Laurelia

Rouva
 • Content count

  37
 • Joined

 • Last visited

About Laurelia

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

602 profile views
 1. Meillä oli häät vuosi sitten Lappeen Ruustinnassa ja olimme kokonaisuuteen ihan tyytyväisiä. Kaunis ja tunnelmallinen paikka, hyvää ruokaa riitävästi, hyvällä paikalla. Miinusta tuo tosin se tilojen hajanaisuus. Meilläkin istui pitkä pöydällinen vieraita toisessa huoneessa ja mielestäni he jäivät sinne vähän syrjään itsekseen istumaan. Ja tämä pöytä piti sitten raivata pois, kun tanssi alkoi (koska toisessa huoneessa oli syntymäpäivät). Joku kyseli aiemmin Lappeenrannan kirkosta... että kuuluuko se papin puhe. Itsekin muistaakseni mietiskelin asiaa ennen omia häitä ja sitten vaihdetiinkin kirkkoa, no siihen vaikutti kyllä myös hääpaikka. Mutta olimme viime jouluna joulukirkossa ja istuimme viimeisessä penkkirivissä ja kuulimme kyllä loistavasti papin puheen.
 2. Tässähän ketju . No, ainakin omat murheet häviää vähäksi aikaa, kun miettii tällaista asiaa. Minä katsoin varmaan pappia, syrjäsilmällä miestäni tahtoessani, miehen katsomisesta tahtomisen aikana ei mitään havaintoa, ehkä minä katsoin silloin alttaritaulua tai bestmaneja. Emme olleet ajatelleet saati suunnitelleet asiaa.
 3. - älä takerru loppusuoralla (tai koko prosessin aikana) pikkupiiperryksiin, vaan suuriin linjoihin - suunnittele juhla niin, että on sekä ohjelmaa että luppoaikaa, seremoniamestari kertoo vieraille missä mennään - pidä häätiimissänne (kaasot, bestmanit jne.) hyvää fiilistä yllä, että rennosti sitten vaan - suunnittele päivä niin, että kaikki tietävät tarkasti "tehtävänsä" eikä ole porsaanreikiä (kuka vie mitä mihinkin milloinkin ja tekee mitä?) - ota valokuvaaja - varmista tekniikan toimivuus (tykki tms.) etukäteen - älä lataa päivään liikaa vaatimuksia, odotuksia mm. vieraiden, puheiden, bestmanien, kaason suhteen eli älä laadi päähäsi "näin asioiden pitää mennä tai suutun"-listaa - kaikkea aina sattuu ja tapahtuu, pikkumokiakin, mutta mitä sitten? - syö, juo, nautiskele kaikesta, iloitse onnesta, miehestäsi, rakkaudesta, ihmisistä ympärilläsi, paina muistoja sydämeesi
 4. Ehkä masennus on liian vahvasti sanottu, mutta sanoisinkos häiden jälkeinen haikeus. En ihan hirveästi stressannut häitä, joten stressin loppumisen takiakaan ei voi olla helpottunut. Päivä oli vaan niin mahtava ja pitkästä aikaa olin onnellinen - kun kaikki on ollut harmaata jo pidemmän aikaa. Ehkä siksikin jäi se haikeus. Avioliittoelämä on tuntunut kyllä oikein hyvältä, joten ei sinällään ole valittamista tässäkään. Onneksi saa vielä miettiä kiitoskortteja jne. Ja tuparithan ne kohta on ja ja ja .
