-Hemuli-

Rouva
  • Viestit

    282
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä -Hemuli-

  • Taso
    Vakkari

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Paikkakunta
    Berkshire, UK

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1164 profiilin katselua
  1. ^ Olen ihan samaa mielta, ei morsiuspari (yleensa ainakaan!) avustajiltaan mitaan lahjoja vaadi eika sellaisia valttamatta tarvitse antaa. Totta kai tuki ja apu haapaivana on tarkeaa ja sita arvostetaan, ja se onkin jo itsessaan hieno lahja. Itse antaisin silti edes kortin, ja ensi vuonna kaasona ollessani hankin varmasti haaparille lahjan. Yleensa kuitenkin avustajia pyydetaan tahan tehtavaan sen sijaan, etta kukaan varta vasten ilmoittaisi olevansa vapaaehtoinen ja kaikessa mukana ihan lahjamielessa. Jotenkin miellan kaason ja bestmanin tehtavan kuitenkin "arvoasemaksi" enka suureksi palvelukseksi siina missa esim. juhlat kuvannut, floristina toiminut tai vaikka kutsut askarrellut henkilo voisi hyvinkin tarjoutua tekemaan tallaisen konkreettisemman tyon lahjana haaparille. On suuri kunnia tulla pyydetyksi kaason tai bestmanin tehtavaan, ja eivatko kaasot ja bestmanit ole yleensa niita parhaita ystavia tai sisaruksia - miksi et antaisi parhaille ystavillesi heidan naimisiin mennessaan lahjaa (tai edes korttia, jos varaa ei ole lahjaan)?
  2. Tuohon kysymykseen kaasojen ja bestmanien antamista lahjoista: me saimme kaasolta ja toiselta bestmanilta ihan varsinaiset haalahjat (kaasolta lahjakortin ja bestmanilta shamppanjalasit). Toinen bestman ja hanen tyttoystavansa jattivat haalahjan ostamatta "kun te ette kerran haalahjoja halunneet", mutta ostivat meille sen sijaan omat lahjat: miehelle rannekellon ja minulle kasilaukun . Hyvin kelpasivat! Se kortti on kylla mielestani minimi, joka kuuluisi haaparille lahettaa tai antaa. Pieni vaiva, ei maksa paljon, mutta ilahduttaa kuitenkin haaparia. Se tuntuu jotenkin "virallisemmalta" tavalta onnitella, ja ainakin mina kirjoitan onnittelukortteihin yleensa vahan syvallisempia, kuin mita vain onnitteluhalauksen yhteydessa tulee kerrottua.
  3. Kyselemastasi paikasta ei ole kokemusta, mutta Suomenlinnasta on - meidan haita juhlittiin Pirunkirkossa. Suomenlinnan kaikissa tiloissa on hyvat keittiot pitopalveluille, mutta monia pitopalveluita kilpailuttaneena en suosittelisi Suomenlinnan omia - hinnat olivat paljon monia muita korkeammat ja ainakin minun saamani palvelu (Suomenlinnan Panimo seka Cafe Chapman) aika toykeaa. "Mantereelta" tulevat pitopalvelut eivat ainakaan meilta laskuttaneet mitaan ylimaaraista Suomenlinnalisaa vaan samanhintaiset kuljetukset kuin muuallekin. Kannattaa kilpailuttaa pitopalveluita eri puolilta pk-seutua. Suomenlinnan miljoo nyt on kuitenkin haajuhliin ihan ykkonen !
  4. Confetti.co.uk on hyva brittilainen haasivusto, sielta loytyy vaikka mita... Nettikaupan lisaksi myos aika paljon neuvoja, ideoita ja linkkeja muualle. Ja googlettamalla loytyy tarkempia ideoita, hakusanoiksi vaikka wedding invitation, wedding poems, wedding stationery wording, jne. jne.
