Tytsyli

Rouva
 • Content count

  44
 • Joined

 • Last visited

About Tytsyli

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Meidän häihin on aikaa enää 6 päivää ja nyt mieltäni askarruttaa seuraavanlainen asia: Elikkä koska morsiamen isä yleensä puhuu? Ruokailun aikana kaikki olisivat paikoillaan sopivasti, mutta puhetta kuunnellessa ruoka pääsisi jäähtymään... Muuten saattaa olla vaikeaa saada kaikki vieraat yhtä aikaa paikoille. Miten teillä muilla on mennyt/miten ootte ajatelleet?
 2. Nyt on kyllä pakko kommentoida, että Mauritius EI todellakaan oo päiväntasaajalta saman matkan päässä kuin Suomi vaan about saman matkan päässä kuin Kanarian saaret (joka on kyllä aikas kaukana Suomesta). Se sijaitsee suurinpiirtein Kauriin kääntöpiirillä, munkä pohjoinen vastine on Kravun kääntöpiiri, joka kulkee mm. Afrikan pohjoisosan kautta. Eli onneksi sijaitsee huomattavasti Suomea lähempänä päiväntasaajaa - eihän siellä muuten olisi edes lämmintä esim. kesäkuussa (vaan pakkasta)
 3. Hyvä idea aloittaa tämä uusi ketju! Itse kanssa sitä mietiskelin ja ehdottelinkin tossa vähän aikaa sitten, mutta kukaan ei kommentoinut ja se jäi sitten vähäksi aikaa. Mutta nyt se on aloitettu! Kiitos Mustakin toi vanha ketju oli liian pitkä ja hieman sekava, kun siinä alkuperäisenä aiheena kai oli vertailla Mauritiusta ja Seychellejä... No mutta asiaan En oo itse vielä Mauriutiuksella käynyt, mutta ollaan varattu sinne häämatka ja kohta siis lähdössä sinne! Lähtö olisi 2 päivää häiden jälkeen, 9.6. Innolla jo odotan Itse oon ajatellut niin, että vaikka päivän keskilämpötila on kesäkuussa 24-25 astetta, niin se tarkoittaa varjolämpötilaa. Ja auringossa tuo lämpötila on jotain ihan muuta kuin Suomessa. Eli varmaan tosi kuuma kuitenkin. Ja kesäkuu on heinä- ja elokuun ohella vähäsateisin koko vuodesta. Sateisia päiviä pitäis olla keskimäärin vain 6 kesäkuussa. Ilmat on suurella todennäköisyydellä paremmat kuin Suomessa siihen aikaan. Matkatoimistosta sanottiin, että kesäkuussa kannattaa mennä joko pohjoiseen tai länteen, kun siellä on lämpimintä. Itse ollaan menossa länteen, viikoksi Hotelli Victoriaan ja toiseksi viikoksi hotelli Dinarobiniin. Tuo Victoria on oikeastaan luoteisosassa Mauritiusta (eli aika pohjoisessa) ja sitä on ainakin useampi ihminen kehunut. Ystäväni taas on käynyt pohjoisessa Le Mauricia-hotellissa, josta tykkäsi kanssa kovasti Enempää en osaa sanoa, kun en ole itse vielä käynyt. Mutta kirjoittelen toki kokemuksiani sitten reilun kuukauden päästä, kun palailemme takaisin Suomeen.
 4. Mä pukeudun varmaan hääjuhlapaikalla, meillä on siellä varattuna hääsviitti, niin sen romanttisessa oleskeluhuoneessa yhdessä kaason kanssa. Siellä ehkä pääsee tunnelmaan ja on lähellä kirkkoakin.
 5. Mulla on kihla myös kokoa 15 ja siihen on hyvin mahtunut (käsinkaverruksella) sulhon etunimi ja meidän kihlauspäivä eli sulho xx.x.2007. Kiveä siinä sormuksessa ei ole, mutta leimoja sen sijaan pitkä rivi. Ja koko on sellainen, että sen näkee hyvin lukea. Kivellistä vihkiä ei ole vielä kaiverrettu, mutta toivon, että siihen saadaan mahtumaan kummankin etunimet ja vihkipäivämäärä. Tosin siinä sormuksessa on leimat tyhmästi aika keskellä sormusta...
 6. Mä en oo ajatellut ottaa mitään rokotuksia... On jo valmiiksi hepatiitti A- ja B-rokotukset voimassa. Onko muuten tietoa, saako Mauritiuksella helposti jonkinlaisen vatsataudin? Pitääkö välttää joitain ruokia/juomia? Maitohappobakteereita kannattaa varmaan kuitenkin varmuudeksi napsia... Ja onko meressä joitain vaarallisia eliöitä, kuten meduusoita tai jotain vaarallisia kaloja tms.? Mulla ei nimittäin ole mitään tietoa. Missä ootte muuten Suomessa vaihtaneet rahaa?