 5. Piipahdimme Vantaan maistraatissa 8.2.08 . Tila oli kaunis ja rauhallinen. Henkikirjoittajana oli Tiina Rintamäki-Ovaska, hyvin miellyttävä henkilö. Vihkimisemme kesti noin 3 minuuttia, joten kovin syväluotaavaa tutustumista ei tosin syntynyt. Itse pidin ensin tärkeämpänä lauantaista avioliiton siunaamista, mutta miulle tuli kyllä hyvin onnellinen - suorastaan riemullinen - olotila maistraatin jälkeen . Olin yllättynyt. Tilanteen henkilökohtaisuus (me & kaksi todistajaa) tekivät tilanteesta kauniin, vaikka ei pitkä ollutkaan.
 6. No, miun olisi pitänyt varmistaa ilmeisesti kaikki asiat liittyen kirkkomusiikkiin vuoden alussa.... . Kaiken siis piti olla selvää, olimme vieneet marssitoiveet ja laulutoiveen joulukuun ensimmäisenä päivänä papille, lupasi toimittaa ne kanttorille ja lupasi ilmoittaa, jos ne ei sovi. "Unohdin" näin koko asian, koska on ollut vähän muutenkin kiirettä. Avioliittoon siunaamisemme on siis ensi lauantaina ja kanttori soitti miulle eilen. Moitti ensin, että ei näin myöhään saa lähettää tällaisia erikoisia toiveita, hän ei mitenkään ehdi opetella. Olin kyllä että . No, kaikki menee siis uusiksi. Eilen yritettiin keksiä uudet kappaleet, jotta saadaan ne kanttorille ennen perjantaita. Ajatuksena oli juuri saada hieman enemmän eloa siunaamiseen musiikilla, ns. erikoisemmilla kappaleilla (joista siis me molemmat tykkäisimme).
 7. Kimppu (ruusu, tulppaani, vihreä), 4 kpl vieheitä (ruusu), pöytiin 6 kpl sidottu yksin tulppaani = max. 74 €. Pöytäkukat toimitetaan juhlapaikalle ja kukat voi muuten hakea liikkeen ollessa jo suljettuna. Että ihan hyvää palvelua. Lappeenranta
 8. Ehkä tässä ei nyt ollut kysymys siitä, ettenkö olisi ymmärtänyt niiden olevan sinun mielipiteitäsi. Niin oli minunkin asiani mielipide eikä siinä ole mitään seliteltävää 8-). Ja sitä toivonkin, että ankva tsekkaa kaikki paikat, jottta löytää sen mieleisen. Eiköhän tätä aihetta ole jauhettu täällä jo ihan riittämiin .
 9. Kai noita ravintolahäitä voi juhlia ihan missä vaan raflassa, Tassos, Casanova, Serra, Linnoituksen Krouvi... Näissä olen ainakin nähnyt/kuullut vietettävän varmasti ihan hyvällä(kin) menestyksellä . Särähti hieman korvaan tuossa hääjuhlapaikka-luettolossa sanat "korvessa", "liikuntasalimainen", "ei halvin mahdollinen vaihtoehto", "kehnon näköinen"... Makuja on monia, kauneus on katsojan silmissä . Ja vielä pitää sanoa omakohtaisesti tuosta Ruustinnan kommentista, että eihän se toki halpa ole, mitä en muuten usko mistään ravintolasta, mutta ei varmaan se Kasinokaan ole se halvin vaihtoehto... 8-) Nyt tarviin teijän apua kovasti! Suositelkaa hyvää meikkaajaa! Ei mitään aavistustakaan hyvästä meikkaajasta ja aikaa pitäisi alkaa tässä kovasti varata... Kaikki kokemukset, kiitos .
 10. Meille on tulossa noin 50 vierasta. Laitan siulle yyveenä lopun informaation .
 11. Nooh. Omakohtaisia hääkokemuksia ei ole Krouvista, mutta äitini työkaverin poika oli ollut tyytyväinen. Mie en kylläkään ollut tyytyväinen mieheni syntymäpäivien suhteen tänä syksynä, ne siis vietettiin Krouvissa (ruuat, juomat, kahvit) :-/. Vieläkin ketuttaa ruuat ja palvelu. Joten mie en voi sanoa mitään positiivista siitä paikasta omien kokemuksieni pohjalta- muista en tiiä. Tai siis onhan se miljöö kiva. Samanlaisen ongelman kanssa mekin painittiin vielä tuossa vuoden alussa, pienehköt talvihäät omalla pitopalvelulla. Luovuttiin ajatuksesta, kun ei mitään paikkaa löytynyt ja varattiin Lappeen Ruustinna . Mieleeni ei oo tullut vieläkään mitään paikkaa...
