Auroora

Aktiivijäsen
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

  Never

Everything posted by Auroora

 1. Krokaani on koristeellinen ja yleensä korkea sokerileivos. Se on ollut juhlapöydän koriste ja hääkakun edeltäjä / vaihtoehto, josta on murrettu paloja syötäväksi. Komea koriste, muttei vedä maussa vertoja hääkakulle!
 2. Meille on tulossa lapsettomat häät. Työskentelen pienten lasten sekä nuorten kanssa ja toivon todellakin perheenlisäystä myöhemmin. Mutta häitämme haluamme juhlia aikuisten kesken. Voisin tarvittaessa keksiä lukuisia tekosyitä tilanahtauteen ja kustannuksiin vedoten, mutta vaikka juhlisimme suuressa hallissa rahassa kylpien, linjauksemme olisi sama. Saimme juuri itse hääkutsun, jossa kutsun mukana tulleessa lisäohjeistuksessa luki "Viettäkäämme iloista aikuisten juhlaa ja pyydämmekin jättämään jälkikasvun lastenhoitajille". Ja lopussa "Ystävällisesti, X & Y". Kyllä pitäisi tuosta ymmärtää!
 3. Meidän juhlapaikkamme toimii tilausravintolana, ja kyllä, olen valitellut ravintolan alkoholihinnoista. Olen todella kranttu juhlapaikan suhteen ja suosikiksi nousi 5 eri paikkaa pääkaupunkiseudulla. Päädyimme nykyiseen, koska: a) muissa oli kova tilavuokra eivät oleet saatavilla ko. ajankohtana tai c) vierasmäärämme ei olisi mahtunut. Eli nyt saamme upeat puitteet, todella hyvää palvelua ja laadukasta ruokaa, mutta hinnat ovat korkeita. Pidän kuitenkin oikutenani harmitella korkeita alkoholihintoja. Ja kaikkea muuta mitä ailahtelevan morsmaikun päähän tulee ;D
 4. Ihan samaa ajattelin minä! Meille tulee lahjatoivelista pariin liikkeeseen, johon listaamme laajan hintahaitarin tuotteita. Meilläkin on jo lähes kaikkea, kun oma talous on ollut niin pitkään. Lahjalistalla haluamme minimoida "turhat" lahjat (vaikka tuo julmalta kuulostaakin). Rahaa tietenkin tarvitsisi aina, mutta itsestäni on vaikea antaa rahaa lahjaksi ja vielä vaikeampaa sitä on pyytää. Serkkuni aloitti rakennusprojektin heti häiden jälkeen. Niinpä he olivat pyytäneet lahjakortteja eri liikkeisiin: puutarha-, rauta-, huonekalukauppaan ym. Toimi hyvin. Lahjakorttikaan ei tunnu ihan yhtä suoralta toiminnalta kuin puhdas käteinen
 5. Kaverin häissä oli paperi (tai siis sellainen kultafolio) päällysteinen sydämen muotoinen suklaakonvehti paikkakortin vieressä. Eli ihan sellaisenaan, ilman muita päällysteitä / mietelauseita. Toimi hyvin eikä suklaa edes sulanut, vaikka kuuma päivä olikin.
 6. Jos kerran tila on jo käytännössä todettu toimivaksi, pitäkää ihmeessä juhlanne siellä! Kuten sanoit, pöytäjärjesty, koristelut, ym. tulee erilaisiksi, joten saatte paikasta oman näköisenne. Ymmärrän kyllä huolesi, sillä meillä on ollut vaikeuksia löytyy kivaa juhlapaikkaa, jossa ei jo olisi vietetty jonkun kaverimme (ja siis meidän vieraamme) häitä. Mutta mielestäni on ihan symppistä, että järjestätte juhlat samassa paikassa missä perheen aikaisempia juhlia on vietetty, varsinkaan kun häitä ei ole siellä vielä juhlittu. Paikasta voi tulla vaikka traditio!
 7. Jos meillä ei olisi suvun kautta pappia (joka on mies), olisin ehdottomasti halunnut aivan tietyn naispapin. Sukupuolella ei sinänsä ole merkitystä, mutta tämä ko. nainen on pitänyt todella kauniita, henkilökohtaisia ja koskettavia vihkipuheita. Nyt toki toivon, että saamme sellaisen miespapiltamme, onhan hän nähnyt elämääni jo pitkän aikaa
 8. Hei Melina! Itse olin pari vuotta sitten häissä missä yhtenä ohjelmanumerona oli rivitanssin opettaminen. Minusta se oli ihan hauska ja toimiva juttu, vaikka kuuma siinä kyllä tuli Eli lähistölle riittävästi vaikka vaan vettä tarjolle! Kaikki eivät kyllä osallistuneet, muistaakseni oli kovin naisvoittoista porukkaa. Mutta lapset tykkäsivät kovasti ja pöytiinkin jääneillä oli hauskaa, kun heitä ei pakotettu eikä maaniteltu mukaan, vaan saivat reilusti nauraa meidän muiden askelkuvioille.
 9. Osaako kukaan kertoa millaiset tilat Helsigin maistraatissa on vihkimistä ajatellen? Onko joku erityinen huone vai kolkko toimistotila? Entä millaista palvelua sieltä mahtaa saada...?
 10. Aama, meillä myös häämatkakohteena Uusi-Seelanti, ajankohtana tammikuu-04 Matka-aika 1 kk. Alunperin häitä piti juhliman lokakuun alussa -03, silloin oli tarkoitus suunnata ensin mökille rauhoittumaan ja keräämään voimia muutamaksi päiväksi, siitä sitten vaeltamaan Lappiin ruskan keskelle. Olosuhteiden pakosta hääpäivä siirtyy joulukuun loppuun (03) ja siirryymme häämatkassa suunnitelmaan b(!): ensin Uuteen-Seelantiin pariksi viikoksi, jossa ohjelmassa mm. 6 päivän ohjattu vaellusretki (vaellusta, melontaa, ratsastusta ym.) ja sitten viikko hyvän ystäväni vieraani. Sieltä matka jatkuu Singaporeen muutaman päivän kaupunkilomalle, lopuksi vielä viikon verran jossain palmujen katveessa, sormet ja varpaat hiekkaan upotettuina Sulho hoitaa matkajärjestelyt, tämän enempää en tule etukäteen tietämään. Kustannukset tulevat olemaan melkoiset, vaikka Singaporea lukuunottamatta olemme reppureissaaja-linjalla. Saimme vanhemmiltamme joululahjaksi ison avustuksen häämenoihin, jolloin "vapautuneet" rahat käytetään häämatkaan. Eihän niitä voinut säästöönkään laittaa, kun rahat oli budjetoitu häitä varten ja häätilille säästetty