Brud2009

Morsian
 • Content count

  35
 • Joined

 • Last visited

About Brud2009

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Mä varasin hääpäiväksi kampauksen ja meikin kampaamo Ferrerasta. Onko kenelläkään kokemuksia kyseisestä paikasta? Mä olen käynyt siellä kolme kertaa leikkauttamassa ja värjäämässä hiukseni Liinulla, ja olen aina ollut tyytyväinen lopputulokseen. Hinta ei tosin ole halvimmasta päästä...
 2. Osaisiko joku suositella kampaajaa Kangasalalta tai Orivedeltä? Olen menossa ensi kesänä häihin Eräjärvelle, ja nyt pitäisi löytää hyvä ja mielellään nuorekas kampaaja. Olisi hienoa (ei kuitenkaan välttämätöntä) jos samasta paikasta saisi myös meikkauksen. Vai pitääkö lähteä Tampereelle asti?
 3. Nyt on sitten pukuni ensimmäinen sovitus takana...Puku oli kaunis, mutta korjattavaakin löytyi. Vaikka minä olin suunnitellut puvun huolellisesti ompelijan kanssa, eivät puvun kaikki yksityiskohdat olleet sellaisia kuin olin ajatellut. Mielestäni oli tosi hyödyllistä nähdä puku päälläni, sillä nyt minun oli paljon helpompi antaa korjausehdotuksia kuin suunnitteluvaiheessa. Alussa kun puku oli vain suunnitelma paperilla, oli aika vaikea sanoa tarkalleen esim. miten pitkän laahuksen haluan, kuinka leveät olkaimet jne. Ompelija kannusti minua antamaan korjausehdotuksia ja sanomaan, jos edes jokin pieni yksityiskohta puvussa häiritsi minua. Ihanaa, että tässä vaiheessa muutoksia on vielä helppo tehdä, joten olen luottavainen, että saan unelmieni puvun... Oman kokemukseni perusteella suosittelen siis lämpimästi välisovituksia. Huolellisestakin suunnittelusta huolimatta puku voi näyttää aika erilaiselta päällä kuin paperilla...
 4. Mulle Elsa Hjeronymus-hoito ei ainakaan sopinut lainkaan! Hoidon jälkeen kasvoillani oli kolme isompaa ja pari pienempää arkaa ja punoittavaa aluetta, joihin myöhemmin muodostui rupi. Kesti aika kauan (melkein kuukauden) ennen kuin ihoni oli toipunut hoidosta. En myöskään huomannut mainittavaa eroa ihon rasvoittumisessa tai mustapäiden määrässä. Hoito sopii varmasti joillekin, mutta ihan ennen häitä tai muuta tärkeää juttua sitä ei kannata kokeilla! Btw. erehdyin ostamaan kosmetologilta sitä voidetta (Acne relief cream), jota suositellaan käytettäväksi hoidon jälkeen. Voide oli inhottavan rasvaista ja aivan liian tummaa vaalealle iholleni. Lisäksi voide aiheutti minulle ihan hirvittävästi mustapäitä (sisältää runsaasti mineraaliöljyjä). > Omalle iholleni mikrohionta on ollut tehokkain hoito. Se poistaa tukkeumia ja tekee ihosta pehmeän ja heleän! Muoks. Hjeronymus-hoidon hinta oli Turussa muistaakseni noin 60-65 euroa
 5. Minä teetän pukuni. Näin saan omannäköisen ja tismalleen oikean kokoisen puvun. Yritän ehkä myydä puvun eteenpäin häiden jälkeen jos vain raaskin luopua siitä...
 6. Minäkin kaipaisin näitä englanniksi tai ruotsiksi! Googlettamalla kyllä löydän jotain, mutta en näitä häihin sopivia... :-?
 7. Meilläkin häät Turussa ensi kesänä. Meillä vihkiminen Martinkirkossa ja juhlat Pikisaaren meripaviljongissa!