 12. Moi Nonna! Taisin tuossa ketjun alussa tosiaan sanoa, että häät ovat 2.2.08, mutta meilläkin päivä sitten vaihtui samaan päivään kuin teillä eli 9.2.08 . Samaan tahtiin tässä nyt sitten mennään. Olenkin tässä toisinaan mietiskellyt, että eikö kukaan muu mene helmikuussa/talvella naimisiin Etelä-Karjalassa... kai sitten harvinaisempaa.
 13. Moi kaikki! Ketjumme on unessa . Kuka pappi on lappeenrantalaisilla pareilla ollut? Kirkon varaaminen edessä, ehkä sitä pappiakin saa vähän toivoa. Aika kiitää kovaa vauhtia, hääsuunnitelmatkin ovat hieman edenneet. Jopa puku on ostettu miulle . Sinällään saavutus sekin. Suositelkaa hyvää kampaajaa! Minkä hintaista on ollut? -L
 14. Meillä kihlausaika tulee olemaan 1 vuosi 5 kk eli ihan reilu . Kihlajaisten vuosipäivääkin päästään tuossa syksyllä viettämään. Häiden suunnittelu alkoi noin vuosi ennen häitä. Meillä ei voi käydä kaikki nopeesti, koska en ole sen tyyppinen ihminen. En olisi voinut kuvitellakaan vuoden seurustelun jälkeen kihloihin menoa saati häitä. Miun on saatava monen vuoden varmuus siitä, että tämä on nyt se oikea ihminen.
 15. Missä kuussa häänne ovat? helmikuussa Miksi valitsitte talvihäät? Morsian pitää talvesta. Morsiamella ei ole hiki koko ajan (kuumaveristä sorttia). Morsiamen kasvot ei ehkä punoita niin paljon kuin helteellä (kesällä). Talvella ei varauksia tarvitse tehdä kovin aikaisin ja varaukset onnistuvat. Talvi on yleensä pimeä aika ilman juhlia, häät ovat varmasti iloinen yllätys. Ihmeltiinkö/ ihmetelläänkö päätöstänne? Oletteko joutuneet selittelemään, puolustelemaan? Kukaan ei ole ihmetellyt mitään. Ei ole pitänyt selitellä mitään.. tai no itseasiassa kaaso kysyi syytä, mutta ei mitenkään tuominnut. Mitä erityisiä odotuksia ja toiveita teillä oli/on nimenomaan sen suhteen että häänne olivat/ ovat talvella? (esim. paljon lunta, rekiretki kirkosta jne.) Mukavaa olisi kirkas, aurinkoinen ja runsasluminen talvipäivä. Toisaalta taas kirkkaus ja aurinkoisuus tarkoittaa yleensä myös kovaa pakkasta. Ei kai meillä mitään erikoisia odotuksia ole... Säästä ei voi tietää, sisällä kuitenkin ollaan ja pimeä tulee aikaisin. Miten talvi näkyi/ näkyy häissänne? (esim. ruoassa, koristelussa, juhlapaikan valinnassa jne.) Juhlapaikka on tunnelmallinen vanha pappila lähellä keskustaa, joten kirkolta on helppo tulla. Paikan ympärillä on peltoa/puistoa, joten jos on lunta, ympäristö on kaunis. Jätkänkynttiöitä laitetaan tien varteen. Hääkimpussa on tod.näk tulppaaneja ja havua. Mikä on mielestänne parasta talvihäissä? Se, että muiden häät ovat kesällä . Minne lähditte/lähdette häämatkalle? Ei varmaa tietoa.