  5. Minun kokemukseni mukaan taalla Englannissakin on kylla yhta monta sormusta nimettomassa kuin Suomessakin – naisilla kaksi, miehilla yksi. Ero on siina, etta vain nainen saa kihlasormuksen, joka on yleensa se nayttavampi timanttisormus, ja naimisiin mennessa molemmat saavat vihkisormuksen, jotka ovat perinteisesti ne sileat rinkulat mutta nykyaan usein jotain muutakin (esim. minulla on kolme pienta timanttia vihkissakin). Kahta – tai kolmea – sormusta olen nahnyt kaiken ikaisilla naisilla, kun taas miehet eivat valttamatta kayta sormustaan ollenkaan. Niita rivisormuksia/eternity-sormuksia saa sitten lasten myota, jos haluaa sita tapaa seurata. Sormusten jarjestys naisilla on melkein aina niin pain, etta kihla on ulompana ja vihki lahempana kammenta. Kihla on siksi usein oikeassa nimettomassa vihkimisen aikana, jotta vihkisormuksen saa pujotettua sen alle ilman sen ihmeempaa haslinkia alttarilla. Itsellani on nain, kuten myos ihan kaikilla kavereillani ja muilla takalaisilla tutuilla.
  6. Kysymykseen vastataan "I will" - kuten myos englantilaisissa siviili- ja kirkkohaissa. "I do" on joko amerikkalainen juttu, vanhentunut tai ihan myytti .
  7. ^ Veikkaisin kylla, etta tarvitsette 150 vierasta varten enemman kuin kolme tarjoilijaa. Meille suositeltiin 1 tarjoilija/25-30 vierasta, joten meilla oli kolme tarjoilijaa 70 vierasta kohti. En olisi ottanut enempaa enka vahempaa, kylla ne kaikki kolme olivat meidankin vierasmaaralla kiireisia koko illan.
  8. Minakin vahan mietin sita kommunikaation sekavuutta ja kirjoitusvirheita - olen tallaisissa asioissa niin tarkka - mutta tulin siihen tulokseen, etta he ovat pitopalvelu, eivat kirjallisuuden ammattilaisia. Tarjous oli kuitenkin todella kilpailukykyinen, palvelu joustavaa ja ne lisat kuten maljakot, tuikkutelineet, juomien kuljetus Alkosta yms. auttoivat meita jarjestelyissa todella paljon. Olimme siis Annin Juhlapalveluun erittain tyytyvaisia, haapaivanakin kaikki pelasi kuten piti. Tassa muutamia kattauskuvia meidan haista: Kuvien poyta- ja kaitaliinat olivat meidan omat, mutta pitopalvelu kattoi poydat (astiat, aterimet ja lautasliinat) ja toi mukanaan kukat ja maljakot seka buffetpoydan tuikkutelineet. Kakku on myos heilta.
  9. Minakin jouduin vaihtamaan suomalaisen korttini englantilaiseen, kun ajoin taalla moottoripyorakortin - Briteissa ajettua kun ei olisi millaan saatu lisattya suomalaiseen korttiin, ainakaan taalta kasin. Samalla siita havisivat kaikki ne eriasteiset B- ja C-luokat sun muut, mitka Suomessa oli automaattisesti laitettu alkuperaiseen korttiini. Miehella on taalla alunperinkin ajetussa kortissaan paljon enemman kirjaimia . Muuten ei harmita (tuskin sita traktoriakaan tulee koskaan ajettua ), mutta jos ikina tulee mitaan rikkeita, nyt tulee korttiin niita pirun pisteita. Onneksi ei ole viela yhtaan, eika toivon mukaan tulekaan (*koputtaa puuta).
  10. Kannattaa ehdottomasti vaihtaa hotellia - Mauritiuksella riittaa tekemista, mutta kolme viikkoa samassa hotellissa voi jo kayda tylsaksi. Saari on kuitenkin niin iso, etta yhdesta hotellista ei paivan mittaisilla retkilla ehdi saareen joka nurkkaan, jos haluaa nahda vahan enemman. Me olimme yhden viikon lansirannikolla (Flic-en-Flacin lahella) ja toisen viikon vastarannalla idassa (Belle Maren lahistolla) - kannatti ehdottomasti! Naistakaan paikoista ei kahdessa viikossa ehtinyt kiertaa koko saarta. Miettikaa vaikka opaskirjojen pohjalta, minkalaiset retket tai nahtavyydet teita kiinnostavat ja valitkaa hotellit sen pohjalta. Lansirannikko on lahimpana parhaita delfiini/katamaraaniretkia ja syvanmerenkalastusta, idan rannat taas ovat viela valkoisempia ja meri viela turkoosimpi kuin lannessa. Pohjoisessa on paljon paikallisvaria ja etelassa paljon luonnonnahtavyyksia kuten vesiputouksia. Itse viettaisin kylla viikon vaikka Dubaissa tai Kapkaupungissa ja kaksi viikkoa Mauritiuksella, jos aikaa on noin paljon ja budjetti riittaa .