 8. Meillä on vihkiminen Turun Martinkirkossa ja hääjuhla Pikisaaren meripaviljongissa. Matkaa kirkolta juhlapaikalle on n. 8 km. Juhlapaikan läheisyyteen (tienvarteen) voi kyllä jättää autonsa, mutta varsinaisia hyviä autopaikkoja löytyy ehkä kymmenkunta. Nyt olen kovasti ruvennut miettimään sitä, että pitäisikö meidän järjestää edes osalle vieraista kuljetus (tilataksilla tai minibussilla) juhlapaikalle? Tiedän, että osa vieraista on autottomia ja osa jättäisi varmasti mielellään auton keskustaan. Jos osa vieraista ei tulisi omilla autoillaan, niin parkkipaikkojen vähäisyyskään ei aiheuttaisi ongelmia. Voisiko kutsuun laittaa esim. "autottomille vieraille järjestämme yhteiskuljetuksen juhlapaikalle"? Halukkuuden yhteiskuljetukseen voisi sitten ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä. Kauhean paljon rahaa emme haluaisi tähän uhrata, mutta kyllä varmaan jo 100 eurolla saisi aika monta vierasta kyyditettyä vaikkapa tilataksilla. Mitä mieltä olette, pitäisikö meidän tarjota tällaista mahdollisuutta vai annammeko vieraiden hoitaa asian itse? Jos tarjoamme kuljetusmahdollisuutta, niin pitäsikö sen koskea kaikkia vieraita, vai voiko sen rajata autottomiin vieraisiin? Kaikkien vieraiden (reilu 70 kutsutaan) kuljetus tulisi kyllä varmasti liian kalliiksi, vaikka toisaalta aina on niitä, jotka haluavat tulla omilla autoillaan. Tietysti vierailta voisi peria muutaman euron maksun kuljetuksesta, mutta jotenkin tämä tuntuisi minusta tökeröltä.
 9. Hieman kummalliselta tuntuu pyytää pääsymaksua häihin, mutta jos kyseessä olisi joku läheinen henkilö, niin tuskin jäisin maksun takia poiskaan. Kukin tekee asiat omalla tyylillään, mutta kyllä minun mielestäni olisi fiksumpaa järjestää pienen budjetin häät kuin pyytää vierailta pääsymaksu. Rahalahjan pyytäminen ei mielestäni enää tänä päivänä ole mitenkään erikoista tai moukkamaista. Meille tulee lahjalista Stockmannille ja sen lisäksi aiomme toivoa rahaa häämatkaa ja kodin sisustamista varten. Jokainen saa sitten itse päättää, mitä haluaa antaa. Monen vieraan mielestä rahan tai lahjashekin antaminen on helpompaa, kun ei tarvitse kauheasti pähkäillä mitä antaisi.
 10. Meilläkin on varattuna tuo Plazan poreammeellinen huone! Meillekin sanottiin, että hinta saattaa hieman nousta, mutta ainakin toistaiseksi se on tuo 175 euroa. Ei kai vaan tässä huoneessa ole erilliset sängyt?
 11. Lähtökohtaisesti maksamme itse häämme, mutta tiedän kyllä, että vanhempani ja sulhasen äiti tulevat antamaan pientä avustusta. Meidän häät järjestetään ravintolassa ja vieraita tulee noin 70, joten kalliiksihan nuo häät tulevat. Mielestäni olisi väärin edellyttää, että vanhempani joutuisivat maksumiehiksi, varsikin kun päätämme itse kaikista yksityiskohdista!
 12. Viime kesänä olin ruotsinkielisissä häissä, jossa vihkimisen suoritti Ralf Karlsson. Minusta hän vaikutti rauhalliselta ja mukavalta ja puhui todella kauniisti ja persoonallisesti hääparista. Vihkimisestänne tulee varmasti onnistunut kun hän on pappina!
 13. Meidät vihitään Martinkirkossa. Ensisijainen vaihtoehtomme oli Mikaelinkirkko, mutta siellä ainoa vapaa aika olisi ollut klo 17.45, mikä oli meidän mielestä ihan liian myöhään...
 14. Täällä ilmoittautuu yksi suomenruotsalainen morsian lisää! Mulla on molemmat kotimaiset yhtä vahvat, kun äiti on suomenkielinen ja isä kaksikielinen. Koulun olen käynyt ruotsiksi mutta nyt opiskelen suomeksi. Elämänkumppankiksi on tulossa umpisuomalainen mies, jota olen yrittänyt - vaihtelevalla menestyksellä - tutustuttaa suomenruotsalaiseen elämänmenoon. Häistämme tulee kaksikieliset, mutta toistaiseksi on vielä epävarmaa kuinka suuri ruotsin osuus tulee olemaan. Kutsuihin tulee varmaankin teksti molemmilla kielillä ja yritämme saada vihkipapin, jolta luonnistuu myös ruotsi. Juhlissa suomi on varmaankin pääkielenä, mutta puheet jokainen saa tietysti pitää haluamallaan kielellä. Mulle tämä kieliasia ei ole mikään kynnyskysymys, mutta suomenruotsalaisuus on osa minua, joten mielestäni se saa näkyä myös häissä.