 7. Kiitos Lebbikselle vastauksesta!! Häät lähestyvät vinhaa vauhtia (5 viikkoa ja 3 päivää jäljellä) ja se myös tarkoittaa sitä, että matkakuumekin alkaa nostella päätään. Olen katsellut tuossa Mauritiuksen sääennustuksia, ja ainakin viime päivinä siellä näyttää olleen ihanat ilmat Matkaa odotellessa... Oon muuten miettinyt sellaista, että pitäisikö Mauritiukselle aloittaa oma, uusi ketju, kun Seychelleilläkin on jo oma ja tämä on niin kamalan pitkä, ettei kovin moni varmaan jaksa lukea enää läpi? Mitä ootte mieltä?
 8. Me ollaan menossa tänään. Häät meillä on 7.6.08. Eli 6 viikkoa ennen... Ootteko miten ottaneet kuulutukset, kuinka paljon ennen häitä vai ootteko ottaneet ollenkaan luettaviksi? (Jos siis tulossa kirkkohäät...)
 9. Me lähdetään häiden jälkeisenä maanantaina 2 viikoksi Mauritiukselle Ja siksi, että siellä on palmuja, aurinkoa, valkoista hiekkaa ja turkoosinsininen meri (jossa voi sukeltaa korallien keskellä) sekä ihania, romanttisia hotelleja
 10. Mä nostan vähän tätä ketjua... Tietääkö kukaan, saako sitä "sydänriisiä" tms. jostain muualta kuin Nowandforeveristä? Kun musta 28€/pussi on aika paljon, kun kyseessä on kuitenkin "vain" sokerihippusia... Tai miten ruusun terälehdet lentävät ja mistä niitä saisi?
 11. Edelliseen vastauksena: Ei kai se pakko ole isillä vieheitä olla, tai kaasollakaan. Kyllä sitä saa omissa häissään tehdä juuri niin kuin haluaa Mutta aika monissa häissä, missä oon ollut vieraana, niin isillä on tuntunut vieheet olevan. Onhan se kiva, kun erottuu joukosta.
 12. Heippa kaikki Mauritiuksella jo käyneet! Olisi kysymys käteistä koskien. Miten on, kannattaako vaihtaa Mauritiuksen valuuttaa etukäteen Suomessa? Vai onko siellä niin, että hinnat ovat euroissa? Että kannattaa ennemmin ottaa euroja mukaan? Luottokortti varmasti käy monessa paikassa kuitenkin? Mutta varmaan käteistä rahaa on kuitenkin hyvä olla mukana...
 13. Nandu, oli kiva kuulla Le Victoriasta noin paljon positiivista Miten muuten, missä huoneessa olit? Meillä on varattuna se superior-tason huone, mutta ollaan mietitty myös upgradausta deluxe-huoneeseen... Oliko teidän huoneesta hyvä merinäköala? Mä varmaan kyselen jotain muutakin myöhemmin, mutta tuo nyt ainakin kiinnostaa. Kiitos myös muille vastanneille
 14. Meillä tulee vieheet sulhaselle, bestmanille, kummankin isälle ja kummankin veljelle sekä kaasolle. Ehkä äideillekin sitten pitäisi olla tasa-arvon vuoksi?
 15. Kiva kuulla, syyskuunmorsian, että teillä oli ihana ja onnistunut matka En tosin tiedä, auttaako matkakuumeeseen vai pahentaako; itsellä kun on aikaa häämatkalle lähtöön vielä 3½ kuukautta , mutta tosi kiva kuulla matkastanne ja siis Mauritiuksesta! Nyt seuraakin sitten liuta kysymyksiä, mitä on tullut mieleen: Mikä susta Mauritiuksella oli parasta? Paljonko maksoivat taksimatkat esim. niihin vesiputouksille ja krokotiilipuistoon? Mikä niistä pikkusaarista näytti käymisen arvoiselta? Oliko hyviä snorklauspaikkoja? Me ollaan menossa myös samaisen hotelliketjun LeVictoria- ja Dinarobin -hotelleihin, joten kysyisin myös sitä, millainen "pukukoodi" on niihin ravintoloihin? Kun niillä lukee "smart casual", niin mitä se tarkoittaa? Tarviiko miehillä olla ns. suorat housut? Vai saako olla esim. farkut? Ja mitä saa all inclusivella lisää verrattuna täysihoitoon (aamiainen, lounas ja päivällinen)? Kuuluuko noilla aterioilla sitten juomat, jos on all inclusive? Minkä hintaisia on muuten esim. juomat Mauritiuksella? Tai jos syö esim. lounasta jossain muualla kuin hotellilla, niin minkä hintaisia ovat lounaat? No, ehkäpä nuo kysymykset riittävät nyt alkuunsa Mutta tervetuloa siis takaisin Suomeen! Muoks. Kirjoitushäröjä