  11. Olimme viime lokakuussa Mauritiuksella kahden viikon haamatkalla, kahdessa eri hotellissa. Molemmat hienoja, mutta haamatkalaisille voisin suositella varsinkin itarannikon The Residencea - ihan mahtavaa luksusta kuitenkin vahaeleisesti ja huomaavaisesti, juuri sellaista, mita haamatkaltaan odottaa .
  12. Juu, puhuuhan tuo: "Moi, mita kuuluu? Hyvaa kiitos. Haluaisin vetta. Appelsiinimenua. Saisinko kanapatonkia. Ei kiitos. Kaks olutta. Olen englantilainen. Joo joo. Nii nii." (Viimeinen kovasti nyokytellen, muttei siis niin, kuten joku tuossa edella jo sanoi omasta miehestaan.) Ei ole ollut tarvetta oppia kun asumme Englannissa ja kaikki sukulaiseni isovanhempia lukuunottamatta puhuvat aika sujuvaa englantia. Mies kylla odottaa, etta pystyy joku paiva keskustelemaan siskoni lasten kanssa - sitten kun he oppivat englantia koulussa, ei suinkaan miehen opeteltua suomea .
  13. Juuri nain. Omissa polttareissani keilattiin, kaytiin maalaispubissa lounaalla, viinitilalla viineista oppimassa ja viineja maistelemassa ja illalla sitten kaupungille syomaan ja baariin. Kakkospolttareissa kolmen hengen porukalla kavimme lounaalla, vesiurheilemassa ja shamppanjalla - todella mukavaa tyttokavereiden yhdessaoloa. Ei mitaan nolausjuttuja eika hirveata alkoholilla latraamista. Eikos sen pitaisi olla polttareiden paatarkoitus, etta kaikilla ja varsinkin morsiamella on kivaa?
  14. ^ Niin tulee . No, sain tanaan vahan lisatietoja eivatka nuo kulut itse asiassa vaikuta niin hurjilta, kun tiedan, mita summaan sisaltyy. Kaasot ovat varmuuden vuoksi laskeneet reilut €30 per nuppi seka perjantain etta lauantain illallista varten, mutta siinahan on ihan helppoa saastaa jonkun verran. Majoitus on kohtuuhintainen (n. €30 per yo) ja suurimman yksittaisen summan syo tuo ainoa aktiviteetti, joka ei missaan nimessa ole pakollinen, mutta mina ainakin haluan mukaan. Maksamme myos morsiamen viikonlopun, mutta suurella porukalla siita ei tule kuin reilut €10 jokaista juhlijaa varten. Yksittaiset kulut siis eivat paata huimaa, mutta yhteissumma vahan pyorryttaa. En silti jattaisi hyvan ystavani polttareita valiin, joten pakko hyvaksya tuo rahanmeno jo etukateen, ettei sitten polttareissa harmita niin paljon, etta unohtaa pitaa hauskaa.
  15. Sain juuri meilia hyvan ystavani polttareista. Tahan mennessa meille ei ole kerrottu yhtaan mitaan, ja nyt meilissa kysyttiin, yovytko 1 vai 2 yota ja otatko osaa yhteen tiettyyn aktiviteettiin - ei vielakaan muita detaljeja majoituksesta yms, kaupunki vain on tiedossa. Ja se, etta kuulemma €200 pitaa budjetoida, plus juomiset. Aika tyyrista touhua... kun mies on samalla menossa sulhasen samansuuruisiin polttareihin, meille tulee oikein mukava 600 euron viikonloppu. Omat polttarini taisivat maksaa siina €100, mika oli mielestani ihan hyva summa, kun kuitenkin kavimme syomassa seka lounaalla etta illalla ja teimme kaikkea kivaa. Suurempaa budjettia pitaa jo osata perustella jollain (toki tuo kaverini polttareiden €200 sisaltaa myos 2 yota hotellissa, mutta meille ei ole annettu mitaan vaihtoehtoja majoituksen suhteen, aika tokeroa vain ilmoittaa tuollainen summa ja etta seuraavan parin viikon sisalla pitaisi maksaa ).