jumalan sanan kanssa. Enkä myöskään minä ymmärrä, miksi täällä puhutaan toisten tuomitsemista. Mielestäni keskustelu on ollut ihan rakentavaa ja asiallista mielipiteiden vaihtoa.
 3. Kaverin kaveri, joka on kosmetologi, tekee minulle häämeikin kolmen päivän kuluttua. Kävin koemeikissä, ja tulos oli ainakin silloin hyvä. En meikkaa arkisin kovin voimakkaasti, ja toivoin kevyttä häämeikkiä. Voisin tehdä sen myös itse, mutta pohjustuksen ja kajaalin vuoksi annan itseni ammattilaisen käsiin...en kuitenkaan saisi itse meikkiä kestäväksi, ja luomen rajaus menisi takuulla söheltämiseksi. : Mutta kyllä mua silti jännittää, että mitä tulee kampauksesta ja meikistä hääpäivänä. Hiukka pelottaa antautua toisten laitettavaksi, mutta kai siitä hyvä tulee...
 4. Miksi mennä kirkossa naimisiin, jos kirkko ei hengellisenä instituutiona ja paikkana merkitse mitään? Mielestäni on outoa, että kirkkoja hyödynnetään vain niiden perinteisyyden tai kauneuden vuoksi, tai sen takia että se "vaan kuuluu asiaan". Ja sitten häpeillään virsiä ja muita hengellisiä toimituksia, joita kirkossa "joutuu" kestämään. Me menemme kirkossa naimisiin, koska se on meille Jumalan huone, pyhä paikka, jossa saamme siunauksen avioliitollemme. Sen pitäisi olla peruste muillekin kirkossa naimisiin aikoville. Itse en voisi kuvitellakaan meneväni naimisiin esim. moskeijassa, vaikka se olisi kuinka hieno ja perinteinen paikka (siis jos olisi). Saa nähdä, kuinka paljon närkästyneitä vastalauseita tästä seuraa... :
 5. Mua oikeestaan harmittaa, että jätin muutaman kaverin kutsumatta, kun kutsuvieraita oli jo tarpeeksi. Loppujen lopuksi kuitenkin yli kymmenen kutsuttua ilmoitti, ettei pääse tulemaan. Ja nyt on liian myöhäistä kutsua "tilalle" niitä kavereita, joille ei alun perin kutsua lähettänyt. > Että pitikin lähettää kutsu niille tylsille sukulaisille, joista tiesin etukäteen, ettei ne kuitenkaan tule. Toisaalta siitäkin olisi syntynyt poru, jos en olisi lähettänyt. :-/ Kaverit, jotka eivät saaneet kutsua, ovat olleet ihmeen hiljaisia viime aikoina...eivät juurikaan enää kysele häävalmisteluista... :
 6. Kai sitä nyt omissa häissään saa vähän tirauttaa. Saa nähdä kuinka herkässä on itku viikon kuluttua lauantaina....
 7. Joo, vähän yli viikko aikaa häihin, ja joka yö/aamu herään painajaiseen/siihen, että vatsassa kiertää. Viime yönä näin unta, että kampaukseni oli aivan hirveä, ja meikkaaja tuhersi jonkin kamalan meikin. Aikataulut eivät pitäneet, puku oli ties missä. Ja koristelut oli vielä hääpäivän aamuna epäselvät!!! Eniten painajaisia aiheuttaakin tuo oma kauneus - mitä jos meikistä/kampauksesta tuleekin jotain kamalaa...
 8. Olisiko kellään vinkkejä halvasta, mutta tyylikkäästä juhlapaikan koristelusta? Emme haluaisi laittaa enää tähän asiaan suuria summia, kun rahareikiä on häissä muutenkin...silti haluaisin, että juhlapaikka olisi kaunis ja hyvällä maulla somistettu. Onkohan ihan mahdoton yhtälö? Täällä olevilla ainakin tuntuu kaikilla olevan aika kalliit koristelut...nopeasti laskettuna kynttilöistä, kynttilänjaloista, kaitaliinasta/tapetista, ruusuista jne. tulee aikamoinen summa...ja etenkin, kun en haluaisi, että häiden jälkeen minulla pyörisi nurkissa 50 kynttilänjalkaa ja samanlainen satsi puoliksi palaneita kynttilöitä sekä kukkamaljakoita. Sitäkin mietin, että saisikohan jostain vuokrata esim. suuria kynttilänjalkoja, mutta eipä ole vielä sattunut moista tahoa eteeni. :-? Pitopalvelun kynttilänjalat ja kukkamaljakot ovat surkeita, joten ne eivät tule kysymykseen..
 9. Pachelbelin Kaanon d-duurissa mennessä ja Prinsessa ruusunen poistuessa. Valssi on vielä auki, mutta vahvoilla on Maijan ja Jannen häävalssi sekä Eyes wide shut-leffan lopussa soinut Dimitri Sostakovicin valssi.
 10. Morsiusmessuumme tulee seuraavat: Virsi 338 "Päivä vain ja hetki kerrallansa" Virsi 517 "Herra, kädelläsi" Hengell. laulu "Halki maailman" Lisäksi ystäväni esittää laulun "Rakkaus on lahja Jumalan" Paljon musiikkia siis, toivottavasti kirkossa on hyvä akustiikka.
 11. Sulholle tulee musta puku, pystykauluspaita, liivi ja plastron. Puku ostettiin ihan sen takia, että sillä on käyttöä myöhemminkin. Plastron ja liivi saatiin todella halvalla käytettyinä. Paita piti kyllä ostaa uutena kaupasta, mutta toivottavasti sitäkin voi vielä joskus käyttää. Mutta oli se komea kun veti kuteet päälleen kaupan sovituskopissa. Myyjäkin meni veteläksi.
 12. Rakkaus on lahja Jumalan
 13. Kävin nyt kirkossa paikan päällä, ja hieman järkytyin siitä valaistuksesta...miksi ihmeessä kirkossa oli ne kamalat halogeenit seinillä, vaikka kirkko on jo luonnostaan valoisa? Saakohan valaistukseen vaikuttaa itse? Kuvaamisen kannalta valaistus on varmaan sopiva, mutta muute pitäisin kyllä enemmän vähän hämyisestä kirkosta... Kokemusta ei kyllä yhtään parantanut se, että joulun jäljiltä kirkossa oli rumia koristuksia ja jotain monisteita seinillä...ne kuitenkin toivottavasti lähtevät maaliskuuhun mennessä.
 14. Oisko kellään kuvia Suomenlinnan kirkosta sisältä? En ole koskaan käynyt ko.kirkossa, enkä nähnyt kuvia sieltä. Maksoin jo juhlapaikan varausmaksunkin, ja nyt alkoi pelottaa, jos kirkko onkin sisältä aivan kauhea...minkälaisia kuvia sieltä saa? Puitteet tummat vai vaaleat? Koristeellinen/koruton? Jos ulkopuolta ajattelee, tuskin on mikään krumeluuripaikka... Sulholle suokki on niin tärkeä paikka, ja koskapa yhteinen taipaleemme alkoi saarella, uskaltauduin varaamaan kirkon ja juhlapaikan näkemättä kumpaakaan etukäteen. No, juhlapaikka on jo nähty ja hyväksi todettu, mutta kirkkoon en vielä ole päässyt...(kun se oli tietenkin kiinni silloin, kun kävin katsomassa juhlapaikkaa). : Tarkoitus on kyllä mennä katsomaan kirkkokin ennen häitä, mutta jos kuvia saisi etukäteen, olisin onnellinen.